Skocz do zawartości

Strona główna / Podstrona?

Googielek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam forum o tematyce zwierzęta. Jak mam to pozycjonować?

1.

www.abc.pl

Chomiki, Psy, Koty, Konie

2.

www.abc.pl/index.php?board=22.0 // Chomiki

www.abc.pl/index.php?board=23.0 // Psy

www.abc.pl/index.php?board=24.0 // Koty

www.abc.pl/index.php?board=25.0 // Konie

Ad1

Wszystkie linki prowadzą do str. głównej gdzie w title jest "Forum Młodzieżowe"

Ad2

Linki prowadzą do podkategorii, gdzie w title jest słowo kluczowe np "Chomiki"

Chyba wiecie o co mi chodzi...

Pozdrawiam

Grzesiek

Proponowalbym linkowac zarowno strone glowna jak i podstrony. Podstrony oczywiscie na hasla oddajace zawartosc danej postrony.

Pozdrawiam

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

to to bym wogóle proponował rozłożyć to na te kilka stron, o psach, chomikach etc.

a jeżeli nie, to pozycjonował stronę główną z różnymi anhorami i w tytule dał: psy, koty, konie chomiki

a w linkach mogłaby być dobra różnica w anhorach, co dałoby pozycję wyżej w każdym z tych słów :)

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

jeżeli linkujesz podstrony to w niewielu katalogach Ci ją wrzucą. z tego co zauważyłem nie podoba się im to. dlatego ja obstaje przy głównej na różne hasełka :unsure:

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

linkowanie na te same frazy strony głównej i podstrony (najlepiej z pierwszego poziomu) daje efekt w postaci ja to nazywam schodków

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

osablood, rob jak sobie tylko chcesz, Twoje strony Twoja sprawa. Mam nadzieje, ze autor watku dojdzie to jakis madrzejszych wnioskow :)

Pozdrawiam

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

a jak linkować podstrony? w końcu nie we wszystkich katalogach je przyjmą.

Linkuje pozycjonowane frazy tylko na stronę główną, bo tak wydaje mi się korzystniej, niż aby ktoś wchodził na podstronę.

Co o tym myślicie?

Myślę, że to bardzo zły pomysł. Jeśli masz stronę powiedzmy o zwierzętach i ktoś szuka kotów, a zostanie skierowany przez wyszukiwarkę na stronę główną, to nie trafi tam gdzie chciał tylko będzie musiał szukać dalej odpowiedniej podstrony. Przy kiepskiej nawigacji w ogóle na nią nie trafi i wróci do wyszukiwarki. Z wyszukiwarki powinno się wchodzić bezpośrednio na podstronę, której się szuka. Główną stronę linkuje się na najważniejsze i najbardziej ogólne frazy. Podstrony na kilka szczegółowych.
jeżeli linkujesz podstrony to w niewielu katalogach Ci ją wrzucą

Pozycjonowanie podstron nie skupia się na linkowaniu z katalogów. Katalogi to tylko dodatek w tym przypadku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności