Skocz do zawartości

Jak zwiekszylem swoje dochody z Adsense w ciagu 2 lat 30 krotnie

JackDaniels

Rekomendowane odpowiedzi

szczególnie że startuje z jednym projektem i mógłbym to połączyć.

Ale czytałeś wcześniej? ;) Wszystko ma się zacząć w styczniu od zera, nie możesz mieć nic przygotowanego itp. W tej zabawie nie chodzi o to że do stycznia/marca pracujecie nad serwisami i później start i promocja. W styczniu/marcu dopiero ma się zacząć praca nad wszystkim.

• Odpowiedzi 188
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

adas a powiem ci ze skoro cos sie oglosilo to ciezko zeby ktos sobie tam nie uwidział jakiegos plana.

Co do tego aby robić coś na czym się nie znasz - uwazam że jednak lepiej jak każdy robi to na czym sie zna i na tym tez zarabia.

temat jak sądze wywołany został tym że Jack Daniels powiedział że zwiększył dochody i to jest całkiem normalne - jednak wiadomo że oparł swój zysk o jakiś tam pomysł który się sprawdził.

Dlatego też warto by była dowolność w wyborze tematyki i sposobu promowania.

Biznes od 0 zl - to rozumiem, choć ;) dlaczego by nie wykorzystywać dojść i możliwości - przecież na tym życie polega że ma się wkład w postaci kasy, dobrego pomysłu i ludzi którzy wspierać będą ten pomysł plus możliwości własne.

Dlatego niech Jack Daniels z kim tam miał konkursować wybiera sobie pomysl, druga osoba sobie pomysł i korzysta z wszystkich mozliwosci jakie posiada :P - wtedy naprawde mozna zobaczyc kto ma glowe na karku i potrafi swoj pomysl sprzedac i na nim zarobic.

Mariusz rozumiem ze nie stac Cie na oddanie 20 % na cele charytatywne ;) hehehehhe wiec spoko nikt CIebie nie zmusza do brania udzialu :P

CO do startu juz jest ustalony pmyslodawca (czytaj JA) i pierwsza osoba ktory przyejla wyzwanie ustalily start

Nadal zapraszam wszystkich chetnych, co do przygotowac, no coz kazdy pewnie juz mysli co moze zrobic i zaczyna obmyslac plan, przeciez jak o czyms zaczelismy rozmawiac to kazdy zaczyna analaizowcco moze zrobic i na czym zarobic jak najwiecej aby jak najwiecej wspomoc organizacje charytatywna

A po za tym szook nie korzystamy z iczego co bylo przed terminem startu czyli 01.03.08 bo chodzi by udowodnic wlasnie kto ma glowe na karku i nie musi korzystac z niczego od zera do milionera :)

Wo Was Wann alle über Deutsche Städte Hamburg eine Stadt die niemals schläft

Jacka a nie wiem jak tam ustalaliście ale chętnie sie popgrzygladam :P.

Powiem ci że z powyższym zgadłeś, jeszcze mnie nie stać na puszczenie 20%.

Z tym od zera do milionera to ja inaczej to widze - bo przyznasz że głowa na karku to taka która potrafi sporo zorganizować - więc głowa to też jakaś wartość, taka sama jak możliwości.

Dlatego ja oczywiście mówie że tak co stworzone nie - jednak przyznasz że często możliwości i dojścia.

Dla przykładu najtanszy serwer to rozumiem dowolny - więc jak dowolny i ma być najtanszy to czy kazdy sposob dozwolony w sensie jego zdobycia.

Zakladajmy ze koles XXX ma glowe na karku i za sam fakt ze uzyje serwera firmy xxx nie zaplaci bo np. da banner jako strona pokazowa/konkursowa i firma hostingowa xxx jeszcze mu za to zaplaci np. 10 K. Dla mnie to uklad ok czy zgodzisz sie ze takie dzialanie jest dzialaniem z glowa na karku ?.

Wiec tak naprawde nie widze mozliwosci ograniczenia tego typu dzialań i możliwości danej osoby nawet jakby startowala od tzw. zlotowki.

Więc jak od zera to bez głowy ;)

Chętnie będę się przyglądał - czy strategia będzie opisywana po zakończeniu ?

Strategia nie wiem, nie zdradza sie danych z glowy jak sam napisales bardzo wazne :)

A ze kogos nie stac by oddac 20% przchodow z jednej nowej strony to nie grzech :)

Mam nadizeje ze wszyscy uzytkownicy podadza adresy stron po zakonczeniu konkursow ;) i Wtedy mozna przeanalizowac co kto zrobil i jak :P

Jack ee z jednej strony - chciałem coś innego dołączyć jako 1 strone www, jako przykład że jedna może być sumą np. innych dlatego 20% wydalo mi sie duzo.

Ja będę chetnie sie przygladał - szczeg. że jestem miłosniko-zwolennikiem zarabiania na reklamach kontekstowych i PP.

Z tym startem od zera to chłopaki mają rację. Tutaj ma być pokazane, że da się zarobić praktycznie tworząc wszystko od nowa, a tak jak proponujesz szook i będzie można korzystać ze wszystkich zasobów to np. ludzie mający firmę mogą kazać pracownikom pracować przy tym projekcie, co już zmniejsza szansę pozostałym. Tak samo ktoś kto ma dużo znajomych w branży może wtedy porposić o linki itp. wsparcie.

A z tymi 20% to możecie tak zrobić, że np. pierwsze 6mc jesteście zwolnieni, a dopiero później wpłacacie jak już się strona rozkręci.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

> A z tymi 20% to możecie tak zrobić, że np. pierwsze 6mc jesteście zwolnieni, a dopiero później wpłacacie jak już się strona rozkręci.

Nie przesadzajmy, 20% podnosi też poprzeczkę bo jakby nie było startujemy z pewnym doświadczeniem którego nie da się wyzbyć na czas konkursu :(

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

Carnage jednak przyznasz ze nie mozna jakos wplynac na to czy pomagaja pracownicy, znajomi, znajomosci bo jak to niby wykluczyc. Wiec jakby nie mozna mowic o starcie od zera, bo przeciez majac odpowiednie dojscia mozna rozpoczac od zera zlotych a przeciez nie da sie wykasowac tego na co sie pracowalo do tej pory - jakby malo realne dla mnie.

W moim rozumowaniu startuje od 0 to inwestuje 100 zl i robie z tego pieniadze - nie wazne jakimi sposobami, przeciez wazny jest cel.

Jednak poobserwuje wysiłki startujących i jak pozniej zechca opisac sukces to zapewne bedzie to warta przeczytania lektura.

MMP ma racje jak juz ktos w sumie chce startowac to niech placi 20% na cele, tym bardziej bede sie przygladal i trzymał kciuki za wygrańca. Bowiem to bedzie bardzo miły gest jeżeli jego powodzenie przyczyni się do przekazania znacznej kwoty - bo rozumiem że celem jest zbudowanie projektu ktory w tym czasie zarobi sporo kasy.

Wiec warto by bylo tez dobrac jakis odpowiedni cel - bo jezeli te 20% ma byc kwotą rzędu 10-20 K to warto je wydac dobrze albo do dobrej findacji.

szook - rozumiem Twoje argumenty, ale chodzi o to, że uczestnicy tego konkursu mają niejako sprawdzić i wykazać ile można zarobić od zera. Jeżeli ktoś znajdzie sponsora na serwer to w porządku, ale jeżeli będzie mógł korzystać z pomocy znajomych i własnego zaplecza to np. tacy masterzy jak Ty na starcie wykoszą połowę konkurencji ;) i morał będzie taki, że jednak od zera ciężko coś zrobić :(

Oczywiście niemożliwe będzie kontrolowanie tego więc trzeba liczyć na uczciwość uczestników. Ponadto chyba najlepiej by było jakby każdy działał w innej dziedzinie lub przynajmniej ograniczyć ilość osób w danej tematyce, żeby później się nie okazało, że np. 20 osób startuje w dziedzinie 'sprzedaż komputerów'. Najbardziej przechlapane będą mieli Ci, co normalnie zarabiają na jakiś stronach, gdy padną one celem zmagań konkursowych :D

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Carnage, mi wlasnie chodzilo o coś takiego: ze XXX ma łeb na karku to nie płaci 100 zł za serwer, tylko stara się zarazić pomysłem inne osoby, załatwia darmowy serwer, domene, zaplecze itp. itd.

Co do wykaszania - to wcale nie jest takie oczywiste. Bo ci co coś tam już mają, raczej mało czasu mają na teg typu konkurs.

Jednak sama idea konkursu mi się bardzo podoba i jak dla mnie nie chodzi kto ile zarobi, bardziej chciałbym poznać osobe która swój pomysł potrafi realizować, widzieć w nim cel itp. itd.

Wiadomo że tzw. zero na starcie to tylko tak powiedziane, bo każde doświadczenie zdobyte wcześniej procentuje.

Jednak może się okazać, że osoba xxx która wcześniej nie posiadała doświadczenia jest dobra jako współpracownik, bo błedy które popełniła to błedy które popełniać zdarzas się każdemu.

Dlatego też będę się przyglądał - a ta zabawa jako ala konkurs to dużo lepsza forma zabawy niz kto jaki zrobi site:

Fajnie byłoby gdyby strony w konkursie był jawne, bo przecież to nie śmietniki, pozwoli to ocenić czy osoba która to prowadzi nastawiła się na szybki zysk czy długoterminowe efekty.

szook z jawnoscia ston to troche zartujesz?? podam CI przyklad

w pierwszym mieisacu zarabiam 30$ w drugim 300$ i w trzecim 3000$ jak myslisz jak szybko

a) ADS zacznie kontrolowac dokladnie moja strone

;) Jak szybko zazdrosnicy naklikaja mi konto tak ze dostane Bana??

Wiec sorry moge podac po konkursie taka strone... i usz, po za tym wiesz wiele osob moze miec fanow na forum ktorzy bede wspomagali jednym kliknieciem dziennie i juz sa nierowne szanse....

Tak czy nie??? A moze sie myle??

I nie zgadzam sie ze osoba ktora cos tam ma ma mniej czasu na taki konkurs wlasnie dzieki temu ze cos tam mam moge sam zajac sie konkursem, poniewaz wszystkie inne obowiazki przezucam na moich wspolpracownikow i mam czas by zjaac sie konkursem np. 4 godziny dziennie, wiec dla chcacego nic trudnego a nie pospac dodatkowo dwie godziny dziennie w szczytnym celu przez rok to chyba tez nei problem....

WIec aby bylo jasne w konkursie od 01.03.08 na razie chetnisa:

- MMP

- Mendax

- kasztna165

- Lis

a i JA

Czy o kims zapomnialem??

Jack Daniels dokladnie mi o to chodzi - nie w trakcie tylko np. po takie male case study na temat tego jakie kroki były podejmowane, nie mowie tez o szczeg.

Jednak jezeli celem konkursu jak i tego tematu który stworzyłeś ma być zachęcenie i mobilizacja innych - bo tak to rozumiem to przyznasz że jako organizator zabawy mógłbys własnie dodać że każdy uczestnik napisze takie case study, bo chyba jak dobrze zrozumiałem Twoim celem jest promocja możliwości zarobkowania w internecie.

Wiesz z tym czasem to jest tak, że jeden cos przeniesie na wspolpracownikow a inny już przenosi i jeszcze mu brakuje kilku godzin a doba jest za krotka ;), wcale to tez nie oznacza że ktoś nie posiadający na takie rzeczy czasu długo śpi.

Dlatego to jest fajny pomysł dla osób które mają chęci i troche czasu na zbyciu.

Pozdrawiam

Mariusz

ps.

Warto też stworzyć jakiś wątek osobny w którym opisałbyś zasady,start itp. nie będą mieszały się tematy.

Ja jestem chętny, jeśli warunkiem konkursu będzie stworzenie przez wszystkich stron na jeden, wybrany temat. Nie ma sensu mój udział w konkursie, w którym każdy będzie mógł zarobić na dowolnym pomyśle, bo już teraz brakuje mi nowych pomysłów. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności