Skocz do zawartości

Linki pośrednie - (php) header("Location:...

mess_alex

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

na stronie (ospdzd.com) korzystam z kodu:

$adr = $_GET['adr'];
header("Location: $adr");
exit;

np. w księdze gości czy w linkach dla stron którym nie chcę "pomagać" linkiem z mojej strony.

Swego czasu (dość dawno temu) czytałem, że to co mam na stronie to linki pośrednie, które nie są wartościowe dla Google.

Przejrzałem G i poszukałem na forum pod kątem linków pośrednich, ale nie znalazłem żadnych informacji, żeby coś się zmieniło (czyli ciągle są bezwartościowe dla G.).

Coraz więcej osób dodaje wpisy do księgi gości - rozumiem, bo jeżeli nawet nie ma korzyści w G to jakieś osoby przeważnie "wchodzą w" link zanim usunę taki wpis. Zastanawia mnie jednak fakt, dlaczego starają się dodawać wpisy nawiązując do tematyki podanej w linku strony (np. ktoś dodał wpis "...strona napisana jak z książki" i podał link do bodajże księgarni).

Czy jest to spowodowane niewiedzą/brakiem spostrzegawczości (że linki są pośrednie) osób dodających wpisy czy też tym, że te linki mają jednak wartość dla G?

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Zespół Downa - porady, ważne informacje dla rodziców, rodzeństwa, opiekunów.

Czy jest to spowodowane niewiedzą/brakiem spostrzegawczości (że linki są pośrednie) osób dodających wpisy czy też tym, że te linki mają jednak wartość dla G

Najprawdopodobniej nie ludzie ododają te wpisy tylko boty, a zapewne wydajniej i łatwiej dodawać wpisy z automatu wszedzie gdzie się da niż analizować tresć strony...

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Colin

User-agent: *

Disallow: /php/link.php5

Jest poprawnie (nie korzystałem wcześniej z robots.txt)?

Zespół Downa - porady, ważne informacje dla rodziców, rodzeństwa, opiekunów.

- zastosuj jakieś zabezpieczenia przed spamem

- możesz zrobić np. taki link:

...twojastrona/site.php?site=https://spamerskie_zaplecze.ble

i w pliku site.php obrabiać zmienną site, wyciąć gugloboty, w pliku robots.txt wyciąć stronę site itp. - możliwości jest wiele

- możesz też banalnie:

rel="nofollow" :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności