Skocz do zawartości

Rewelacyjny email od google :)

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

<spam>

Mozecie przestac pierd*** ? :) <spam> Znowu kolejny temat w ktorym bezsensowna dyskusja ciagnie sie i ciagnie :) Porobcie cos sensownego, puscie kolejne spamy, wyslijcie kolejne spam raporty itd.

<spam>

Czy sa na pokladzie moderatorzy ? :)

<spam>

pozycjonuj.png

• Odpowiedzi 195
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

google nie zlikwiduje wszystkiego spamu bo nagle by sie okazalo iz strony firm ktore wydaja tysiace $ na boksy nagle sa na 1 pozycjach i nie musza juz kupowac reklam w google i kasa ucieka, a ci co sie pozycjonuja beda nadal to robili z nadzieja ze wejda na TOP 10 gdyz beda uwazali to za skuteczniejszą reklame i bardziej oplacalna - jak jestem w TOP 10 to nie musze miec boksów czyli wg mnie wydaje mniej na reklame

bardziej to wyglada na probę czesciowego ograniczenia ilosci wynikow w wyszukiwarce wlasnie przez wywołanie przeświadczenia ze banujemy za takie strony i uderzenie w osoby ktore wypowiadaja się na róznych forach - wielu poczatkujacych nie postawi juz takich stron, ale w takim przypadku google doprowadzi do tego, że ludzie bedą stawiali bardziej wypasione strony które bede wygladaly jak zrobione pod ludzi i jeszcze bardziej beda mieli zasmiecony index i beda musieli znowu powiekszyc swoje DC

Jednak nie wiem czy to nie jest robota tej oosby o ktorej wspominal szook ktora przeszla swego czasu z onet do googla - tak on przeszedł do googla z onet i jesli wprowadza swoje zmiany (jesli ciagle pracuje) ktore byly w onet to niestety mozemy sie spodziewac przetasowania wyników choc mam nadzieje ze sie myle i ze to tylko przypadek ;) bo nie da sie ukryc to co wyskakuje czasami w onet jest dla mnie nie zrozumiale i mam nadzieje ze w google do tego nie dojdzie, a jestem pewien tez ze google moze moderowac wyniki recznie ale jesli nie zmieni zasad pokazywania wyników to tylko dzieki tysiacom linków mozna zdobyc dobre pozycje to nic sie nie zmieni tylko ludzie zamiast korzystac z systemow za ktore mozna dostac bana sami beda kupowali tysiace domen i stawiali na nich smieci i linkowali do swoich stron i bedzie to mialo skutek odwrotny do zamierzonego gdyz jak teraz mam np 10 stron i dam je do systemow to mam linki ze 1000 innych stron, a tak to sam bede musial postawic 1000 domen a przy dzisiejszych cennach domen nie jest to juz taki straszny wydatek ;)

PS> Pozdrowienia dla czytajacych to forum przedstawicieli Google :D i to wy zdecydujecie jak bedzie z Wasza szukajką :D

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Głupie pytanie - ale gdzie można odpowiedzieć na tego maila? (nie mogę znaleźć coś kontaktu do google poza adwordsami i spam reportem) - mail od Google został wysłany na zupełnie inny adres niż powinien...

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Głupie pytanie - ale gdzie można odpowiedzieć na tego maila? (nie mogę znaleźć coś kontaktu do google poza adwordsami i spam reportem) - mail od Google został wysłany na zupełnie inny adres niż powinien...

dokladnie w moim przypadku bylo tak samo :) meila wysłali do księgowej bo był w dziale kontakt mimo ze wlasnie inna domena, pewno gdybym dał meila do np. osoby odp. za treść też by dostała.

Odpowiedzieć :) nie można. Możesz tylko przeczytać i zapoznać się co postanowili.

Tak samo bawi mnie ich regulamin. O tym że wyrażam zgode na :) pobieranie treści, modyfikowanie w taki sposób by mogli ją poprawnie wyświetlać. Ciekawostka jak dla mnie, bo jutro inny monopolista mi napisze że wyraziłem zgode akceptując regulamin o którym wiedzieli tylko oni, badz przyznaja racje iż czują monopol i mają prawo sądzić że każdy ma obowiazek znać ich regulamin i domyślnie go akceptował.

W razie czego jest https://www.google.com/support/bin/request.py :)

Doszedłem o co chodziło - na stronie nie ma maila, abonent jest ukryty, w whoisie widać tylko maila do rejestranta - wniosek - sprawdzają w whoisie kto jest abonentem domeny :)

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

a mowiła mamusia tylko słuchaj i nie zabieraj głosu :)

jedna domenka dostała Banika właśnie ze wszystkimi subdomenami, na szczescie sluzyla do testowania i staly tam same smieci - nie dostalem meila gdyz nie bylo go do tej domeny (nie bylo serwera pocztowego) wiec moge sie tylko domyslac ze z uwagi iz strona zrobiona pod wyszukiwarki :)

ciekawe kiedy zdejmą

jak tak dalej pojdzie bedzie trzeba rzeczywiście stopki chować :( i za dużo sie nie odzywać

ale na serio przypuszczam iż przypadek i ktos mi ja uczciwie zgłosił na SPAM liste, choc dziwie sie ze cala domena wraz z subdomenami poszła w odchłań i sadze ze zaczynaja korzystać z banowania dla stron zrobionych jak to mowią pod wyszukiwarki gdyz zaczyna brakowac miejsca do przechowywania kopii co moze sie tez wiazac z dluga indeksacja ktora odczuwam pewnie nie tylko ja

w kazdym razie zmotywowali mnie do jednego - trza kupic znowu kilkanascie domen i stawiac, stawiac i stawiac :)

BANERY REKLAMOWE

nie ma żadnego banowania, po prostu sprzęt sie im sypie, u mnie wszystko poleciało znowu, ale site piknie się indeksuje,

niestety jest bo ze strona wypadla z wyników to bym rozumial ale tu jest jasne zbanowanie całej domeny ze wszystkimi subdomenami (nie znajdziesz tej strony w wynikach) i nie znajdziesz jej w site ale zobaczymy kiedy wroci do łask, jeśli w ogole wroci.

a jada napewno na dobrym sprzecie tylko miejsca brakuje :drink:

BANERY REKLAMOWE

• 1 miesiąc temu...
PolePosition w czym że jest taka dobra ? skoro musi ręcznie moderować wyniki - gdyby była dobra to radziłaby sobie z tym wszystkim przez automaty. O ile kiedyś można było traktować wyniki bardziej obiektywnie, to Google coraz częściej ukazuje jak duży jest wpływ ludzki. Każda ingerencja człowieka w wyniki wyszukiwania to manipulacja wynikami.

Spamujecie Google na dużą skalę a potem się dziwicie że G "coś" ręcznie moderuje (o ile to prawda).

Mr. Szook jak to mówią : Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Pewien poseł powiedział że PO uprawia nie krytykę a krytykaństwo podobnie jak Ty w stosunku do G.

Ktoś mi kilka miesięcy temu powiedział że G poradzi sobie z Dmozami, Wiki etc i miał racje poradziło sobie.

Zmiany wymagają czasu i nie ma rzeczy/spamu z którą G sobie nie da rady bo dla G pracują najlepsi tak jak w Holywood najlepsi aktorzy.

Prawie spadłem z krzesła :D

No chyba, że według Ciebie najbardziej popularny to najlepszy - ale według takiej teorii to w Polsce najlepszym samochodem 10 lat meu był Fiat126P :D

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Chodzi mi w ogóle o jakiś formularz kontaktowy do google - jest coś takiego poza adwords i spam reportem?

Tak, jak w kazdej szanujacej sie firmie kazdy pracownik ma swojego maila.

Jak takowy mail wyglada? Ano pewnie stosuja zasade imien@google.com lub imienazwisko@google.com

Ale to pewnie maile do poszczegolnych pracownikow, dane osobowe pracownikow firmy google sa pieknie chronione tak jak ich struktura wewnetrzna.

:]

Używaj Cuilla i Hakii

• 2 tygodnie później...

Ja tez dostałem tego maila - 25 stycznia. Postraszyli że usunęli stronkę z indexu na ponad 30 dni... w panelu Google Webmaster Tools też mam taką wiadomość. Tymczasem rzeczywiście przez 3 dni stronkę wywaliło a potem znów wróciła do łask. Jeżeli chcecie pisać do google to można przez w panelu Google Webmaster Tools - ale nie mam pewności czy oni te wiadomości czytają...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności