Skocz do zawartości

jaka ksiazke polecacie >?

Jacob

Rekomendowane odpowiedzi

myślę że takie książki zawierają podstawowe informacje, a seo to bardzo dynamiczna dziedzina, gdzie książka po roku może byc całkowicie nieaktualna, osobiście polecam czytanie PiO i blogi pozycjonerów.

Sama elita się wypowiada ;)) a to skutkuje ;)

Pozdrawiam PiOowiczów ;)

szczerze polecam nieczytanie ksiazek o seo.

też polecam elementarz i jakieś książki o ortografii ?? ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ludwik., czytałam obie książki, o obu mam wyrobioną opinię, ale nie podoba mi się artykuł, do którego dałeś linka. Czemu? Bo pisze go osoba, która nie wie co zrobić z linkiem, aby nie przekazywał wartości (chyba słabo czytał te książki), a mianowicie chodzi mi o zdanie:

"Ps. Specjalnie nie podałem linków do książek, bo nie chce robić dodatkowej reklamy książkom, które są słabe."

Widać, że autor krótko siedzi w temacie, bo nawet wśród błędów nie potrafił podać kilku konkretnych poza literówkami, które znajdą się w praktycznie każdej książce. Reklamę (co prawda anty ale jednak) zrobił przez podanie tytułu adresu, więc czemu miałby szkodzić link?

Książki o pozycjonowaniu muszą zawierać podstawy, bo są pisane głównie dla początkujących (chociaż zapowiadano już książkę dla bardziej zaawansowanych). Tego typu książki są czytane przez początkujących, średniozaawansowanych i zaawansowanych, i autorzy nie mogą przewidzieć, które z podstaw są już znane przez największą część czytelników. Od czegoś w końcu muszą zacząć i zgodzę się jedynie z tym, że czasem o tych podstawach aż za bardzo leje się wodę.

Osobiście polecam zapoznanie się z każdą książką na temat pozycjonowania i dziedzin z tym związanych, tym bardziej jeśli ktoś ogólnie lubi czytać. Zawsze znajdzie się jakiś drobiazg, na który zwracało się niewielką uwagę. Przeczytanie jednej takiej książki to raptem jeden wieczór, a zapoznanie się z forum trwa miesiącami, przy czym czyta się masę zbędnych postów, banalnych pytań początkujących bez konkretnej odpowiedzi.

Polecam rozpoczęcie przygody z pozycjonowaniem z książką Marketing internetowy w wyszukiwarkach Frontczaka - https://www.lexy.kom.pl/blog/pozycjonowanie...masz-frontczak/ Nie ma w niej natłoku informacji na ten temat, więc dla początkujących będzie w sam raz.

nie spodziewalem sie jeszcze tylu wypowiedzi w tym temacie i powiem ze jestem w 100 % zdecydowany na ksiazke "Pozycjonowanie i optymalizacja stron WWW. Jak to się robi " i na pewno ja kupie a pozniej to zobacze :), gdyz jestem poczatkujacym i wiedza podstawowa ktora wszyscy wytakaja bardzo misie przyda, dzieki za wszystkie linki do seo blogow na pewno sie przydadza

PS no.name twoj link nie dziala "nie odnaleziono wpisu" ;/

masz na mysli te z gatunku płaszcza i szpady? :)

:) Tomek ja tam czasami mysle, że obowiązkową lekturą na forum jest Kodeks Honorowy Boziewicza :)

sam namietnie przeczytałem :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

PS no.name twoj link nie dziala "nie odnaleziono wpisu" ;/

Bo jestem tak zdolna, że przy ostatniej zmianie wpisu zmieniłam niechcący na prywatny ;-)

Pan Kobis też coś szykuje, ale zapowiada się głównie temat spamu ;>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności