Skocz do zawartości

Reklamy za centa

beha

Rekomendowane odpowiedzi

Nowość! Niższy maksymalny koszt CPC dla reklam skierowanych na Chiny, Polska. Możesz teraz zapłacić mniej za kliknięcia reklam.

To rzeczywiście świetna wiadomość, i czemu Polacy zawsze tak muszą sobie spiepszyć.

...

czy ja wiem, czy to coś zmieni? Na polskich stronach i tak się nie dało zarobić (chyba że ktoś miał naprawdę gigantyczny traffic), u mnie na polskich średnia to zaledwie kilka centów.

Tak naprawdę to zarabia się na stronach angielskojęzycznych, oczywiście o odpowiedniej tematyce - na niektórych z nich średnia oscyluje nawet wokół $1 lub wyżej. A polskie strony to tylko taki dodatek i długo jeszcze pozostaną marną okazją do zarobku. Po pierwsze przez małą ilość reklamodawców, a po drugie przez normalną skłonność Polaków do przekrętów w internecie (namawianie do klikania + inne sposoby nabijania klików...)

Moje domeny na sprzedaż znajdziesz tu: https://www.domeneus.pl

czy ja wiem, czy to coś zmieni? Na polskich stronach i tak się nie dało zarobić...

ok, nie dało się... ale jak nagle ceny spadają o połowę? To znaczy ze jest gorzej zamiast lepiej, a to już coś zmienia... Z drugiej strony lepiej dla reklamodawców - sam też nim jestem - za ta samą kasę mam o wiele wiecej kliknięć, niemniej uważam ze tak duży spadek ceny tego typu reklamy nie wróży dobrze całemu rynkowi...

pzdr

aston

Nowość! Niższy maksymalny koszt CPC dla reklam skierowanych na Chiny, Polska. Możesz teraz zapłacić mniej za kliknięcia reklam.

Miałem założyć sobie właśnie z AdWords z przeznaczeniem na polskojęzyczną stronę dla Polaków, a tu takie coś. Zastanawiam się teraz czy w ogóle warto, skoro minimalny CPC spadł z 25 gr na 5 gr. ;)

słownik informatyczny ... aby wiedzieć więcej

(łac. Oxygene - tlen) Tlen był jest i będzie bo tlen jest wszędzie ;-)

• 5 tygodni później...

Teraz to nawet reklamy poniżej centa ;)

https://www.di.com.pl/n/?lp=9694

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Z drugiej strony, dla serwisów partnerskich Google, potencjalna, większa liczba różnorodnych reklamodawców może oznaczać lepiej dopasowaną do treści reklamę, a co za tym idzie, więcej kliknięć i przychodów.

Zwróćcie uwagę na powyższe.

Ja w naszych polskich serwisach nie odnotowałem spadku przychodów,

a właśnie, zgodnie z tym co wyżej, zróżnicowanie reklam jest większe,

CPM również nieznacznie wzrósł.

Szy.

A u mnie jak u Szymona, od paru dni w gore i to z polskich serwisow.

To ty Michale z SZY korzystacie z jakiegos innego adsense niż ja...

Nie wiem jak dokładnie wygląda bidowanie w adwords...ale

możliwe jest to że wysokie współczynniki kliknięć zniechecają reklamodawców i stąd mnie chętnych do reklam na stronach gdzie współczynnik klikających jest rzędu 4-8%...

Po prostu patrzą gdzie są większe koszty przy stosunkowo małej liczbie odsłon ?

...

Po prostu patrzą gdzie są większe koszty przy stosunkowo małej liczbie odsłon ?

AdWords nie daje statystyk skad pochodza kliki. Jedyny sposob na uzyskanie takiej informacji jest analiza wlasnych logow. Z moich obserwacji wynika jednak, ze kolo 30% ludzi nie przekazuje referrera, wiec z logow i tak sie nie mozna dowiedziec w tym przypadku skad przyszli.

Podejrzewam, ze czesc reklamodawcow z Twojej branzy mogla wylaczyc wyswietlanie w serwisach innych niz partnerskie, czyli Goolge, AOL i chyba jeszcze Lycos i kilka innych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności