Skocz do zawartości

nagly spadek site

ManiaQ

Rekomendowane odpowiedzi

Ja zauważyłem natomiast znaczne różnice między tym co wpisze się w Google w tym okienku w FireFoxie, a tym co na google.pl. Na każdej stronie zawsze w FF mam mniejszy site - czasem nawet o 5k.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Nie wiem, czy to przypadek, ale od kilka tygodniach mam często tak, że google.pl pokazuje czasami bardzo małe site, ale jeśli zmienię do google.com - wtedy już normalne (różnica czasami między 8 i 8k :)).

Mam dokładnie tak samo :/ Dla jednej strony mam np. 1 google.pl site 1, a w wynikach dla wszystkich języków ponad 900 :/

Mnie, to aż tyle site nie wyindeksowało ale tak około 1/3 zaindeksowanych podstron jakiś miesiąc temu. Wyindeksowanie miało miejsce tylko na stronach z dużym site czyli najczęściej spamach. Na stronach do 1000 podstron wszystko jest jak było. Plusem jest to, że powoli wyindeksowane podstrony zaczynają wracać.

Czy google nie wie w jakim to stresie żyjemy jak nam site spada i tym samym pkt w systemach wymiany linków ? :D

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Sytuacja zazwyczaj tyczy się dużych stron, więc chyba trzeba się przyzwyczaić.

Mi to śmierdzi, coś jakby celowe działania do ograniczenia punktów z systemów :blush:

Najlepsze jest to, że site rośnie na kategorii Polska, a maleje na Wszystkich stronach.

Może ktoś umie potwierdzić czy mają na to wpływ linki rotacyjne (zainstalowane na danej stronie)?

WebHostingTalk.pl - wszystko o webhostingu

linki rotacyjne nie mają z tym nic wspólnego

u mnie problem z site nie występuje w postaci wyindeksowania części serwisu

tylko w postaci nieindeksowania nowych podstron

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

roger :)

to tak jakby ktoś uprzejmie donoszę zrobił dla systemow typu e-weblink.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Z tego co widze to przebijam wszystkich... Spadek z 300k do 8k. :D

O ile mnie pamiec nie myli to w tym roku byla juz podobna sytuacja, po ktorej ilosc zaindeksowanych podstron wrocila w jeszcze wiekszej ilosci. Mam nadzieje, ze teraz bedzie podobnie, bo taka ilosc podstron mnie nie urzadza...

Ma ktos jakies pozytywne informacje? Moze komus juz wrocilo wszystko do normy?

Hmm... google chyba wyindeksowuje site większości spamów. missiek aby było tak jak mówiłeś, nagły bardzo duży wzrost site - tylko na to czekam bo na razie to lipnie jest.

Na mojej nowej domenie zaindeksowało tylko 189 podstron i więcej nie chcę, na starej wyindeksowało 2k podstron ;(

468x60.png

Ogolnie to wszystkim stronom pospadało SITE nie tylko śmietnikom

gazeta.pl było ponad 700k teraz jest 387k

forum.optymalizacja.com było 312k teraz jest 26k

Sprawdzam tym program do sprawdzania site google :) ale wyniki wydają sie wiarygodne

Google coraz dokładniej ogląda każda stronę i pewnie pierwsze efekty już są pospadało i będzie spadać dalej. Więc nadzieje na to ze wroci są raczej mizerne.

Nasuwaja mi sie tylko takie pewne refleksje. Wiadomo, ze na tych stronach nie ubylo fizycznie podstron. W zwiazku z czym pokazywanie przez Google mniejszej liczby podstron byloby zafalszowaniem wyniku. Chyba, ze zmienili pojecie podstrony. :)

Jaki to by mialo cel? Uderzenie w osoby korzystajace z systemow? Hmmm sadze, ze Google zatrudnia jednak fachowcow, ktorzy wiedza, ze jak wszystkim przytna site to wszystkim spadnie liczba punktow w systemach. Mozna to porownac do inflacji i ilosci pieniadza na rynku. W uproszczeniu jesli bedzie mniej punktow w systemach, to beda one wiecej warte i za mniejsza ilosc punktow dostanie sie tyle linkow co przed "spadkiem

inflacji" za wieksza. Ewentualne korekty moga zawsze wprowadzic administratorzy systemow.

Poza tym uderzajac we wszystkich uderzaja nie tylko w uzytkownikow systemow. Po co np pokazywac mniejsza ilosc podstron gazeta.pl? Chyba ze powody sa jakies zupelnie inne. Nie wiem, moze np. pokazuja x procent pierwszych podstron zeby zapytania o site nie obciazaly znaczaco serwerow. Hipoteza ta jest o tyle glupia, ze wyswietlenie wszystkich podstron danej domeny jest raczej o wiele mniej obciazajaca niz pierwsze lepsze zapytanie zwyklego Kowalskiego szukajacego informacji o Indianach w Afryce. Mozliwe jednak ze sa jakies inne sensowne powody, zeby ograniczyc wynik site.

Ja jednak obstaje przy tym, ze jest to jakas standardowa procedura, moze jakies porzadki czy cos. Moze cos zwiazanego z optymalizacja baz danych przechowujacych ten caly bajzelek. Jak juz wczesniej mowilem, mam nieodparte wrazenie, ze kiedys juz takie akcje sie odbywaly. Tylko malo mnie to wtedy interesowalo, takze teraz nie jestem pewien.

Nie pozostaje chyba nic oprocz czekania i obserwowania.

Hipoteza, że G. obcina site ze względu na systemy wymiany jest bez sensu, jaki procent wszystkich stron stanowią strony pod systemy 0,1%?

I z tego względu mieli by obcinać site wszystkim, przecież podstrony to STRONY, które opisują konkretne produkty, i powinny być w indeksie by potencjalny klient mógł odnaleźć ten produkt. I uważam, że problem jest w tym, iż G. nie może sobie z tym wszystkim poradzić, i zresztą się nie dziwię.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Patrząc na przykład swojego blogaska (żaden system wymiany ani śmietnik) site spadł z ponad 600 do 5-ciu stron, ale w ciągu ostatniego tygodnia gugle dodał trzy, czyli razem już 8 :shout:

Zauważyliście, że pomimo tego, że stron nie ma site, to pojawiają się w wynikach wyszukiwania?

Prawdopodobnie jakieś porządki, remanent, zmiana algorytmu "site" czy coś tam. Gugle nic nie pisze na ten temat na swoim blogu?

To że google udostępnia ilość zaindeksowanych stron to raczej jego dobra wola, nie musi tego robić i może kiedyś przestanie.

Alternatywą będzie: Chcesz wiedzieć ile stron jest w indeksie zainstaluj sobie nasze narzędzia dla webmajstrów :shout:

Czemu/komu tak naprawdę służy to że udostępnia informację site:domena ?

Bo ja widze tylko zastosowanie w systemach wymiany linków. A wolał bym aby konkurencja nie miała takich informacji :D

Ale był by płacz jakby site: przestało działać , jakieś 200 nowych wątków na PiO :)

Oj byłby płacz :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności