Skocz do zawartości

Zarobki i klikniecia poszybowaly ekstremalnie w dol

Łysy!

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 159
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tia... moim skromnym zdaniem to niestety pazerność google za tymi zmianami stoi. Ceny reklam poszybowały w górę przed świętami, a za kliki w te same reklamy umieszczane na stronach marne grosze się dostaje. Może zróbmy narodową akcję dzień bez google, wszyscy usuwamy na jeden dzionek reklamy i zobaczymy co sie stanie. Jak google straci kupę kasy, to może zacznie nas traktować z większym szacunkiem, bo było nie było dzięki nam zarabia tyle ile zarabia. A widzę że zaczynamy być traktowani coraz gorzej, choć to dzięki takim jak my google zbija fortunę...

Może zróbmy narodową akcję dzień bez google, wszyscy usuwamy na jeden.....

heh,już to widzę :).20 osób z PiO usunie kod ze swoich stronek i Google zbankrutuje ;)...

Wedlug mnie pozostaje czekac na lepsze czasy...

grudzien wedlug mnie jest fatalny bez wzgledu na to czy mamy zyski z handlu punktami systemu wymiany czy tez adsense a takze ze sprzedazy linkow..

Badzmy cierpliwi.. :)

Pozdrawiam.

Rozwijając temat zmiany powierzchni klikalnej reklamy poniżej moje obserwacje po upływie miesiąca.

Google zmienił powierzchnię klikalną powierzchni reklamowej, którą od nas wynajmuje. terz płatne jest klikanie ok. 15-20%, na której emitowane są reklamy google. Czy to jest uczciwe? Póki kasa się zgadza, to jest OK, ale ... kasa się nie zgadza :tort:

Zmiana spowodowała drastyczny spadek CTR, a co za tym idzie ECPM. Założenia były takie. Mniej przypadkowych klików, ale kliki właściwe lepiej płatne. Założenie może i dobre, ale praktyka krojenia prowizji wydawców pokazuje co innego. W moim przypadku po OK miesiącu CTR wraca do poprzedniej normy, a ECPM jest śmiesznie niski. Czyli prze tej samej ilości klików co przed zmianą mam 4 razy mniejszy przychód :piwo: Miało być lepiej,a jest dużo gorzej.

Jakieś półtora roku temu na reklamach googlowych zarabiałem 8 razy lepiej niż teraz, jeżeli uwzględnić kurs dolara, to będzie 12 razy gorzej. Teraz już nawet AdKontekst staje się sensowną alternatywą dla google. W chwili obecnej jest tylko 1,5 raza gorszy. google korzysta z pozycji monopolisty i kosi wydawców równo. Szkoda, że brak sensownych alternatyw, bo google adsense to w tej chwili cień adsensa z przeszłości.

A jak jest u Was? CPC wzrosło czy spadło?

W moim przypadku po OK miesiącu CTR wraca do poprzedniej normy, a ECPM jest śmiesznie niski. Czyli prze tej samej ilości klików co przed zmianą mam 4 razy mniejszy przychód :piwo:

Czytałeś o smart pricingu?

A jak jest u Was? CPC wzrosło czy spadło?

Bez widocznych zmian.

konto ci nie pomoze, zaden smart pricing... ktos sobie to wymyslil, a dlaczego ? dlatego zeby jakos "zamydlic" spadki zarobkow z googla.. poprostu widac tutaj monopoliste.. wiekszosc moich znajomych mowi... ze ciagle spada, ja mam to samo.. jak 90% z tego forum.. czyzby to wszyscy mieli smart pricing ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności