Skocz do zawartości

Test na filtra

Salek1989

Rekomendowane odpowiedzi

Nie różnicując anchorów, przywaliłem od razu duuuużo linków na jedną ze stron. Jak można się domyślić dostałem na tę frazę filtr o kilkadziesiąt pozycji. I kiedy w jeden dzień usunąłem wszystkie linki ... strona powróciła na pozycję sprzed Wielkiego Linkowania. Wg. mnie jest to dosyć dziwna sytuacja, aczkolwiek warta dalszych testów.

multikonto

Domena była około 2 letnie. Przed moim linkowaniem miała ok. 2 tys Back Linków. Ja dodałem 4 tys. w przeciągu paru dni. Poszło moje zaplecze, linkme i trochę katalogów. Strona spadła po paru dniach. Wszystkie linki zdjąłem w ciągu jednego dnia, ok. 8 dni po tym strona wróciła na starą pozycję.

multikonto

Jesteś pewien, że to nie były naturalne wahania? Przecież w ciągu kilku dni Google nagle nie zaindeksowało wszystkich ani nawet większości linków, a tym bardziej nie wyindeksowało ich tuż po ich zdjęciu.

Tez tak myśle. Domena 2 letnia z taką ilościa bl, jest na tyle silna, ze jej taki skok linkow nie zaszkodzi, zwłaszcza ze nie był tak duzy.

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

Według mnie sytuacja wygląda następująco:

Strona przez dłuższy czas nie zyskiwała nowych linków (świadczy o tym 2 lata istnienia w sieci i tylko 2 kBL). Po czy zaczynamy ją nagle linkować i obserwujemy kilkudniowy spadek pozycji co jest normalne przy takich sytuacjach. Ty natomiast się wystaraszyłeś i zdjąłeś linki choć większość z nich zapewne nie było nawet zaindeksowanych . Według mnie gdybyś ich nie zdjął to strona i tak powróciłaby na swoją pozycję a za jakiś czas poszłaby w góre.

Nie sądze aby google w tydzień to zaindeksowało i potem wyindeksowało. Przypadek i tyle. Zresztą jak by google to zdązyło zindeksować to raczej z filtra bys nie wyszedl, tym bardziej po usunięciu tych linków. Google nie kara przecież za linki a za sztuczne manipulowanie pozycją. Kilka tysięcy linków w ciągu paru dni, a potem ich brak raczej do naturalnego wpływu na pozycję nie należy.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Test został wykonany celowo. Nowe linki były dodawane sporadycznie.

Linki raczej były zaindeksowane, bo przecież dopiero po jakimś czasie od zakończenia linkowania strona spadła, a strony na których dodawałem są wprost bombardowane przez bota google. Spadek był o 90 pozycji (Wprost idealnie pasuje do filtra). No i po usunięci linków (W ciągu jednego dnia), sytuacja wróciła do normy.

Wiem też, że inny pozycjoner z którym czasem współpracuję też przeprowadzał takie testy, jak mi się uda to zamieszczę jego wyniki.

multikonto

dobrze bo przydalo by się aby ktos inny potwierdzil test

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Jak narazie przypadkiem test mi sie zrobil podobny, mam stara domene, ktora "naturalnie" jest mocna, kazda fraza umieszczona w title (do 2 mln wynikow, w granicach rozsadku) byla w top 10 / top 20 - podstrony tez. Lacznie ok 18 podstron, zlinkowalem podstrony + glowna i wszystko spadlo w wynikach, nawet nie moge znalesc, linkow nie dalem duzo, tzn po 1000 na podstrone, co lacznie jest spora liczba.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Wszystkie linki zdjąłem w ciągu jednego dnia, ok. 8 dni po tym strona wróciła na starą pozycję.

Skłaniam się do opinii Leoneta.

Sam testuję coś podobnego, wprowadziłem na kilkusetysięczną frazę, podstronę wikipedii całkowicie niezwiązaną z dwuwyrazową pozycjonowaną frazą na 2 miejsce, przestałem linkować tydzień temu a strona ani drgnie i jest na tej swojej 2 pozycji.

Linkowałem tylko z pewnego wiodącego systemu rotacyjnego. Testowałem głównie co innego wprawdzie, ale na tym przykładzie widać wyraźnie "bezwładność" G. na poziomie conajmniej kilkunastu dni - wejście na tę pozycję trwało około 2 tygodni (od zera, bo ta podstrona nie zawiera nic związanego z frazą). Zejście obstawiam też mniej więcej na 2 tyg., ale zobaczymy.

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności