Skocz do zawartości

Wpisy do precli

lj2m

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kilka pytań do właścicieli precli lub osób zorientowanych w temacie.

1) Czy jeśli wpis do precla powtórzy się ale nie jest on zaindeksowany to czy możliwe jest wykrycie jako wpisu nieunikalnego

2) Powiedzmy że dodam na raz stronę do 50 precli. A co tam. W końcu i tak póki ich nie podlinkuję to wiele się prędko nie pojawi. Jeśli wszystkie zostaną dodane na raz to jak można sprawdzić unikalność tego. Czy też sprawdzacie po dodaniu unikalność czy już nie?

3) Wymyśliłem dość ciekawą kombinację zdań do precli. Każdego zdania będzie 10 opcji. Jeśli w preclu będzie miało być 10 zdań to będę miał 100 opcji. Jeśli każde zdania wymieszczam ze sobą to będę miał bardzo duuuuużo opcji. Czy tutaj jest się do czego przyczepić?

4) Czy jest jakiś program do mieszania zdań, ale taki który by mi z tych wszystkich kombinacji zdań ułożył wszystkie możliwe kombinacje artykułów. Po prostu wybierał by np z 10 (na ten sam temat) zdań 1 z następnych 10 zdań 1 itd.

A tak na marginesie to przeszukiwałem precle w poszukiwaniu 1 tematu i wszędzie znajdywałem ten sam tekst może troszkę pomieszany, którego zdania większego sensu nie miały. Jak można coś takiego zatwierdzać.

1) i 2) Jest na to sposób - czekanie parę dni (a nawet tydzień) i dopiero wtedy sprawdzanie wpisu pod względem unikalności (zwłaszcza początku, który może sie znajdować na stronie głównej precla, która jest częściej odwiedzana przez roboty).

4) Może to https://mix.fabrykaspamu.pl/

Radeq blog - już mniej o SEO ;)

Większość z nich w ogóle nie czyta artów.

Na tekst wyglądający na napisany przez umysłowo chorego wystarczy spojrzeć:D

Tylko że ja w porównaniu z innymi piszę sensowne teksty tylko mam zawsze 10 opcji 1 zdania i losuje

Podobno googiel analizuje na podstawie powtarzających się słów. Jak wrzuci w G akapit i nie pogrubi to może Ci przepuszczą. Raczej teraz wszelkie podejrzenie o kopie prowadzi odrazu do wywalenia wpisu, za co można podziękować spamerą, szczególnie tym uparcie upierdliwym.

• 2 tygodnie później...

Wiele moich wpisów do precli jeszcze tydzień było zaindeksowanych, choćby dzisiaj wiele z nich już nie jest. Czy dzieje się tak dlatego że linki do podstron wpisów znajdują się na głównej stronie, a po jakimś czasie się przemieszczaja? Czy jeśli podlinkuje ten wpis, usunę link i już będzie w indeksie, to czy jest możliwość że prędko zniknie czy nie?

Mikser z FabrykiSpamu jest świetny, ale by uzyskać dobry rezultat trzeba jednak trochę wysiłku poświęcić. Ja zwykle piszę ok. 1200 znaków tekstu i przez cały wieczór mieszam i poprawiam potem każdy tekst. Średnio wychodzi mi 15 fajnych artykułów. Do każdego wpisu w Preclach staram się dodawać różne zdjęcia i zawsze stosuję boldy, italiki, listy, wcięcia i co tylko się da - za każdym razem w innych miejscach tekstu.

Im więcej wysiłku włożę w dobranie większej ilości synonimów, tym mam lepsze (bardziej unikalne) wpisy. I muszę przyznać, że te wpisu i linki z nich działają na łatwe/średnie frazy.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

3) Wymyśliłem dość ciekawą kombinację zdań do precli. Każdego zdania będzie 10 opcji. Jeśli w preclu będzie miało być 10 zdań to będę miał 100 opcji. Jeśli każde zdania wymieszczam ze sobą to będę miał bardzo duuuuużo opcji. Czy tutaj jest się do czego przyczepić?

4) Czy jest jakiś program do mieszania zdań, ale taki który by mi z tych wszystkich kombinacji zdań ułożył wszystkie możliwe kombinacje artykułów. Po prostu wybierał by np z 10 (na ten sam temat) zdań 1 z następnych 10 zdań 1 itd.

4. Darmowy arkusz kalkulacyjny i dwie funkcje. Możesz pisać tyle wersji, na ile ci starczy inwencji. Jedno klikniecie F9 przeeliczy ci funkcje, czyli pomiesza od nowa i scali w jeden tekst. Proste, skuteczne, łatwo wyłapać błędy i co ważne - umnie na twardzielu, a nie online.

Eksperyment Discover.pl

• 5 miesięcy temu...

A tak troszeczkę z innej beczki. Jak najlepiej sprawdzać unikalność artykułów dodawanych do mojego precela?:/ wiem, że kolejne noobistyczne pytanie ale szukałem i na forum i w google i tylko ten art mi najbardziej pasował z wyników.

Czy wpisanie początku artykułu do googla i szukanie da cokolwiek?

Ogólnie rzecz biorąc, to przeklej cały tekst w googla, jak nic nie znajdzie, to danego wpisu zaindeksowanego nie ma. Potem ewentualnie możesz próbować po jakimś fragmencie, jeżeli zależy Ci na faktycznie bardzo mocnej unikalności presella.

Ogólnotematyczny katalog stron - moderowany katalog na domenie z 2001 roku. Moderowany minimum 2 razy dziennie. PR 3, megaszybka indeksacja. Dodaj swój unikalny wpis już dziś.

Ostatnio dodane strony w katalogu.

najpiękniejsze kobiety świata

Ogólnie rzecz biorąc, to przeklej cały tekst w googla, jak nic nie znajdzie, to danego wpisu zaindeksowanego nie ma. Potem ewentualnie możesz próbować po jakimś fragmencie, jeżeli zależy Ci na faktycznie bardzo mocnej unikalności presella.

Czyli tak jak myślałem, dzięki wielkie. Do tej pory wklejałem całość a potem początek i zakończenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności