Skocz do zawartości

Rewelacyjny email od google :)

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

PolePosition heh :D wiesz ja mysle ze takich osob jak ja zarabiajacych w podobny sposob jest tutaj wiecej :D i nie musze im mowic o co mi dokladnie chodzi.

To ze Ty nie wiesz o czym mowia, nie oznacza ze inni nie wiedza o czym mowie. Inni zwiazani bardziej z tym forum, badz np. tacy co mieli okazje byc na SEO Party, wiedza jaki jest jeden z kanalow moich zyskow i wiedza ze nie sa to strony typu goldenline - jak i sa w pelni swiadomi ze udzial w zyskach moich mialo wlasnie Google, bo ma takze udzial w ich zyskach.

PolePosition jak niemam to wiesz raczje bym bal sie napisac ze zarabiali 3 lata na stronach ktore pozniej uznali za spam :(.

• Odpowiedzi 195
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Google popieram w 100%.

Jak byłbym prezesem G, wszedł na to forum i czytał że stawiają spamy pod moją szukarke na dużą skalę z ogromną satysfakcją to podjąłbym działania by ich tępić.

Bo jakbym nie zareagował dziś to jutro byłoby za puźno.

Google walczy o swój tort i tak trzymać chłopaki:)

1. google walczy o utrzymanie calego tortu

2. jakbys byl prezesem g to mialbys w du**e ten caly spam i jego zwalczanie bo dzieki niemu stac cie na kupno domu w kazdym zakadku swiata

3. google od zawsze zeruje na spamie, sam to jest jeden wielki spam. nam nie wolno nic kopiowac ani sprzedawac linkow, a ich caly content to jedna wielka kradziez od nas plus np newsy a gazet, itd, rozprawy sadowe o prawa autorskie to niby z powietrza? oni moga sprzedawac linki, wrzucac swoje reklamy, my mozemy kupowac co najwyzej linki u nich.

4. skoro nie toleruja spamu dlaczego sa strony zarabiajace krocie na adsense a sa to zwykle smietniki dlaczego katalogi moga miec adsense? bo google bierze znaczna czesc z twoich dochodow i sobie koryta nie zamknie. a to ze straszy usuwaniem z indeksow??? musza pokazac przeciez iz dbaja o klienta. usunac powiedzmy 1% spamu a zostawic 99% to nie jest zly wynik nie? no chyba ze pozbeda sie kilku/kilkunastu milionow stron z indeksu i usuna z nich adsense..... bo przeciez wartosciowcy stron nie jest wiele.... a spam to pojecie szerokie...

5. ciekawe jakby kazdy z nas zaczal wysylam im maile to bylby spam? przeciez jak oni wysylaja to nie jest, nie? a czy ja gdzies podpisalem jakas zgoe na otrzymywanie od nich maili??????? a wiec lamia prawo. koniec.

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Pandha podsumowales ladnie moja mysl.

Nie chcialem pooprostu pisac PolePosition o co mi chodzi i o jakiej kasie jest mowa, bo najwyrazniej on w innym swiecie zyje.

Ladnie to napisales Google to jeden wielki spam do tego zerujacych na cudzych tresciach, a teraz jeszcze spamowanie meilami.

PolePosiotion :D jakbys zobaczyl moj prawdziwy spam to nie wiedzialbys nawet czy to robil czlowiek :D - ja nie jestem z tych co wiki kiedykolwiek postawili. Wiec spoko loko o mnie sie niemartw. Ja robie i dobre i dobre botowe, gdzie czesto te robione przez boty lepsze sa od tych robionych przez poczatkujacego webmastera, wiec :( najpierw wyleca wszystkie takie pozniej moj spam.

PolePosition jaka dobra ? - jak moze byc dobra jak potrafi sie wyciagnac 1,5 mln users miesiecznie ze spamu z ich referera, wiesz prawde mowiac, nie sadze ze takiego samego zdania jak Ty :) sa ludzie ktorzy wchodza na moje spamiarki skierowani przez dobra wyszukiwarke ;).

PolePosition a czy nie skonczyly ci sie troche argumenty na obrone Google ? - zobacz kilka osob potwierdza ze zarabiaja na smieciarkach :), pomysl co czuje taki adwordsowiecz - wiedzac ze google zarobilo i jeszcze wielu sobie nowe autka kupilo i nie jedno. Musi mu byc smutno ze google :) takie jest BE.

Najważniejsze że Google to dobra wyszukiwarka.

Morzecie się dwoić i troić w stawianiu spamu - ale prędzej czy puźniej spam wyleci z indexu.

Wasze syzyfowe prace.

PolePosition, pisze się "możecie" a nie "morzecie" i "później" a nie "puźniej". Dalej liczę na ujrzenie definicji i ukazanie granicy, o które prosiłem.

na uniwerku w southampton poznalem kolesia ktorego strone uwazalem za arcydzielo spamu. trafil w dobrym okresie na dobra tematyke - pokemony. strona stanowila totalny zlepek wszelakiego gowna zwiazanego z pokemonami. okreslil swoje zarobki jako 17k funtow rocznie. wtedy bylem przeciw wszelakim forma spamu [dlatego glownie ze byl wyzej w googlu niz moje robione w pocie czola strony, zarabiajace kilka zlotych miesiecznie] i koles skitowal to zdaniem iz przeciwnicy spamu to osoby ktore chcialaby zarabiac na stronach, ale ktore nie maja najmniejszego pojecia jak, bo postawic samouaktualniajacy sie generator sensownej tresci jest duzo trudniej niz stronke we frontpage, nie? i co nie ma racji? mysle ze jakbys zobaczyl iz tyrajac 10 g dziennie dostaniesz 1000 zl pensji albo stawiajac kolejne strony 1300 funtow to bys zmienil zdanie...

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

dostalem odpowiedz na grupie Google.

Ze to nie spam bo

"Sadze że te maile nie kwalifikują się jako e-mail spam, ponieważ nie

są wysyłane do dowolnych użytkowników a wyłącznie do osób

zainteresowanych. "

Więc zadałem drugie pytanie - skad wniosek że jestem osoba zainteresowaną, ja rozumiem deklaracja badz narzedzia dla webmasterów i weryfikacja witryny. Dlatego dobrze że człowiek z Google tylko tak sądzi, bo w praktyce nie kazdy kocha Google i nie kazdy jest domniemanym zainteresowanym. \

Wiec jezeli nie posiadaja jasnej deklaracji zgodny na meila - to winni przyznac ze spamuja skrzynki pocztowe w celach nawet powiedzialbym promocyjnych.

"Sadze że te maile nie kwalifikują się jako e-mail spam, ponieważ nie

są wysyłane do dowolnych użytkowników a wyłącznie do osób

zainteresowanych. "

Ciekawe co by napisali jakby im tak wysłać słownikowo, na 100k potencjalnych skrzynek zawiadomienie że spamują :D

Tak to jest, jak jest brak ostrych definicji pewnych pojęć :(

G. bezdyskusyjnie jednak spamuje tak pocztą jak i na WWW, a dowody są oczywiście jak na dłoni w wyszukiwarce Google.

G. kradnie treść cudzych stron i publikuje tę cudzą treść na swoich stronach, biorąc w dodatku za to pieniądze.

G. uzależniło od siebie kawał Internetu w postaci webmasterów potrzebujących kasy na rozwój, G. jest jakby dilerem narkotyków, najpierw niby coś tam daje za free a potem odbiera w dwójnasób. A nieświadome pokemony dalej wspierają bezinteresownie interesowne wielkie G.

G. to zło, które się pleni i należy te zło wytępić, tylko jak?

G. to ..... cholera dosyć :D

IHG

Uwaga: Microsoft nie będzie lepszy, robimy błąd nie wspierajac NetSprinta

Uwaga: Microsoft nie będzie lepszy, robimy błąd nie wspierajac NetSprinta

ja tam wspieram netsprint, nawet ostatnio wspolnie występowaliśmy w audycji :D.

Link do podcastu: https://www.myszka.org/view/Aktualnosci/Aud..._internetowych/

Pewno Micro nie byloby lepsze jak i zadna inna - dlatego tak ważne jest by udział Google był mniejszy i rozkładał się na pozostałych, bowiem na rynku PL Google można uznać za monopoliste z tym udziałem. Ogolnie powinni sie nimi urzędnicy zainteresować :D

Z tym co napisałeś się zgadzam, ja myśle że jak częściej ludzie bez obaw będą wyrażali swoje negatywne opinie o ich postepowaniu to może się zmieni. Oczywiście grozi banem stron :( ale raz się żyje.

Zadałem im kolejne pytanie, czy wytyczne są dla wszystkich czy tylko dla małych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności