Skocz do zawartości

Rewelacyjny email od google :)

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

perełki perełkami ale się ładnie indeksowały...

a teraz będzie trzeba wymyślić coś innego. Chociaż nie wiem dlaczego walczą z kopiami własnego katalogu jak i z wiki. czasami na sens dodawanie do stron tego typu dodatków kiedyś sami proponowali żeby dodawać chociaż tylko branżowe kategorie. Chłopakom sie nudzi i trzeba zapracować na premię i trzynastkę :)

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

• Odpowiedzi 195
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Xann ubolewam z Toba, ale zawsze twierdzilem by robic zaplecze pod ludzi i automatycznie pod wyszukiwarki, mam jeden jedyny katalog na zaplacze z PR5 i na razie nikt sie nie czepnal i nic mi nie windksowali z okolo 120 domen/subdomen wszystko na razie wisi odpukac w niemalowane :)

Wo Was Wann alle über Deutsche Städte Hamburg eine Stadt die niemals schläft

Moje wnioski to:

napisali meila tylko dlatego że strona dostająca bana zawierała także dobre treści - a część za która była kara nalezy skasować - więc BAN czasowy - po usunięciu powodów strona wraca.

do stron na których byłaby sama wiki - nie wysłali by pewno meila tylko ban stały bez słowa.

następny wniosek - Kuba jak wiesz na PIO był DMOZ i go ładnie wycieli jak podczas operacji chirurgicznej, z tego co rozmawiałem z Michałem, pamiętam też że mowił iż rozmawial w tej sprawie że niemaja nic przeciwko WIKI i DMOZ o ile częśc tych serwisów będzie się odnosiła dokladnie do tematyki strony.

Czyli jezeli masz strone o kwiatach - nie będą mieli pretensji jezeli w celu zwiekszenia funkcjonalnosci serwisu umiescisz te czesci DMOZ i WIKI które poświecone sa tej tematyce.

Ostatni wniosek - pozytyw - SEO sie rozwinie - zaplecza nawet systemowe beda jeszcze mocniejsze, bowiem przestanie oplacac sie stawiac strony ktore coraz dluzej sie indeksuja i coraz szybciej wylatują.

Wiec generalnie tego typu działania tak naprawde nie są szkodliwe, one wręcz beda mialy skutek pozytywny w postaci wzrostu cen. Byle tylko nie stalo się tak że koszt wygenerowania zaplecza tak znacznie wzrośnie, że seo będzie coraz mniej atrakcyjne wzgledem SEM.

Dlatego też sądze że 2008 to już całkiem rok zmian pod względem zaplecze i samego SEO.

Wszystkim tym, którzy dostosowali swoje strony do naszych wytycznych dla webmasterów, chcę podziękować :-)

No to mnie zachęcili... Słowa dziękuję od redaktora Google znaczą dla mnie więcej niż jakiekolwiek pieniądze... bezcenne

Nie mogę troche w to uwierzyć że googlowi będzie się opłacało cały czas prowadzić taką strategię.

Samo podejście wydaje się dziwne ... w końcu google powinien opierać się głównie na algorytmach, a nie działaniu człowieka.

Doskonale przecież wiadomo że jak wymyślą tego typu bany, to my wymyślimy coś innego.

Realny koszt SEM wtedy również wzrośnie. Bo niby jak "zapracują na tę swoją premię" :DD ?

Świece ozdobne - świece na prezent lub do dekoracji
Opakowania kartonowe - opakowania

Nie mogę troche w to uwierzyć że googlowi będzie się opłacało cały czas prowadzić taką strategię.

A jak myślisz - po co otwierali swoje filie w Krakowie i Wrocławiu. Aby tworzyć nowe algorytmy? Moim zdaniem w tych filiach są handlowcy i "łowcy" spamu. Jesteśmy dla Gugla konkurencją. Ludziska płacą nam ułamek tego co by wielki G. wziął za AdWordsy. To ich boli. A że zaczynają postępować jak wariat z brzytwą, to inna sprawa. Nie ma na razie w Polsce instytucji która mogłaby zatrzymać wariata.

Tkanina juta zastępuje nieekologiczne tworzywa sztuczne w ogrodnictwie i dekoracji wnętrz, | natomiast na zewnątrz tuja szmaragd jest piękną ozdobą

Mariusz dawniej było, teraz nie ma dmozu ani wiki... dobrze dobrane część wiki czy dmozu dla mnie nadal jest wartością dodaną do witryny ale to musi mieć jakiś sens.

Jack co tam słychać u Ciebie ? a z zapleczem jest tak jak się ma zdywersyfikowane, dla ludzi i dla automatów jednocześnie to się takich stronek nie czepiają aż tak mocno.

modell widzisz pewnie nie do każdego będą wysyłać tego typu emiala, z resztą od tego tez są automaty :D A kilka spektakularnych akcji tego typu na zaplecza osób znanych w światku SEO, zrobią duży PR googlowi.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

OT: ten wpis na blogu G jest dla mnie żenujace (hmm, mam nadzieje, że slowo dobre napisane), bo

Napisane przez: Kas

Czasami piszemy o naszych wytycznych dla webmasterów, ponieważ stanowią one podstawę dobrych dla naszych użytkowników wyników w Google. Marcowy post na temat automatycznie generowanych katalogów i kopii DMOZ wywołał wiele reakcji w gronie webmasterów, jak również odczuwalną zmianę w postawie pozycjonerów. Wszystkim tym, którzy dostosowali swoje strony do naszych wytycznych dla webmasterów, chcę podziękować :-)

Kas dziękuje jako GOOGLE? Każde firmy, ktore sprzeda w sieci ma (zgodne z prawem) podawać imię, nazwisko itd i jakiś Kas ???

Pozatym w normalnych korospondencję ślużbowych podaje się stanowiska (i imie i nazwiska - ale to oczywiscie).

tezeusz - pomysl o tym inaczej :D.

SEO nie jest konkurecyjne dla adwords - SEO napedza adwords. Gdybys dzis na haslo Szczecin mogl sie wypozycjonowac jak 3-4 lata temu to po co kupowac adwords ;)?. Tak wiec SEO sprzyja sprzedazy adwords.

Googlowi nie chodzi jak sadze o to czy ty sobie zaindeksujesz 1 mln spamu, byle on nie by klikany i zauwazany.

Jezeli na wyszukiwanych frazach beda strony dobre to dla google mozesz indeksowac i 5 mln spamu. Wazne by mogli zachowac poziom wynikow.

Wiec nie traktuj ich ze oni widza w SEO konkurencje, bo akurat SEO to zwieksza cene klika adwords i nie jest zadna konkurencja. Czym seo trudniejsze na dane haslo tym boksy lepiej schodza, wazne by zachowac prawidlowowsc - wysoka konkurencja - mimo to dobre wyniki. Im jak sadze taki dmoz to lata, a jak kasuja go to w obawie ze moglby wybic jakas strone o kwiatach na warzywa ;).

Jimmi wiem ze kiedys, dlatego jak napisalem ze odpowiednio weselekcjonowane czesci wiki i dmoz moga byc traktowane jako wartosci dodatnie. Jednak dziw ze ktos decyduje sie na postawienie wiki w obrebie strony firmowej. Przeciez dzis domena kosztujr 1 zl, po co stawiac spam w obrebie domeny 3-4 letnie tzw. perelki. Jakis brak logiki w tym.

Z tym PR Jimmi dla google t bym nie przesadzal - gdyby chcieliby byc tak :) glosni to xann nie pisalby dzis o 30 tylko o zapleczeu z weblinka.Polskie zaplecze wcale nie jest jakies rewelacyjne. Po co google ma usuwac ? po nic :) zadnego celu niema. Przeciez jezeli zaczynaja usuwac to prowokuja do robienia lepszych rozwiazan, a jak nie usuwaja to ludzie robia dalej w przekonaniu ze sa skuteczne :). Moim skromnym zdaniem :) google sie bawi i laskocze pokazujac swoje mozliwosci nie walczac o marketing u webmasterow.

Pokazalo krotko - kazda firma pozycjonerska mowi tak:

Szanowny Panie jezeli niema Pana w internecie to znaczy ze Pan nie istnieje.

Wiec, jezeli taki marketing ma firma pozycjonerska to dzis Xann juz nie istnieje.

https://www.google.pl/search?sourceid=navcl...ite%3axann%2epl

https://www.google.pl/search?hl=pl&rlz=...ann.net&lr=

to wlasnie staralo sie pokazac google. Czyli fakt ze wiekszosc pozycjonerow opiera sie o model sprzedazy - SEO jest konieczne bowiem istnienie w internecie to podstawa - pokazalo wlasnie jak ten model odnosi sie gdy firma zniknie.

Czy to cena slawy nie sadze - to cena pokazania kto jest kim w tym szeregu i ze to nie pozycjoner mowi gdzie ma byc w google a google zaczyna wyznaczac gdzie jest miejsce pozycjonera. Co mozna wlasnie zobaczyc na 2 powyzszych linkach. Zaproponuj Jimmi taka slawe jakiemus projektowi e-commerce.

Wyrazy wspólczucja, Xann. Co do tego co chciało powiedzieć Google, Szooku, no to przecież ono wyrażnie powiedzialo, nie?

Po co tłumaczyć z polskiego na polski?

Musze przyznać Szookowi racje w jednym, nie można mieszac firmowych lub docelowych domenek z zapleczem.

Niby teoria, nieby wszyscy wiedza, a ten...

Googiel uczy nas precyzji, oddzielić muchy od kotlet, zaplecze od stron docelowych.

W tej całej dyskusji nie zauważyliście jednej sprawy tego co mocno podkreślałem dwa razy więc podkreśle jeszcze raz a mianowicie regółki google:

..... strony stworzone wyłącznie na potrzeby wyszukiwarek........

To jest regółka ktora pozwala usunąc każdą stronę z indexu google niezależnie czy jest to autokatalog czy blog MMP

Marketing internetowy dla firm

oczywiście to pozwala na interpretacje w taki sposób jaki się chce.

Jednak nalezy zwrócić uwage na to iż jest napisane wyłącznie.

Jeżeli coś jest wartościami dodatnimi dla wyszukiwarki to niema konieczności usuwania i nie sądze by to usuwali.

Więc teoretycznie mogą usunąć wszystko co uznawać będą za zbędne w indeksie. Ich rola nie jest zaindeksowanie wszystkiego, tylko posiadanie takiego indeksu by na zadane zapytanie znaleźć odwpowiednie odpowiedzi.

Sądze że jak ściągnieszniesz powód to strona wróci.

JA akurat np. jak coś stawiam to jestem świadomy, że przyjdzie taki dzień w którym to zniknie, wiadomo że kazdy ma nadzieje na to by jego sztucznie zwiekszajacy site: serwis był jak najdluzej w indeksie.

Generalnie i tak masz fajnie, bo masz szanse to skasowac i domena wróci, masa osob pewno nawet nie dostala meila.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności