Skocz do zawartości

Zarobki i klikniecia poszybowaly ekstremalnie w dol

Łysy!

Rekomendowane odpowiedzi

Ależ może sobie spaść skokowo. Tyle tylko, że nie uważam tego za skutek zmniejszenia powierzchni klikalnej. Przekonuje mnie teoria, że Google przełączyło przy okazji drugi przełącznik, włączając tryb "mniej kasy dla reklamobiorców". W to jestem skłonny uwierzyć. Ale nie w to, że CPC się obniżył bo obszar klikalny jest mniejszy. ;)

Nie sugerowałem, że CPC spada przez zmniejsznie powierzchni kliklanej (teoretycznie w dlugim terminie powinno rosnąć). Mi to wygląda na dwie zmiany za jednym zamachem. Większość się nie zorientuje, że mniej zarabia, bo poza powierzchnią CPC spadło. Ze strony G sprytnie, z naszego punktu widzenie do d... Ale, że życie płata figle, miejmy nadzieję, że niedługo koło fortuny się odwróci na naszą korzyść.

• Odpowiedzi 159
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

nie wiem na jakim poziomie rozmowy jestesmy aktualnie, ale wiem jedno zawsze mialem zdecydowanie ponad minimum wyplaty, czasem nawet kilka krotnie....

stan na grudzien jest taki ze pierwszy raz od poltorej roku nie dostane wyplaty, mimo rosnacej ogladalnosci i klikalnosci

ludzie zamiast żalić się że $ spada, że powierzchnia klikalna mniejsza, że stawki spadają, że klikalność spada... Odpalcie kilka kolejnych serwisów by jakoś zbilansować sobie te spadki :D Konkurencja, czy jest czy nie ma niewiele to nie zmieni. Chętni wydawcy na emisję reklam zawsze będą, chyba że przyjdzie nam płacić za to że mozemy wyswietlać reklamy :D Tak więc jaka by nie była stawka, chętni zawsze będą - przykład: tradeboubler, czy onetboksy. Stawki się zmieniały, zmieniają i będą się zmieniały. Przybywa wydawców, przybywa innych programów, reklama w necie tanieje i będzie taniała. Wiec trzeba sobie zdać sprawę że nie da się ciągnąc na jednym/dwóch czy trzech serwisach :)

pozdro!

prawda jakie to proste? jak brakuje na ferrari 200.000 to wystarczy podnieść zarobki o 200.000 i sprawa załatwiona, jacy ci Polacy to głupi naród ;)

ps. jak tak patrzę na swoje statystyki to rzeczywiście zarobki spadły niemal dealnie o 1/3, marże skubance prawdopodobnie sobie podnieśli

stan na grudzien jest taki ze pierwszy raz od poltorej roku nie dostane wyplaty, mimo rosnacej ogladalnosci i klikalnosci

coś cienki w uszach jesteś ;) niby tacy spece na forum siedzą, a się okazuje że wyciągają niecałe $100 na miesiąc, pewnie jakby google nie obniżylo stawek to magiczną granicę $1000 pewnie przebiłbym w lutym

Nie ma co płakać, google robi co chce i robić będzie. U mnie jest podobnie, oglądalność i klikalność w tym miesiącu 2x większa niż w poprzednim, kasa ta sama. Człowiek się na tym nie dorobi, szkoda nerwów i czasu. Lepiej kombinować w inny sposób i nie liczyć tylko na samego AdSensa..

wczoraj mialem za xxx klikow tyle co tydzien temu za 50% xxx , a co najciekawsze reklamy wyswietlaja sie te same

dokładnie, tylko nie tydzień tamu, ale pod koniec listopada...

Nie ma co płakać, google robi co chce i robić będzie.

też się czasami sobie dziwię, zasady współpracy są takie, że nasze biadolenia można porównać do płaczu zdradzanej kochanki ;)

Odpalcie kilka kolejnych serwisów by jakoś zbilansować sobie te spadki ;)

to jest oczywiście jak najbardziej słuszne stwierdzenie, mimo, że wcześniej trochę ironicznie to skomentowałem,

zbudować porządny serwis 'hop siup' się nie da, co innego inne 'serwisy' na pograniczu #111111 a #222222 , dla których eCPM rzędu $0,5 to świetny wynik, zachęcający do dalszych działań...

no ale alternatywy brak.. w tym najwiekszy problem

Nie zrozumiałeś mnie. Miałem na myśli kombinowanie nad innymi projektami, skupieniem się na poszukiwaniu i tworzeniem serwisów, przy pomocy których będziesz mógł otworzyć biznes. Czy to będzie sklep internetowy, czy sprzedaż jakiejś usługi.. jak kto woli i w czym czuje się lepiej..

45 kliknięć, 93 centy ... 50 kliknięć, dolar ... 200 klik, 3,5 dolca itd itp, jeśli takie stawki utrzymają się po nowym roku - wywalam AS i wszystkim radzę to samo. Przy ciągle zwiększającym się ruchu bardziej opłaca mi się w to miejsce wstawić TD.

Tylko plizz nie piszcie, że zależy od tematyki, że smart pricing i inne mity... po prostu G nas jedzie równo.

Studio Moments - Nowoczesny Film i Fotografia Ślubna.

Jeśli potrzebujesz fotografa ślubnego lub kamerzysty na ślub i wesele w Krakowie lub Warszawie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności