Skocz do zawartości

Na ile fraz mozna pozycjonowac jedna domene?

baton

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam takie pytanie - na ile fraz maksymalnie mozna pozycjonowac jedna domene? (chodzi mi o domene glowna np www.onet.pl) - jakie sa Wasze doswiadczenia w tej kwestii? Wiem ze precyzyjnie nie da sie odpowiedziec - chodzi mi bardziej o przedzialy (np 1-3, 3-5, 5-8) i osiagniecie top3 na wszystkie prazy - pochwalcie sie kto co osiagnal :)

Pozdrawiam,

Marek

Prościej, łatwiej i przyjemniej jest pozycjonować podstrony na frazy związane z nią a nie tylko i wyłącznie stronę główną.

Oczywiście można pozycjonować dowolną ilość fraz. Nie jestem orłem, ale udało mi się wypozycjonować około 40 fraz tak jak proponujesz czyli na główną

Jak spojrzysz w GA, to może pokazać wejścia na główną z kilkuset fraz. Co nie oznacza oczywiście, że wszystkie je pozycjonowałeś, chociaż czasem niektóre warto. Na jednej ze stron mam wskazane wejście na główną z frazy w.w.w .samochody osobowe . pl. Różne frazy widziałem, ale takiej nie. :)

Eksperyment Discover.pl

baton na ile chcesz - a takie serwisy jak onet szczególnie.

I nie chodzi już tutaj o długi ogon jak to sobie ludzie nazywają - tylko o to jaką moc posiadasz by pozycjonować serwis i czy jest sens pozycjonować go na pewne frazy.

Tak więc jakiegos limitu na ilośc fraz nie stostuje, limitem jest moc jaką moge przeznaczyć na dany serwis www.

a ja polecam metode, o ktorej wspomnial Yeden. Po wySEOwaniu pod glowne frazy, analizujesz panel statystyk i dalej lecisz ze slowami z gory rankingu...

Nie można mieć wszystkiego, ale... WSZYSTKO można osiągnąć.

Z nami jest to jeszcze łatwiejsze - RANKING

Powiedzmy, że posiadasz sklep ze zróznicowanym asortymentem. Powiedzmy, że jest tego 200 różnych rodzajów asortymentu. Pozycjonować się będziesz na 4-8 fraz czy na 200 ??

Ogólnie przyjętą normą jest, że pozycjonujesz tyle na ile ci zaplecza starczy

ps. mówię tu o własnych stronach bo mało którego klienta było by stać na wypozycjonowanie wszystkich fraz no chyba że płaci za powiedzmy 8 fraz a resztę robisz mu gratis :shout:

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Przy odpowiedniej optymalizacji całej strony wystarczy skupić się na pozycjonowaniu głównej i czasem dopalić konkretne działy.

@no.name - niekiedy nie wystarcza dobra optymalizacja a działy nijak nie mają sie do nazwy produktu :shout: Dlatego często trzeba jednak wspomagać konkretne produkty. Właśnie pracuje nad tym jak zrobić 2000 haseł w konkurencyjnej branży i jedyne co mi wychodzi to dopalenie w odpowiednie miejsca serwisu.

Przy odpowiedniej optymalizacji całej strony wystarczy skupić się na pozycjonowaniu głównej i czasem dopalić konkretne działy.

Witam,

Dziekuje za odpowiedzi - pytam dlatego, iz zastanawiam sie nad rozpoczeciem pozycjowania z pewna firma (ona bedzie pozycjonowala nasz serwis) i powiedziala mi iz na glowna domene to mozna maksymalnie do 5ciu fraz pozycjonowac aby byly w top5 - reszte fraz juz trzeba jechac na podstrony... Ale widze ze to ma sie nie bardzo do tego co piszecie - musze to wiec jeszcze przemyslec :cray:

Pozdrawiam!

Marek

Witam,

Dziekuje za odpowiedzi - pytam dlatego, iz zastanawiam sie nad rozpoczeciem pozycjowania z pewna firma (ona bedzie pozycjonowala nasz serwis) i powiedziala mi iz na glowna domene to mozna maksymalnie do 5ciu fraz pozycjonowac aby byly w top5 - reszte fraz juz trzeba jechac na podstrony... Ale widze ze to ma sie nie bardzo do tego co piszecie - musze to wiec jeszcze przemyslec :cray:

Ilość to nie jest dobre kryterium, trzeba patrzeć, na związek frazy kluczowej z konkretna podstroną. Masz np. sklep komputerowy i możesz go pozycjonować na "monitory lcd", jeżeli je sprzedajesz. Tylko pomyśl do czego ona bardziej pasuje, do strony głównej, czy do konktretnej podkategorii w sklepie. Ktoś kto to w pisał nie szuka sklepów komputerowych, żeby się przebijać przez menu. On chce i powinien dostać info o monitorach lcd w jednym kliku z gooogle.

Eksperyment Discover.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności