Skocz do zawartości

Zarobki i klikniecia poszybowaly ekstremalnie w dol

Łysy!

Rekomendowane odpowiedzi

Takie zarobki sa tym bardziej skandaliczne, ze z roku na rok rynek reklamy internetowej jest wyceniany o miliardy wiecej...

To bylby swietny moment na wyplyniecie jakiegos nowego projektu reklamy kontekstowej...

Nie można mieć wszystkiego, ale... WSZYSTKO można osiągnąć.

Z nami jest to jeszcze łatwiejsze - RANKING

• Odpowiedzi 159
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jakaś dobra alternatywa byłby bardzo wskazana. Jeszcze dwa miesiące temu PPC było dwa razy wyższe. A niby dzięki zmniejszonej przestrzeni klikalności miało wzrosnąć. Ale Google bez problemu może pozwolić sobie na takie posunięcia gdyż jest monopolistą w tej branży, chociaż gdy stawki za klik czy dopasowanie reklam jeszcze się pogorszą być może bardziej opłacalna będzie współpraca z polskimi programami.

Dziś dostałem indywidualną ofertę z Onetu. Dali stawkę % (od kliknięcia), która niewiele mi mówi, ale chyba się skuszę - na razie przynajmniej na testy.

Nie omieszkam poinformować o skuteczności (różnicach z adsense) :)

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

tak sobie chcę sprawdzić program intymna.pl w TD, pytanie, czy ja dostałem jakiegoś oczopląsu, bo siedzę w wyszukiwarce już godzinę i nie mogę dojść jak wyświetlić kod reklamy, zaznaczam adtool list (tak jak w manualu jest napisane), zaznaczam Life&Style i moda i widzę tylko kilka programów, natomiast jak kliknę na lista programów to wyświetla mi się dużo więcej

Coś mi się wydaje ze to zły znak, chyba nie wzbogacę się na TD

EDIT:

mieli chyba jakąś awarię, linki do Show code wyświetlają się już

odrazu po zmianie pola klikalnego CTR spadł u mnie mniej więcej o 50%. tak było przez kilka dni potem delikatnie zaczął rosnąć.

zmieniłem nieco reklamy i dodałem nowe inne jednostki tak że obecnie CTR średni mam nieco mniejszy niż przed tą zmianą ale są spore wahania z dnia na dzień.

co do zarobków które miały niby rosnąc to chyba wzrosły tylko dochody google....

nie dość że kliki staniały to przy jednoczesnym spadku CTR początkowo eCPM spadł kilkukrotnie z dnia na dzień.. teraz mam mniej więcej 1/3 dawniejszego eCPM przy nieco mniejszym CTR (wina ekstremalnie tanich klików)

125x125_2.jpg

U mnie to wyglada tak jak u osob ktore mowia ze maja strony tematyczne. Przejdzmy zatem do konkretow, grudzien srednio 0,11/click, ostatni tydzien ponad 0,15/click, z tendencja w dol. Zaobserwowalem ze w adwords spadla mi klikalnosc i to bardzo, czyli zgadzaloby sie to ze reklamy w ostatnich dniach byly bardzo drogie.

Dwa, trzy razy tyle co dziś, bo nie było klików po 2 centy a były po 20 centów i więcej.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności