Skocz do zawartości

jaki hosting 45-50 gb transferu

vioka

Rekomendowane odpowiedzi

to nie jest forum o grafice, z checia podysktuje z Toba np. na gfxforum jesli masz taka potrzebe. nizej sugerowales, ze gradienty nalezy zapisywac w png co jest nosensem. a jesli "element graficzny" nie oznacza dla Ciebie rodzaju grafiki to coz..

pozdrowienia.

googlerulz.

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
to nie jest forum o grafice, z checia podysktuje z Toba np. na gfxforum jesli masz taka potrzebe. nizej sugerowales, ze gradienty nalezy zapisywac w png co jest nosensem. a jesli "element graficzny" nie oznacza dla Ciebie rodzaju grafiki to coz..

Pisałem to w kontekście www.neteasy.pl, pisząc o gradientach miałem na myśli elementy graficzne na stronach www, gdzie ów gradient występuje, nie jakiś materiał spreparowany do testów. Ty natomiast skompromitowałeś się stwierdzeniem jakoby JPEG był o 10-15% lepszy niż PNG, podczas gdy te dwie metody kompresji są zupełnie nieporównywalne. Tak jak PNG wypadnie kilka razy gorzej niż JPEG przy kompresji zdjęcia, tak JPEG wypadnie kilka razy gorzej przy kompresji wykresu wypełnionego jednolitym kolorem (i w dodatku będzie widać brzydkie artefakty). Polecam przygotować sobie kilka różnych grafik do testu w formacie bezstratnym, a następnie skompresować je różnymi algorytmami -- myślę, że to nie pozostawi już żadnych wątpliwości.

INSANE - doradztwo, aplikacje bazodanowe, witryny internetowe

niestety, co druga odsłona to błąd serwera 500 poczatek był niezły i tylko poczatek, fakt support błyskawiczny ale co z tego skoro serwis 20 tys odłon dziennie, 40gb transferu/mc zooptymalizowany oparty na joomli wywala im serwer odczekam zapłacony czas i sprobuje z pureteci tmb.net

średnie serwisy nie majaczego szukac na neteasy

vioka nie zgodzę się z tobą. Postawiłem u nich dośc wymagającą stronę z 18 000 odsłonami dziennie i radzi sobie całkiem nieźle. Adres: www.mobilnetapety.pl. Jeśli chodzi o mnie to jestem w miarę zadowolony.

katalog sklepów - darmowy katalog PR4 porady, artykuły, produkty.

Atrakcje turystyczne - wyjade.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności