Skocz do zawartości

Rewelacyjny email od google :)

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

Hehe masz calkowita racje ze czytaja :D - ja jestem przekonany - choc napewno malo dokladnie.

Przyklad ktory podales - precle dobrze to potwierdza, dlatego tez kiedys mowilem zartem aby chowac stopki albo ;).

Noone a jak o to chodzi to tak, ja bardziej w innym kierunku :).

Dlatego też napisałem że niema co tutaj szukać teorii spiskowych, po co oni mają się wisilać skoro mają wsio na tacy.

Przeciez zakładajmy - pracowałbym w Google to max 2 tygodnie zajełoby mi wyszukanie spamów linkowanych za pomocą weblinka - tzn indeksowanych. Ludzie robia sporo błedów wystawiając swoje zaplecze na tacy a później maja pretensje do mikołaja. Ludzie z G. nie sa tacy głupi, po co maja ciezko pracowac i szukac skoro my im dajemy na tacy.

• Odpowiedzi 195
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Teraz moge to napisac, jak powstal linkor to xann zalogowal sie z mojego refa:) ale mialem punktow:) z jego % mialem tyle samo co ze swoich, gdyz nigdy nie szedlem w systemy.

Widzialem tez wszystkie jego strony u siebie:)

Tak ze od paru lat wiedzialem jakie ma zaplecze, powiem wam ze i tak ma dobrze skoro dopiero teraz google go pojechalo.

Dziwilo mnie tylko ze klienci nie doczepili sie ze na ich domenach buduje sobie zaplecze:)

Na koniec zycze xannowi szybkiego powrotu.

Po tym poscie postanowilem zrobic sobie nowego maila (np admin@costam.pl) na wszystkich domenach, zeby w razie czego tez dostac list od google z ostrzezeniem, bo zo to co wyslali powinni dostac podziekowania ;-)

A ja nie będe miał sygnaturki

Dziwilo mnie tylko ze klienci nie doczepili sie ze na ich domenach buduje sobie zaplecze:)

Jeśli ktoś miał problem z jaskrawym przykładem nieetycznych działań to może teraz bingo ?

:D

Zróbmy więc impreza jakiej nie przeżył nikt,

niech sąsiedzi walą , walą , walą do drzwi,

sztuczne ognie niech się palą , palą , palą a Ty,

tańcz i vodka pij, niech cały wiruje świat.

No niestety muszę stwierdzić ze nie jest to ogólna akcja na dmozy , wiki i rss'y tylko jest to akcja "Xann" jak dotąd nie słyszałem o podobnych incydentach od innych kolegów a mam ich trochę.

A najbardziej mnie właśnie dziwi ze szanowne google zwróciło uwagę wyłącznie na moją osobę ale zapewne to cena sławy ;). No nic wiadomo z google się nie wygra wiec trzeba posprzątać za sobą śmieci :D

Marketing internetowy dla firm

I to jest Biznes, przez duże B. Ile odpali za "współpracę" Xannowi pozycjoner X za nieumieszczenie strony Y w stopce? Albo za umieszczenie konkurencji, która zagradza drogę do top1? Szkoda, ze tylko trzy linki, ale mozna rotować, bo ludzie obserwują. :D

Eksperyment Discover.pl

Xann nie przesadzaj nie pierwszy i nie ostatni dostales bana w Google. To ze teraz ci się trafiło, nie oznacza że innym się nie trafia. Dziś Ty, jutro kto inny, czy jak inni dostawali a Ty nie to też dlatego że google ich w tym momencie pokochało :D?.

poprostu załapałeś się na ten del, sądze że nie jedyny.

Niechce prorokować, ale myśle że w innych seriach banów poleciało trochę zaplecza weblinkowego - i nie koniecznie ta emitująca linki. Sądze, że tutaj należałoby się pytać czy i ile poleciało zaplecze po zapodaniu systemu.

Dlatego ja bym naprawde się tutaj nie skupiał na tym dlaczego, a analizował żeby nie poleciało dalej, bo jak trafi następna seria w kogoś innego i niech jeszcze okazałoby się że miał weblinka to może to stworzyć negatywny marketing dla systemu.

Dlatego ja bym wcale nie krzyczał tyle o tym banie od Google, bo część ludzi może się tego przestraszyć - np. właściciel systemu dostał bana i sam jeszcze pisze że Google się na niego uwzieło = skoro się uwzieło to pewno jest ryzyko z wszystkim co z nim związane. Tak więc lepiej kreuj to na zwykły ban - niż na ban z założenia że to Ty ;), bo jeżeli naprawde jest jak piszesz, to nie chciałbym mieć zaplecza blisko Twoich stron.

Choć ja uważam że Google nie uwzieło się na Tobie, czysty przypadek. Jednak jak wyżej pisałem - jeżeli tak to sam przyznajesz że domeny w Twoim otoczeniu są zagrożone - łącznie z systemem.

meile dostajesz prawdopodobnie wtedy gdy witryga glowna jest cos wartosciowa - tzn. taka szansa że wróci.

Więc żeby ktoś z dmozem dostał meila musiałby go stawiać w domenach klientów albo firmowych. W innym wypadku google się nie patoli i wali bana stałego. Tak więc musisz poczekać na przykłady osób które dostały meila i bana bo coś takiego było w dobrej domenie. Zapytaj Michała, bo z tego co dziś z nim rozmawiałem tel. to miał chyba taką sytuacje.

Xann ty nie słuchasz.Albo ze zmartwienia szukasz winnych.I nie czytasz tego bloga Google.

O preclach czytałeś publikację ?

Skojarzyłeś datę z publikacją na forum.

Czytaj forum!

Tu cię namierzono bo tu siedzi redaktor Google ten z Google grup dyskusyjnych.

<por mu w oko>

Jesteś pozycjonerem a nie umiesz poszukać.

<banan>

Wisisz na krzyżu i pytasz gdzie Judasz?

Tutaj Judasz -redaktor Google.

Google dostaje 1000 donosów i je zlewa miesiącami.

Weż Kolo pod uwagę że zapłaciłeś za wszystkich forumowiczów ,namierzyli cię dwa tygodnie przed publikacją a potem nabili sobie publikę na blogu.

Szkoda mi cię chociaż jam hehe.;)

Zrób to co napisałem tam wysoko -zniknij odbuduj zaplecze zmień nazwę firmy.

A tutaj możesz dalej występować jako Xann.

Następna pokazówka Google za cztery miesiące

Idę do koja jestem baton ze zmęczenia.

<maliny>

I Boże Narodzenie

WYZNAWCY POZYCJONOWANIA

PROPONUJE WAM SKUTECZNĄ ALTERNATYWĘ

Pozycjonowanie dla każdego

Hehe gotuje Pozycjonerów wkrótce

Nie pozycjonuje stron nikomu więc nie mam interesu w opowiadaniu bajek.

hehe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności