Skocz do zawartości

Rewelacyjny email od google :)

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

Xann nie potrzebnie chopie pisałeś ten wątek.

Jak widzę niektórzy "tańczą na grobie" czyli biją pianę.

<kiszka wołowa>

Jak sam widzisz nie warto tu było się udzielać.

Bad Neiberhood i to nie w linkach ,ale w ludziach :)

Masz efekty wątek o niczym i do nikąd.

<Kucyk w chrzanie >

Pokemony mogą sobie pocwałować i licznik postów dokoptować

<trzepanie Bana w śmietanie>

WYZNAWCY POZYCJONOWANIA

PROPONUJE WAM SKUTECZNĄ ALTERNATYWĘ

Pozycjonowanie dla każdego

Hehe gotuje Pozycjonerów wkrótce

Nie pozycjonuje stron nikomu więc nie mam interesu w opowiadaniu bajek.

hehe

• Odpowiedzi 195
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

SEO - Self Engaging Optimizing

właśnie dostałem filtra na jedną domenę - domena wyhuhana, unikalny kontent, obszerna, strona. Głupi program firmy Google uznał, że strona jest zbyt dobra, i zafundował domenie filtra "gratis".

Z mojej strony - koniec z poświęcaniem więcej niż 5 minut na stworzenie "witryny" :D

Niech żyje wolność i swoboda :D

dla Google pisałeś unikalny kontent? Zapewne Google zapłacze teraz.

Żeby było jasne - nie płaczę nad tym, to nie pierwszy filtr. Tylko dziwię się i zastanawiam, dlaczego to się stało. Oczywiście robiłem to dla siebie i z myślą o swoich korzyściach. Jednak w tym momencie w łeb biorą ich wszystkie zasady i wytyczne - Googlowi już dziękujemy - Google musi odejść.

Albo niech jest dalej... :D ale niech nie liczy na to, że za darmo dostanie coś pożytecznego.

czyli ta szukowirowka to wartosciowy serwis, jeno troche zly. inaczej by nie wysylali maili i nie zuzywali energii elektrycznej.

szook, G jest registrarem i ma info. poniewaz sa mega mistrzami, powinienes sloochac ich z nabozenstwem, wiec wyslali na X adresow tak jak MC nakazal.

polish suicide flew 48 successful missions

Google nie zarabiało, nie zarabia i nie będzie zarabiać na spamie.

P.S. Widzę że Ksiądz ma podobne zdanie o Google. To dobrze.

do czerwca tego roku zarabialem na arbitrazu - kupowalem adwords do moich stron na ktorych jedynym tekstem z sensem byly reklamy adsense. wychodzilo roznie ale dawalo sie zrobic 2-3 centy na godzine na podstronie. co powiesz na 10k podstron?

i.e. google najpierw kasowalo mnie za clicki adwords. nastepnie zatrzymywalo srednio 22centy z kazdego dolca z adsense.

czyli zarabialo.

polish suicide flew 48 successful missions

Idolw :D a ja jestem z Tych , którzy się akurat nie przejmują filtrami czy banami. Są domeny w których należy kalkulować ryzyko związane z banem. Pewno gdyby to dotykało domeny nad która pracuje latami to bym się zdenerwował.

Jednak wysyłanie mi meila na wszystkie adresy jakie się da traktuje jako akcje promocji wyszukiwarki. Czyli zwykły spam, o ile nigdzie nie wyraziłem chęci jego otrzymywania. Wyobraźmy sobie teraz sytuacje, 50 innych wyszykiwarek postanawia nam wysłać info na meila że moglibyśmy coś poprawić na witrynie. To do spamu o viagrze dojdzie nam kasowanei spamu z informacjami od wyszukiwarek. Jeżeli taki coś uznać za działanie prawidłowe :D to już mam pomysł na promowanie katalogów - skanowanie stron i meili w celu masowej wysyłki - legalnej :D.

Idolw co do arbitrażu opłacalnie też jest kupić ruch z pozostałych systemów kontekstowych - często tańszy i większy ctr.

no to pozwij Szooku googla o spamowanie.

Nie śmiej się, w tym przypadku Szook ma akurat rację w 100%.

Jedynym adresem uprawnionym do wysyłania takich powiadomień przez wyszukiwarki (jeśli nie podałeś innego) jest adres:

postmaster@domena lub adres z whoisa (jeśli jest).

Powtórzę, jest to jedyny adres na który można wysyłać listy związane z domeną, po to on jest i zgodnie z odpowiednimi RFC w każdej domenie powinien taki adres (alias) funkcjonować - uprzedzę pedantów, ten adres istnieje oczywiście głównie dla poprawnego działania poczty w domenie.

Wysyłanie na inne adresy jest SPAMOWANIEM niezależnie od tego czy robi to firma z kapitałem 50mld$ czy 50$

Jakiś zdolny amerykański prawnik zrobi na tym kasę, zapewniam, bo w USA jest prawo antyspamowe.

Założenie, że adres biuro@domena lub admin@domena ma tego samego właściciela co witryna www.domena jest z gruntu fałszywe i nie ukrywam, po prostu debilne! Nie jest argumentem, że często tak jest (tzn. domena ma jednego właściciela wszystkich usług w danej doemnie), bo tak być nie musi i to wystarczy.

Edit: Właśnie pomyślałem sobie, że wysyłanie na inne adresy grozi procesem o pomówienie i podobne sprawy - skoro wyszukiwarka informuje nieuprawnione OBCE osoby, że właściciel www.domena robi "be" itd... , szkoda, że nie znam jakiegoś prawnika w usiech ;) kupa kasy się marnuje :cray:

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

WI777 - mało tego że wysłali na wszystkie meile związane z tą akurat domeną czy admin@domena.pl wysłali także na meile z innych domen.

Np. gdybyś dziś na domena.pl w dziale kontakt.php podał meile do biuro@uokik i napisał tutaj można pisać w sprawie bal bla to też by tam meila wysłali.

PolePosition w czym że jest taka dobra ? skoro musi ręcznie moderować wyniki - gdyby była dobra to radziłaby sobie z tym wszystkim przez automaty. O ile kiedyś można było traktować wyniki bardziej obiektywnie, to Google coraz częściej ukazuje jak duży jest wpływ ludzki. Każda ingerencja człowieka w wyniki wyszukiwania to manipulacja wynikami.

Jeżeli Google już zdecydowało się ręcznie moderować wyniki, to w wypadku akcji typu Kretyn itp. to Google powinno ponosić odpowiedzialność - nie osoba która pozycjonowała linkami strone www.

Google przez bardzo długi okres czasu nic nie robiło z pozycjami na hasło KRETYN, bowiem doskonale zdawali sobie sprawę jak to wpływa na ich marketing - oczywiście pozytywnie, bowiem w Polsce wielu uświadomiło się dzięki temu jaki można mieć wpływ na wyniki wyszukiwania, a marketing wirusowy sprawił że wszyscy rozsyłali sobie link do wyników promując w ten sposób Google.

Ja rozumiem że Tobie PolePosition tak naprawde nie udało się zarobić jeszcze na wszykiwarkach a w ten sposób liczysz że Google ci wyśle batonika w nagrode. Wierz mi ja się ciesze że promujesz Google :cray: bo dalej będę zarabiał na swoich ochydnych stronach www, mimo to jednak będę uważał że Google stosuje praktyki monopolistyczne.

Googlowi już dziękujemy - Google musi odejść.

Google to najlepsza na rynku wyszukiwarka i powinna istnieć jak najdłużej.

Lider na rynku bez dwóch zdań.

czy ty chlopie masz jakies pojecie o gospodarce wolnorynkowej, ekonomii czy biznesie? moze poczytaj sobie jakies ksiazki z tych dziedzin, nawet jakby to mialy byc zlotemysli. MONOPOL powinien byc tepiony, a google to monopolista. jest dobry? ok, kazdy ma swoje zdanie, na pewno wyroznia sie tym ze zarabia duzo i krotkim okresie, ale monopolista dyktuje warunki, a to jest nie wskazane ze wzgledu na gospodarke. jak myslisz dlaczego rzad walczy z tp sa, dajac szanse innym firmom? bo tp jest bebe? czy dlatego ze sa przykladem monopolisty?

wikipedia:

Monopol to struktura rynkowa charakteryzująca się:

* występowaniem na rynku tylko jednego dostawcy danego towaru, który kontroluje podaż i ceny, oraz wielu odbiorców;

* występowaniem barier uniemożliwiających innym firmom wejście na rynek (np. ustawodawstwo, patenty, koszty itp.);

W wielu krajach świata tworzone jest specjalne prawodawstwo które reguluje zmonopolizowany rynek, w sposób sztuczny tworząc na nim warunki do powstania i rozwoju konkurencji.

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności