Skocz do zawartości

Jak zwiekszylem swoje dochody z Adsense w ciagu 2 lat 30 krotnie

JackDaniels

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 188
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

idea ciekawa.

jeszcze nie wiem, jak bedzie z moim czasem w przyszlym roku, ale chetnie tez bym sie sprobowal... :)

natomiast, jesli bylaby to forma konkursu ogolnodostepnego (a nie: honorowy zaklad dwoch gentlemanow), to nie widze prostego sposobu na egzekwowanie wymagan, czyli nie korzystanie z zaplecza, znajomosci, itp.

Fabryka Spamu - mój SEO-blog

Polecam prosty CMS - PikoCMS do stawiania zaplecza.

No faktycznie, Mendax, masz rację co do egzekwowania zasad konkursu. Może dlatego lepiej nie robić z tego zupełnie otwartego konkursu, raczej honorowy zakład kilku / kilkunastu gentlemanów. :)

barat, chodzi o to że nie mamy zaplecza, nie mamy niczego oprócz jednej domeny .pl i jakiegoś małego serwera kupionego np. w nazwa.pl

Jesteśmy bez imienia, nazwiska i przeszłości :)

Jak ktoś zaczyna to nie wiem, czy ma środki na taki serwer (ja nie miałem).

Zapewne na domenę wysupła pieniądze (chociaż domenę można dostać i za darmo... na przykład dzięki ddboard.com w domainrightnow - nie ściema, dostałem już dwie, moge zamówić jeszcze ze 3...), ale serwer albo użyje darmowy (ej.am / frihost.com), albo weźmie coś tańszego (ja obecnie od miesiąca testuję 8p.pl - koledze zrobiłem na tym stronę, na razie nie narzeka)

Musicie założyć ile macie na start - czy faktycznie zaczynacie z 0zł (wtedy tak jak napisałem - domenę i serwer kombinować za darmo - dodatkowy miesiąc roboty) albo ustalacie, że zaczynacie ze ... 100zł w kieszeni (wtedy na prawdę tani hosting + domena)

JA na przykład zaczynając załatwiłem sobie host na frihost.com (trzeba posty pisać...), następnie skombinowałem sobie domenę (ddboard.com - znowu posty), potem napisałem CMS'a, wymyśliłem sobie dziedzinę, a następnie zatroszczyłem się o traffic.

Obecnie jestem szczęśliwy, bo po 3 miesiącach pracy pękła bariera $100/mc ... (pierwszy miesiąc marniutko, drugi lepiej, trzeciego ponad 100, teraz czekam na wypłatę i jak otrzymam, to pewnie przeniosę się na płatny hosting bo powoli zbliżam się do 10GB/mc) ... mam tylko jedną stronę i jak widać - da się, mimo, że nie jestem specem od pozycjonowania ani marketingu

barat, od nowego roku cena domeny .pl to będzie koszt 10-15zł. Serwer w nazwie dla normalnego człowieka kosztuje 50zł. Jeśli to za dużo to może być np. boo.pl, jor.pl, webd.pl i całość zamkniemy w 30-40zł(z domeną). Wydaje mi się że tyle może większość osób zdobyć, a jak nie to np. hosting płacony miesięcznie albo smsami i zamkniemy się w kwocie 20zł za pierwszy miesiąc, a potem... wolna amerykanka

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

W dniu startu dostajemy tematykę. Jeśli się okaże, że chętnych będzie całe mnóstwo, warto przygotować kilka tematyk do wyboru. Nie korzystamy z rzeczy zrobionych przed rozpoczęciem konkursu - zaplecza WWW, znajomości, serwisów, skryptów, choć użyć istniejącego konta AdSense czy Analytics będzie trzeba. :P

MMP mial na mysli ze nie korzystamy z niczego co juz posiadamy, czyli zaplecze, nasze strony do linkowania, kasa itp itd

oczywiscie z ebeziemy pozycjonowac strone ale tak jakbysmy byli lammerami, czyli od zera, katalogi, linki na "nowych blogach", kombinowanie na lewo i prawo, postawienie kompletnie nowego zaplecza specjalnie pod konkurs, przynbajmniej tak mysle

To kto sie pisze??

Wo Was Wann alle über Deutsche Städte Hamburg eine Stadt die niemals schläft

Na dziś dzień ja się piszę.

Proponuję dodać do listy zasad, że nie działamy w sposób jednoznacznie nieetyczny. Nie mam na myśli stawiania auto-rss-blogów, to nie jest jednoznaczne. :P Mam na myśli np. douczanie się z książek ściągniętych z Torrenta, co mi dziś przez myśl przeszło, albo spamowanie na GG czy coś podobnego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności