Skocz do zawartości

Kasa za wyświetlenia w AS ?

Dinth

Rekomendowane odpowiedzi

Mam oddzielne konto AS z jednym forum.

Dzisiejsze statsy:

Wyswietlenia - 3 cyfrowa liczba

Klikniecia - zero

CTR strony - zero

eCPM - kilka centów

zarobek - jeden cent

już któryś raz na tym koncie mam 1-2 centy zarobku przy 0 kliknieciach. Zaczelo sie tak dziac po ostatnich awariach AS. Czy AS wprowadzilo jakies reklamy platne za wyswietlenie ?

Tutaj bedzie sygnaturka

Nie, na pewno google nie wprowadziło reklam płatnych za wyświetlanie. Tak dobrze nie ma.

Też tak kiedyś miałem. Jest to moim zdaniem mały błąd AdSense.

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

W ogólnym przypadku owszem. Mnie się tylko raz trafiła reklama CPM (płatna za wyświetlenia), na której to reklamie było coś na tyle fajnego, że miała CTR ponad 50%. I gównianą stawkę... W tym przypadku nie miałem ani kasy, ani odwiedzających. :)

I tak się zdarza - jednak u mnie CTR tych reklam jest zwykle niższy przy podobnym eCPM - czyli zysk :)

Aczkolwiek im lepiej reklamodawcy będą "trafiać" w odpowiednie strony tym będzie większy CTR i gorzej dla wydawcy (nawet jeżeli kasa podobna za 1000 odsłon).

Zresztą gdy doczekamy się wreszcie mocnego rynku reklamowego to pewnie takie dyskusje stracą sens :P Teraz niestety (na polskich stronach) rozmawiamy głównie o różnicy eCPM między 0,8 a 1$ (wartości poglądowe :rotfl: ) - chciałbym kiedyś się martwić, że mi eCPM spadł np. z 8 na 7,5$ :rotfl:

Ale taki rynek sami sobie budujemy poprzez promowanie programu adsense np., rozwijanie własnych dochodowych pomysłów, pomaganie przenoszenia już istniejących biznesów do przestrzeni intenetowej, czy nawet uczciwe zamieszczanie reklam na naszych stronach (m.in. żadnych tricków z dopasowaniem reklam do strony)

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności