Skocz do zawartości

Ocena rozmieszczenia reklam

maker

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy forumowicze pomozcie co poprawic w rozmieszczeniu reklam w serwisie https://e-kamery.pl.

Obecnie CTR wynosi okolo 0,30-0,50% co daje przy 20 000 dziennych odslonach okolo 70 klikow co jest dosc zalosnym wynikiem. Pocieszajace sa jedynie przyzwoite stawki za klik.

Co proponujecie zmienic, poprawiac aby CTR byl wyzszy ?

Wszelkie uwagi beda dla mnie bardzo cenne.

Z gory dziekuje i pozdrawiam!

tunery tv - portal o kartach telwizyjnych

ilustrator - profesjonalna grafika komputerowa

A może chcecie się czegoś dowiedzieć o Bułgarii ?

Nie zgodzę się z Krzyśkiem (chyba pierwszy raz :D ). Dopasowanie reklam do treści jest przecież idealne. Trochę sobie żartuję oczywiście - ale jedyną rzeczą o której na pewno jest ta strona (biorąc pod uwagę tekst) to właśnie kamery.

Jak bym to poprawił: pomyśl kto wchodzi na stronę. Przykład: załóżmy, że są to ludzie zainteresowani wyjazdem w dane miejsce (turystyka). Jak dać im reklamy o turystyce. Przy każdej kamerze dałbym kawałek jakiegoś opisu (miasta lub miejsca które kamera pokazuje). Ten opis dałbym w tagi wskazujące google, który fragment ma brać pod uwagę.

Na stronie głównej jakiś ogólny tekst - typu "Strona zawiera widoki z miejsc blablabla" - żeby było tam parę słów kluczowych, które spowodują, że google zacznie ci na podstawie tych słów wyświetlać reklamy dla turystów (no chyba, że strona przyciąga inną grupę - musisz to zbadać).

Samo to powinno dać przyrost CTR. A w układzie co bym poprawił:

Ten billboard z góry bym przestawił na miejsce tej reklamy pod nagłówkiem. Natomiast dałbym jeszcze kwadrat 336x280 pod grafikę z kamery lub pod pierwsze 3 kamery z listy. Wykorzystasz efekt bliskości grafiki i reklamy (uwaga na regulamin).

Powodzenia.

Dzięki za sugestie.

No wlasnie reklamy sa dopasowane ale do frazy kamery, choc rowniez sa wyswietlaja sie oferty turystyczne przy roznych miejscach z ktorych wyswietlaja sie kamery.

Jednakze chcialbym lepiej wykorzystac pewna bardzo cenna dla mnie grupe uzytkownikow. Mianowicie rodakow zagranica (USA, UK, Australia), okolo 30% uzytkownikow witryny. Maja pieniazki i zapewne chetniej je wydadza.

I tutaj pytanie jak sprawdzic jakie reklamy wyswietlaja sie dla zagranicznych IP. Najbardziej zalezaloby mi np. na reklamach linii lotniczych.

I tak myslalac o lepszym dopasowaniu stwierdzilem, ze korzystne powinno byc rozbudowanie newsow na stronie glownej i tam upychanie slow kluczowych, ale czy bedzie mialo to jakis wplyw na cala witryne czy tylko na strone glowna ?

Jesli chodzi o upchanie kwadratu do listy kamer mysle ze to ciekawy pomysl.

Pozdrawiam,

nie wiem czy ktoś z tego forum czy nawet w google adsense pisało aby nie umieszczać reklam nad stroną, ponieważ nie dostrzegamy ich !

Serio ja sam szukałem reklamy chociaż jest taka duża

Lepiej jakbyś dał reklamę pod menu górnym, ale przed losowe kamery i kamera tygodnia

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Faktycznie gorny duzy billboard ma niska skutecznosc 1/3 tego co znacznie mniejszy tuz pod top-em strony.

Jednak nie mam pojecia gdzie go umiescic, tam gdzie pisales Stwor mam wyzej wspomniany banner 468x60 ktory ma przyzwoita skutecznosc.

Nie chcialbym rezygnowac z billboarda bo jednak daje te 400 klikow miesiecznie, chyba ze znajdzie sie gdzies miejsce zeby go przeniesc lub zastapic inna reklama.

I jeszcze jedno dodalem kwadrat z reklama do list kamer. Usytulowalem go po lewej stronie listy tak jak pozycje listy. Tak jest dobrze czy uwazacie ze moze lepiej bedzie na srodku ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności