Skocz do zawartości

Czy to jest legalne?

Coroner

Rekomendowane odpowiedzi

wydaje mi się ze bez negatywnych konsekwencji slow kluczowych można użyć np. w:
<!--

<H1><A HREF="https://www.twojastrona.pl">słowo kluczowe</A></H1>

-->

To ewidentny spam. Tekst nie jest widoczny przez czlowieka a wiec jest spamem.

Wyszukiwarki powinny dosyc latwo to rozpoznac (wyrazenia regularne), a jezeli nawet nie - powtorze poraz n-ty - dajesz argumenty swojej konkurencji do raportowania.

meta abstract bylo juz tutaj kiedys omawiane - jak dobrze pamietam, sluzylo przy edukacyjnych SE do okreslania zawartosci tresci dokumentow, przez najwieksze SE ten meta tag jest ignorowany.

zastanawiałem się nad sprawą tego typu: Robimy tabele w jednej komórce wstawiamy jako tło kolor niebieski, w tej samej komórce wstawiamy link, który w css określamy jako kolor biały i co teraz jeżeli tło strony jest białe ? czy robocik jest na tyle "kumaty", że wie o niebieskim tle komórki ? Pytam się bo wcześniej był poruszany temat o tym, że robociki zaczynają wchodzić w CSS.

zastanawiałem się nad sprawą tego typu: Robimy tabele w jednej komórce wstawiamy jako tło kolor niebieski, w tej samej komórce wstawiamy link, który w css określamy jako kolor biały i co teraz jeżeli tło strony jest białe ? czy robocik jest na tyle "kumaty", że wie o niebieskim tle komórki ? Pytam się bo wcześniej był poruszany temat o tym, że robociki zaczynają wchodzić w CSS.

Robak nie musi byc tak kumaty. Wystarczy, ze konkurencja to wylapie i Cie zglosi.

Robak nie musi byc tak kumaty. Wystarczy, ze konkurencja to wylapie i Cie zglosi.

Ale co ma zgłosić konkurencja? Zrozumiałem, że chodzi o biały link na niebieskim tle.

Co do pytania. Wydaje mi się, że nie powinno być z tym problemów (kolor rozpatrywany względem tła rodzica).

pozdrawiam

Ale co ma zgłosić konkurencja? Zrozumiałem, że chodzi o biały link na niebieskim tle.

Co do pytania. Wydaje mi się, że nie powinno być z tym problemów (kolor rozpatrywany względem tła rodzica).

pozdrawiam

No to chyba ja za wczesnie wstalem dzisiaj albo zbyt pozno poszedlem spac wczoraj :D. Wg mnie chodzili o te same kolory ale pewno zle doczytalem wiec ide jeszcze na godzinke do lozka :D

Robot wie, ze tlo body moze byc inne od koloru tabelki czy warstwy. Na tyle kumaci sa bez problemu.

Podobno roboty juz maja mozliwosc czytania CSS, wiec jeszcze raz napisze, ze ja bym zawsze styleshhet umiescil w katalogu zabronionym przez robots.txt i wtedy napewno roboty niczego czego nie powinny nie przeczytaja.

To sa domniemania i dopoki nie zobacze logow serwera, w ktorym googlebota IP ma user-agent nie zawierajacy googlebot, to jako domniemania bede to uwazal.

Wszystkie wazniejsze roboty uwzgledniaja plik robots.txt, a pozatym to nie ma nic wspolnego z user-agent.

No tak masz racje, że są to domniemana, ale zastanawia mnie to czy jakby właśnie zabronić wejscia do katalogu z css to czy przypadkiem mogłoby to nieznacznie obniżyć pozycje, (jeżeli by było takie założenie, że jeżeli niemasz co do ukrycia to nie zabraniaj :) )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności