Skocz do zawartości

Czy dodawanie stron do toplist pomaga?

Rekomendowane odpowiedzi

Z moich krótkich obserwacji, wynikło, że toplisty pomagają. Nie wiem, jak to działa na dłuższa skalę. Mimo tego, że nie mają linków bezpośrednich.

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

nie mają linków bezpośrednich.

Jeżeli tak, to zmieniam zdanie. Bez sensu dowadać linki do toplist :)

Czy jest ktoś komu to pomogło?

Mówię o pozycji w google, nie o odzwiedzalności strony, bo w końcu pewnie ktoś po tych toplistach chodzi i klika na linki, ale to zupelnie inna sprawa.

Pozdr

Aga

Kiedyś się w to bawiłem, ale nie dało mi to żadnych oszałamiających rezultatów.

Dziś podchodzę do tego jak do całowania lwa w d***. Przyjemność z tego żadna a ryzyko duże...

Pozdrawiam

Tanie narzędzia budowlane, warsztatowe i elektronarzędzia.

Sklep z zabawkami dla dzieci.

Wyposażenie domu i ogrodu w atrakcyjnych cenach.

Mi pomogło. Dodałem stronę pod anchorem zupełnie do niej nie pasującym. Do zdaje się 2-3toplist i strona ta jest obecnie w pierwszej 10, co prawda przy nie posiadającym dużo stron zindeksowanych pod nim, bo tylko ok. 83.9k. A w allinanchor: tylko 139. Na malą skalę pomogło. I jak na razie, nie widać, żeby zamierzało spaść.

Pozdrawiam,

wuel.

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

Jakie ryzyko...? Może w końcu jakieś konkretne fakty, czy może ktoś napisać coś takiego np.:

z źródeł zbliżonych do google wiadomo mi, iż strona której zawartość kodu stanowiąca linki wyrażona w KB nie może być wieksza niż 30 procent całości strony.... etc., etc.

Wtedy będziemy wiedzieć o szkodliwości top listy coś konkretnego a nie takie gdybanie nie poparte żadnymi faktami!

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

.... Mimo tego, że nie mają linków bezpośrednich.

Linków bezpośrednich nie mają ponieważ wtedy nie działał by mechanizm zliczający kliknięcia... ale jak mają przekierowanie Header("Location":).. to na jedno wychodzi, co innego jak ten mechanizm jest oparty na js albo Refresh...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Wtedy będziemy wiedzieć o szkodliwości top listy coś konkretnego a nie takie gdybanie nie poparte żadnymi faktami!

Podam fakt sprzed około tygodnia:

przez 6 miesięcy miałem stronę w pierwszej trójce kilku znaczących list serwisu toplista.pl. Sumarycznie było to może ok 100 wizyt dziennie z toplist.

Moja strona miała już wypracowaną pozycję w googlach, wahała się 3-5 miejsca pod interesujące mnie hasło. Pozycja ta była wypracowana bez użycia Linkora. Jednak od dwóch miesięcy na głównej stronie serwisu nie wyświetlały się reklamy adsense (na podstronach nie było tego problemu).

Co się okazało: wywalili mnie z toplist za brak buttonów do głosowania na stronie głównej. Po kilku dniach skoczyłem na 1 miejsce w googlach i utrzymuję się bez problemów. Reklamy Adsense też zaczęły działać.

Wniosek: nie polecam toplist, skok w googlach kilkukrotnie zrekompensował te 100 wizyt, a i reklamki ożyły.

Katalogi z przekierowaniem też mogą trochę zaszkodzić.

To tylko moje wnioski, ale raczej prawidłowe :D

Recenzje książek rozwojowych i motywacyjnych - złote książki

Wszystko co powinieneś wiedzieć o fotowoltaice - fotowoltaika Żory

Zdrowie, odchudzanie i uroda - zdrowie na zawołanie

hm.. Czytając wszystkie wypowiedzi widze, że nie ma konkretnej odpowidzi :| Trzeba samemu niestety przetestowac czy toplisty to plus czy tez minus.

ps.Małe oszustewko. Ma ktos skrypt lub sposob na to aby byc na pierwszym.. (wysoko) w toplistach? Uzyje do celow testowych... choc pozniej pewnie juz nie .. :/ Mam jeden pomysl.. zaraz biore sie do rpacy... Jak skrypt nie da rady.. cóz jeden glos z jednego ip na 24h najprawdopodobniej.. :/ Mam modem.. Modem pomoze .. 1000 razy sie połącze klikne 1000 x 100(toplist) i zobaczymy "z czym to sie je" (toplisty)

Pozdrawiam

zX|studio

.. Out oF mY Mind ..

Z tego co zauważyłem przed chwilą, dodawanie do toplist może zaszkodzić w każdym razie do toplista .pl, topka .pl, toplista .info [które notabene są jednym i tym samym serwisem]. Wyżej wymienione stosują redirecty 302 przy przekierowywaniu na stronę, co się wiąże z wałkowanym już na forum temacie pt "duplicate content"

pzdr.

omnia mea mecum porto

302 zgadza się, tylko od jakiegoś czasu przestałem widzieć kopie z przekierowania 302 a juz dat 1969 to dawno nie widziałem nawet jak jeszcze kopie były.Chyba google coś z tym wreszcie zrobiło. Linki z toplist widać, przynajmniej coś mogą pomagać na PR. Inna sprawa że można mieć własne toplisty z linkami w stopce, a jeszcze inna że można mieć toplistę z PR3 a nawet 4 w 5 minut. Jedno co wiem to toplisty nie szkodzą ale to niech każdy najlepiej sam sprawdzi.

• 3 tygodnie później...

cos ostatnio z toplistami się złego porobiło - w liście wyników linków jakie mają inne strony - toplisty na szarym końcu (kiedyś lokowały się w czołówce). Wartość PR toplist również od jakiegoś czasu spadła.

Jeśli interesujesz się Premiership, nie możesz odpuścić Chelsea Londyn to polski serwis o Chelsea. Fan sportu chętnie usłyszy coś o Formule 1 gdzie jeździ nasz Robert Kubica . Dodatkowo warto pobawić się tematyką Praca w internecie - to akurat największy z serwisów o zarabianiu. Zerknij i podlicz nasze dowody wypłat - nadal sądzisz że nie warto ? :-)

Może mały przykład. Znalazłem adres toplisty której czas żywot się dokonał. Nie była do przejęcia, tylko był adres do serwisu toplista i napis że nie ma takiej toplisty czy coś w podobie. Strona ta miała PR4 i masę linków, wszedłem na stronę główną zarejestrowałem toplistę na znaleziony wcześniej adres, wszystko pięknie działało. Do mniej więcej 10 linków zewnętrznych na tej topliście PR było jeszcze 4, ale po dodaniu około 30 stron PR spadło do 3 (update oficjalnego nie było) To tylko fakty. Domyślić się można że im więcej linków wychodzących tym bardziej moc strony spada.

Jeżeli chodzi o widoczność linków to raczej google je widzi, ale pokazać nie chce :lol:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności