Skocz do zawartości

Jak zwiekszylem swoje dochody z Adsense w ciagu 2 lat 30 krotnie

JackDaniels

Rekomendowane odpowiedzi

LIS spokojnie mozemy CI narzucic temat ;) a robienie konkursu na jeden teamt, juz CI Tlumacze panie lisku dlaczego moim zdaniem byloby bez sensu,

po pierwsze za bardzo rozwalamy wyniki w G, po drugie tworzymy zbyt duza konkurecje najpewniej dla niszowych tematy, a jesli brak CI pomyslow chetnie si epodziele za flaszke dobrego Danielsa ;)

Wo Was Wann alle über Deutsche Städte Hamburg eine Stadt die niemals schläft

• Odpowiedzi 188
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jack ale zawsze można narzucić temat ogólny np. Wydarzenia. To jedna osoba będzie robić strony z newsami z polski, inna z eventami z Łodzi, ktoś inny jeszcze coś innego. Więc jaka jest szansa że 4 osoby zrobią identyczną wąską tematykę.

Myślę że tematyka mogą być kategorie wyników megapanelu.

---

* Informacje, Publicystyka, Media

* Kultura i Rozrywka

* Motoryzacja

* Biznes, Finanse, Prawo

* Budownictwo i Nieruchomości

* Edukacja

* Sport

* Styl Życia

* Turystyka

* Nowe Technologie

* Praca

* Społeczności

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

No to musimy jeszcze zdecydować jak wybieramy kategorię, propozycje:

1. Każdy dostanie identyczną kategorię, wybraną przez userów PiO - równy start dla wszystkich. Wynik oczywiście opublikowany 1 marca 2008.
  2. Każdy wybiera sobie indywidualnie tematykę - pierwsza strona jest zawsze z hobby, ale większość z nas ma już teraz opracowane modele biznesowe dla tych kategorii.
  3. Każdy losuje(skrypt) swoją kategorię - każdy ma co innego, większa szansa na start od zera

?

Tak. Przy czym można dyskutować, czy zaczynamy od 50, 100 czy 10 PLN. 50 PLN jest całkiem rozsądne moim zdaniem. Nie korzystamy z tego, co już mamy, np. punktów w systemach wymiany linków, kont hostingowych, etc. Oczywiście rozumiem, że korzystanie z posiadanego już komputera i oprogramowania nie będzie złamaniem zasad. ;)

Tak. Przy czym można dyskutować, czy zaczynamy od 50, 100 czy 10 PLN. 50 PLN jest całkiem rozsądne moim zdaniem.

zgadzam sie: 50zl to najrozsadniejsza kwota.

Oczywiście rozumiem, że korzystanie z posiadanego już komputera i oprogramowania nie będzie złamaniem zasad. ;)

oczywiscie masz na mysli wszelkie srodowiska programistyczne, czy programy graficzne, nieprawdaz? bo taki seoadder to juz nie bardzo...

ale i tak mam pytanie: zalozmy, ze mam wlasnorecznie napisana dodawarke do katalogow albo automatyczny generator contentu, ktorego w 1/3 jestem autorem. czy mozna bedzie korzystac z czegos takiego?

Fabryka Spamu - mój SEO-blog

Polecam prosty CMS - PikoCMS do stawiania zaplecza.

Mendax jeżeli ów 1/3 skryptu napiszesz po 1 marca, a pozostałą część skryptu zdobędziesz także po 1 marca to nie ma problemu ;)

Nic co powstało/zostało zakupione przez 1 marca nie może być użyte w konkursie, oprócz programów które są użyte do tworzenia tej strony(przyjmijmy że każdy program który używamy do edycji grafik, tworzenia kodu jest za free(eclipse) lub posiada wersję trial(dreamweaver, photoshop, flash, zend)). Oczywiście jeżeli ktoś posiada w pełni płatne środowisko(bez wersji demo, trial) to trudno, nie będziemy oczekiwać że osoba zrezygnuje z przyzwyczajeń.

Zdaję mi się zresztą że takie ułatwienie w postaci płatnego softu do tworzenia stron nic nie znaczy, bo chyba nikt nie ma programu "Postaw mi stronę która ma zarobić podczas konkursu" :D

Kurde boje sie narzucenia tematu, chodzi mi o to ze popsujemy i wyniki, i zarobki i wydtki reklamowe, ale oko dostosuje sie....

Cod o softow chyba logiczne, przeciez nei bede chodzil do kafejki i tam dlubal w notatniku?? byloby bez sensu, kapital na start 50 PLN no dobra zmieszcze sie w 10 PLN ale nie chce przeginac paly :) hehehheheheheh

Dobra to co wymyslamy teren dzialania?? trza by pomyslec o czyms w miare ogolnym?? zeby nagle nie powstalo 10 nowych stron o chodowli roż :)

oj bedzie sie dzialo ale jazda :)

Wo Was Wann alle über Deutsche Städte Hamburg eine Stadt die niemals schläft

Oj będzie się działo :]

50 PLN myślę, że będzie w sam raz, chociaż wizja kupowania kolejnego konta hostingowego nie zbyt mi pasuje, bo przecież mógłbym wykorzystać swoje, nawet dwa :] Ale dla dobra konkursu zrobię co trzeba :]

Jeśli chodzi o popsucie wyników.

Ja się z tym nie zgadzam, ponieważ jeśli strony będą dobre (a takie pewnie będą) to czemu miały by psuć wyniki? Przecież nikt nie będzie stawiał spamu, bo nie o to chodzi.

rkaszta.png

Oj będzie się działo :]

50 PLN myślę, że będzie w sam raz, chociaż wizja kupowania kolejnego konta hostingowego nie zbyt mi pasuje, bo przecież mógłbym wykorzystać swoje, nawet dwa :] Ale dla dobra konkursu zrobię co trzeba :]

No to postaw na instniejacym i sobie odejmi z budzetu odpowiednia kwote :)
pozycjonuj.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności