Skocz do zawartości

XML + plik przekształceń XSL vs. wyszukiwarki ??????????????

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Drodzy Forumowicze, jeżeli posiadacie informacje na temat tego jak wyszukiwarki reagują na XML z XSL bardzo proszę o informacje.

Ze strony techniczej wiem jak to wszystko zrobić (tzn. wiedzą nasi informatycy), lecz jak to będzie wyszukiwarkami nie mam pojęcia (porawde mówiąć "czarno to widze").

Jeśli macie państwo wiedzę na ten temat bardzo proszę o informacje.

Pozdrwaiam serdecznie.

Marcin P

Rozumiem, że mówimy o transformacji po stronie klienta (przeglądarki lub bota). Ogólnie widzę to nie mniej czarno :) Warto zacząć od tego, że z taką stronką nie poradzi sobie Opera, więc odpada kilka procent użytkowników. A jeśli chodzi o wyszukiwarki, przykład widać choćby tu (nieznany format pliku) - dla pewności można sprawdzić w ten sposób więcej stronek xml+xsl, ewentualnie napuścić bota na jakąś swoją, nie wróżę jednak sukcesu (i nie spodziewam się niczego lepszego po innych szukajkach). Pozostaje więc transformowanie po stronie serwera i wypluwanie w świat czegoś co wszystkie mechanizmy webowe strawią.

• 2 tygodnie później...
Witam.

Drodzy Forumowicze, jeżeli posiadacie informacje na temat tego jak wyszukiwarki reagują na XML z XSL bardzo proszę o informacje.

Ze strony techniczej wiem jak to wszystko zrobić (tzn. wiedzą nasi informatycy), lecz jak to będzie wyszukiwarkami nie mam pojęcia (porawde mówiąć "czarno to widze").

Jeśli macie państwo wiedzę na ten temat bardzo proszę o informacje.

Pozdrwaiam serdecznie.

Marcin P

Radzę użyć jakiegoś darmowego XSLT po stronie serwera. Nie jest to trudne dla średniouzdolnionego informatyka ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności