Skocz do zawartości

Rewelacyjny email od google :)

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 195
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ksiadz bez przesady :).

Sa mozliwosci inne, szukac w Y! spamowac w G! :) jak myslisz kto na tym lepiej wyjdzie, bo mi postawienie autowortali czy autokatalogow mniej zajmuje niz im ich znalezienie :P. Wiecej osob pusci taki produkt za free, do tego dodajac cloacking na referera google ze to jak wlazles z google to jest ryzyko wgrania wirusa. Myslisz ze komus szkodzi zrobic takie cos.

Wiec ani zmienic branze ani sie pogodzic, tworzyc jeszcze wiecej i promowac pozostale wyszukiwarki. Coraz czesciej mowic ze google to spamerzy bo taka prawda i ze sami zarabiaja na spamie tzn. maja w tym udział.

Mnie zastanawia bo napisalem posta na ich grupie - czy sie pojawi

"Mam takie pytanie - na ponad 15 adresów meilowych google wysyła meila

o tym że nie podoba im się strona www. Ja rozumiem wysyłanie meila na

konto związane z www, weryfikowane. Ale czy takie rozsyłanie spamu

meilowego jest fer ?.

Rozumiem że jak będę miał 1000 domen które Google uzna za złe, mam się

spodziewać 15 tys meili na skrzynce, przecież to spam.

Dlaczego Google uznaje że ktoś chce dostawać takiego meila, czy to już

nie jest lekko praktyka monopolisty - takie masowe wysyłanie, a może

ktoś nie interesuje się czy będzie w Google czy też nie, czy poczucie

monopolisty daje Wam prawo do wysyłania spamu. No i mam nadzieje że

choć to pytanie doczeka się odpowiedzi, nie jak pozostałe, bo

wszystkie mniej wygodne nie widzą światła dziennego.

"

Jak znam zycie nie - bo kiedys zadalem im rownie trudne pytanie to :rotfl: skasowali.

Jednak fajnie, będzie okazja coś napisac na Google feee za te ochydne spamowanie skrzynek meilowych :rotfl:.

Nie rozumiem dlaczego narzekacie na Google...żeby jej nie było to na 99% nie byłoby usługi SEO i tym samym nie byłoby $ na waszych kontach za tą usługę.

podstawowe prawo kapitalizmu, jeśli 1 firma znika z rynku, to jej miejsce zajmuje druga, może onet, może yahoo, z może altavista, proste jak budowa cepa!

Google zmienia metody? Inteligentniejsi się przystosują i również zmienią metody. :-)

Afrael dokladnie :rotfl: - ale mimo to tolerowac corazwiekszego monopolu google nie mozna. Szczegolnie ze sami najpierw powinni nauczyc sie dzialac zgodnie z etyka. Daleko im do etycznej firmy internetowej.

Przykladow mozna podac wiele, a z pkt reklamowdawcy najwazniejszy, umieszanie w adwords reklam wlasnych - sami sobie nie placa, jednak takie dzialanie ma wplyw na to ze osoby nizej jak chca ich przeskoczyc musza podniesc stawki za klika i wiele innych czynnikow. Juz nie wspomne o cachowaniu stron i uznawaniu braku zakazu jako zgode na naruszenie praw autorskich, nastepne spamowanie meili, nastepne :) praktyki monopolistyczne zakazujace uzyskiwanie przychodow z witryn mimo iz uzyskiwane sa zgodnie ze standardem swiatowym wzgledem budowania www :P.

MOUKETTA dokladnie tak, najwyrazniej kolega zauwazyl swiat wtedy gdy zauwazyl Google - a google nie bylo pierwsze jako wyszukiwarka, druga sprawa, jeszcze 4-5 lat temu wieksze zainteresowanie pozycjonowaniem bylo w Onet i Wp niz samym google. Tak więc pisanie nie byloby google nie byloby seo to jakis bzdet, a rownie dobrze mozna napisac nie byloby pracy webmasterow i stron www to nie byloby Google.

Google popieram w 100%.

Jak byłbym prezesem G, wszedł na to forum i czytał że stawiają spamy pod moją szukarke na dużą skalę z ogromną satysfakcją to podjąłbym działania by ich tępić.

Bo jakbym nie zareagował dziś to jutro byłoby za puźno.

Google walczy o swój tort i tak trzymać chłopaki:)

jakie metody

kazdy algorytm jest do rozpracowania a wiec mozna nim manipulowac

ale jezeli po drugiej stronie siedzi pracownik Google to mozemy spodziewac sie wszystkiego

@ksiadz

ale to kto jest bee skoro Google ma Dmoza i ktos inny ma Dmoza?

Używaj Cuilla i Hakii

Ksiadz nie chce Cie budzic z tego Świata, jednak mam inne zdanie. Jezeli mieliby to zrobic, musieliby juz tak w 2004 zadziałać, ale masz racje wtedy wchodził Adsense :P i musieli jakoś zarabiac na spamie :rotfl: więc nie mogli przycinać tego co im przynosiło zyski.

Chciałbym żeby ktoś tutaj z Google wszedł i napisał Google nigdy nie zarobiła dolara na spamie - oj chciałbym :rotfl:.

Y! sie ladnie pl robi :) i znajac to jaka kochaja google :) moze kiedys bedzie dla nich rywalem.

Google gdyby nie adsense a szczeg. fakt ze 90% z adsenie nie placilo podatkow :) w PL znaczyloby tyle dzis co znaczylo w 2004. Jednak po pierwsze zarabiali na spamie, po drugie ulatwili uzyskiwanie dochodow szarej strefie, po 3 :) sporo dzieki nim powstalo wypasionych jak to oni dzis mowia spamerów. Bo za zarobione dolarki maja sporo tych domen na ktore wysyslaja meile.

MOUKETA powinna, problem że PL jakoś o to nie potrafily zadbac, Onet mieli ladnie, jednak nie promuja juz tego, bardziej skupili sie na ZUMI.

Ogólnie ksiadz zmotywowałeś mnie :) do napisania kolejnego spam generatora przypominajacego ludzkie wypociny by google miało co robić. Fajnie miec poczucie że google dzis skupia sie na walce ze spamem a pozostałe wyszukiwarki moga robić marketing i rozwijac produkty.

KSIADZ Google jest BE bo spamuja moja skrzyne - musze kasowac MEILE wiec nie mow ze nie sa BE :). Oni gorsi spamerzy niz ja bylem kiedykolwiek :)

PolePosition hahahahahaha hehehehehe hahahahha hahahahah hehehehe.

To żeś mnie rozbawił. WIdzisz widocznie mniej wiesz niz ja :) bo ja wiem ze zarabiało i zarabia nadal o ile uznaje strony za spam to znaczy ze zarabia na spamie.

MMAREK no co TY;) nie daj sie wkrecić. Czlek od Google nie powiedzialby nigdy ze strony to spam :P,

No i oczywiscie po pierwsze nie zaprzeczylby ze zarabiaja i zarabiali na witrynach ktore uznaja za spam nie dzien, nie dwa a rok,dwa,trzy a prawie nawet 4 :rotfl:.

Bo w koncu to oni na strony mowia BE wiec sami przyznaja ze na BE stronach walili kase a glupi klient im ta kase placil.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności