Skocz do zawartości

Czy to jest legalne?

Coroner

Rekomendowane odpowiedzi

Czy taki wpis na stronie jest legalny i uczciwy?

<DIV style="LEFT: 0px; POSITION: absolute; TOP: 60px; VISIBILITY: hidden">

<H1>slowo kluczowe lub fraza zawierajaca slowa kluczowe</H1></DIV>

Czy google moze za to zbanowac strone? A moze to jest dopuszczalne? No mam taki dylemat czy to stosowac - czy to cos daje czy raczej naraza na ban?

Na zlecenie litery w zdania składam.

Czy taki wpis na stronie jest legalny i uczciwy?

<DIV style="LEFT: 0px; POSITION: absolute; TOP: 60px; VISIBILITY: hidden">

<H1>slowo kluczowe lub fraza zawierajaca slowa kluczowe</H1></DIV>

Wydaje mi się że nie, ze wzgl. na VISIBILITY: hidden

Live Free or Die

Wszystko zależy co tam będzie - jeśli to zbitek słów kluczowych w dodatku niezwiazanych z serwisem to jest to wyraźny spam.

Trzeba pamiętać żę właściwości HIDDEN używa się także wówczas gdy chcesz zrobić np. coś złożonego, coś co wyświetla się tylko częściowo w pierwszej odsłonie a ma być załadowane. Coś co pojawia się dopiero po kliknięciu bądź najechaniu kursorem.

akurat tu stosuję javascripty ale nawet już we FrontPage już w określeniu stylu dla < ul > możesz zupełnie bezpiecznie korzystać z parametru HIDDEN po to aby nie wyświetliło Ci się od razu całe drzewo a tylko wybrana gałąź.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

A ja napisze jeszcze raz to co juz pisalem wiele razy.

Wedlug mnie spam jest wtedy kiedy np. ukryjesz hasla typu: Rowery, bajki dla dzieci, kretyn :D , slownik ortograficzny itd... a strone masz typu "Gorace dziwczyny czekaja na Ciebie !!!!"

Jezeli jestem oszukany w zawartosci strony to wtedy jest napewno spam, a jezeli wchodze na strone ktora jest w pierwszej dziesiatce na haslo wyszukiwane i znajduje na niej to co chcialem, to nie powinno mnie interesowac jak ta strona sie znalazla w wynikach.

zrob VISIBLE i daj np 900 pixeli od gornej poprzeczki monitora

I tym prostym sposobem robimy z netu jeszcze wiekszy smietnik niz jest.

Brawo... :x

Jesli google nie jest wyczulone na ten patent to z pewnoscia kiedys zostanie "uwrazliwione".

Pozycjonowanie powinno polegac na podnoszeniu wyniku w rankingu dla rzeczywistych wartosci, ktore sa zawarte na site.

Tak de facto to nie wiem czy na tym forum powinny byc podawane przepisy na "oszukiwanie" :?: moim zdaniem nie... ale nie ja tu dowodze.

Cytat:

zrob VISIBLE i daj np 900 pixeli od gornej poprzeczki monitora

I tym prostym sposobem robimy z netu jeszcze wiekszy smietnik niz jest.

Brawo...

Jesli google nie jest wyczulone na ten patent to z pewnoscia kiedys zostanie "uwrazliwione".

Pozycjonowanie powinno polegac na podnoszeniu wyniku w rankingu dla rzeczywistych wartosci, ktore sa zawarte na site.

Tak de facto to nie wiem czy na tym forum powinny byc podawane przepisy na "oszukiwanie" moim zdaniem nie... ale nie ja tu dowodze.

Ale chyba to lepsze niz zrobi hidden czyli ukryty i wyleci co? Moim zdaniem to jest spam...

Zgadzam sie calkowicie z wypowiedza Michala!

***Pozycjonowanie to nie tylko umiejetnosc, ale przede wszystkim regularna i systematyczna praca.***

Zauwazyłem, że pare osób zacytowało moje słowa:

I odniosłem wrażenie, że chyba źle zostałem odebrany.

Pewnie każdy czytając te posty odniósł wrażenie, że pyt. główne to:

Czy to spam

:?:

Ja, powiedziałem że nie.

Odpowiedziałem nie, dlatego bo pytanie z topicu to:

Czy to jest legalne :?:

To tylko było kwoli wyjasnienia, jak by mnie ktoś źle zrozumiał.... ;)

Pozdrówka

Live Free or Die

• 3 tygodnie później...

na jednej ze stron znanej sieci jubilerskiej jest coś takiego

<div style="position:absolute; width:600px; height:200px; z-index:1; left: 0px; top: -3000px;" id="jubiler">

a tu dużo słów kluczowych w H1,h2

</div>

zobaczcie sami żródło strony powitalnej, reszta i tak nie chodzi im

"www.apart.pl"

[bardzo proszę o nieumieszczanie w wiadomościach odnośników do stron stosujących techniki spamerskie - nie róbmy im darmowej reklamy. Adore.]

czy taki manewr nie jest spamem?

na jednej ze stron znanej sieci jubilerskiej jest coś takiego  

<div style="position:absolute; width:600px; height:200px; z-index:1; left: 0px; top: -3000px;" id="jubiler">  

a tu dużo słów kluczowych w H1,h2  

</div>  

... czy taki manewr nie jest spamem?

Pewnie, że jest. Np. zgodnie z danymi zawartymi na stronach wyszukiwarki Netsprint, za spam uznają oni tzw. techniki niedozwolone.

Te techniki to:

Tworzenie grup stron o różnych adresach url zawierających tą samą lub bardzo zbliżoną treść;

Strony ze słowami kluczowymi niezwiązanymi z treścią strony;

Strony podsuwające robotowi wyszukiwarki treść zupełnie odmienną od tego, co widzi użytkownik (tzw. cloaking);

Automatycznie generowane strony stworzone w celu zaśmiecenia wyników wyszukiwania;

Umieszczenie strony w farmach linków - sieciach stron wzajemnie linkujących się do siebie w celu podnoszenia popularności linku;

Umieszczanie niewidocznego tekstu;

Nadmierne powtarzanie słów kluczowych w znacznikach META;

Budowanie stron automatycznie przekierowujących użytkownika na inną stronę;

Jakiekolwiek inne techniki mające na celu oszukanie robota wyszukiwarki lub użytkownika.

Nie ma najmniejszej wątpliwości, że technika typu <div style="position:absolute; width:600px; height:200px; z-index:1; left: 0px; top: -3000px;" id="jubiler"> powoduje umieszczenie tekstu, którego nie widać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności