Skocz do zawartości

Czy to podpada pod definicję spamu?

Ems

Rekomendowane odpowiedzi

Link do nich to: https://www.impactmedia.pl/index.php/pl/doc...ment_category/1

Wyciąg z .css

DIV.text {

position:absolute;

width:100px;

height:100px;

z-index:1;

left: 100px;

top: 100px;

overflow: hidden;

visibility: hidden;

color: #FFFFFF;

}

Wyciąg ze źródła:

<div class=text><table border=0 width=100%><tr><td><h1>Firma </h1><h2>Profil Agencji profil agencja internetowa webdesign strony i<p></p><p></p><p></p><p>aplikacje, wap, impact, crm, ekstranet, flash, wrocław, crm, agencja internetowa, system zarządzania trescia system zarzadzania treścia treścią, media, extranet, java, ekstranet, php, flash, potrzeb naszych Klientów., automatyzacji obsługi klienta, strony, prezentacje, web design, multimedialne CD, budowaniu świadomości marki , ecommerce, pgsql, macromedia, stron www, web, reklama, intranet, naszym Klientom wygodnych i skutecznych , xml, Projektujemy i wdrażamy nowoczesne, Nasza oferta obejmuje , aplikacji intranetowych i extranetowych, zapewniających pozytywny odbiór ich marki, flash, b2c, baner, systemy bazodanowe, mysql, javascript, impact design, reklama, serwisow, marketing sieciowy, intranet, WWW, marketing sieciowy, witryna, php, programy lojalnościowe, internet, content management, pgsql, intranet, intranet, css, multimedia, CDROM, ecommerce, internetowa, intranet, Nasze realizacje, strony, reklama online, domino, domino, agencja internetowa, css, wrocław, design, aplikacje, busines to customer, obieg i gromadzenie informacji, CI, witryna, macromedia, kreowaniu wizerunku marketingowego, systemów identyfikacji wizualnej, b2b, html, witryny, ecommerce, system zarządzania trescia system zarzadzania treścia treścią, agencje interaktywne, multimedialne, jej działalności, a przede wszystkim, ecommerce, webdesign, ebusiness, projektowanie serwisów internetowych , agencje interaktywne, impact, multimedia, narzędzi wspomagających działania marketingowe, prezentacje, business to business, bazy danych, webdesign, macromedia, oraz systemów zarządzania treścią (CMS), interaktywna, customer to customer, dolnyslask, shockwave, CI, internet, php, impact design, reklama, intranet, impactgroup, system zarządzania trescia system zarzadzania treścia treścią, shockwave, wroclaw, corporate identity, web, html, lotus, serwisow, stron www, multimedialne, customer to customer, internet, Celem naszych działań jest stworzenie , pgsql, web, reklama, impact media, organizowania przepływu i gromadzenia informacji , grafika, web, internetowe, asp, impact media, agencja internetowa, intranet, CD, wrocław, extranet, design, multimedialne CD, net marketing, projektowanie serwisów, perl, baner, javascript, cms, strona www, c2c, wap, dolnyslask, interaktywna, serwisow, CMS, cgi, cms, agencje interaktywne, naszych projektantów, html, multimedia, banery, CI, Zapewniamy

.....i tak przez parę stron...

Ta strona jest na pierwszym miejscu w kilku wyszukiwaniach, czyli czyżby to działało?

Z harcerskim pozdroweniem

Ems

A jakie to wyszukiwarki?

Napewno nie google i netsprint. Podaj przyklady (wyszukiwarki+slowa kluczowe jakie wpisujesz).

Wedlug mnie taki css to nie spam, zreszta z tego co wiem roboty nie czytaja co jest w css-ie zawarte.

Ewidentny spam, to np. slowa w kolorze tla usiane na calej stronie, ale css? - watpie.

Pozdrawiam.

Parę razy przetoczyło się to już przez forum i jest to spam. Wszystko co widzi robot, a nie widzi user to spam. Inna bajka, że w tej chwili chyba tylko yahoo zagląda do css, więc taka warstwa nie spowoduje spadku w innych wyszukiwarkach. Pytanie, czy pomoże, bo w google nie specjalnie...

pozdrawiam

101k

tonery tusze :: karmy dla psów - zapraszam :: Psiarskie forum

101krecikow - jak sam napisales "Wszystko co widzi robot, a nie widzi user to spam" - wiec wychodzi, ze css to nie spam - i ja tego sformulowania sie trzymam. Podobnie jak leys napisal i Ty 101krecikow - na google watpie zeby to pomoglo. A przy okazji - skad wiesz, ze yahoo zaglada do css-a? (jak masz jakies materialy na ten temat, to chetnie bym poczytal co robot yahoo czyta i co w css lubi czytac najbardziej :) ).

Pozdrawiam

wiec wychodzi, ze css to nie spam

no pewnie że nie, bo to Cascading Style Sheets. nie bardzo wiem o co ci chodzi. czy uważasz, że ten sajt nie podpada pod napisaną przeze mnie definicję? gdzie na stronie głównej widać fragment tej keywordowey jazdy, którą wypisał Ems? chyba, że uważasz, że ludzie oglądają tylko źródło :)

a jeśli chodzi o yahoo, to wyczytałem gdzieś na tym forum. nigdy głębiej w temat nie wszedłem, bo nie robię nic pod yahoo.

101k

tonery tusze :: karmy dla psów - zapraszam :: Psiarskie forum

101 krecikow - nie zrozumielismy sie. Ems napisal o css-ie, a w swoim poscie napisales "Parę razy przetoczyło się to już przez forum i jest to spam" - zrozumielem, ze napisales, ze css w takiej postaci to spam :lol: - stad moj post. Male nieporozumienie, a tyle pisania :)

jeszcze raz pozdrawiam

ja mam pewna swoja "ulubiona" strone, co menu cale i doslownie wszystkie linki jakie tylko sa na glownej stronie sa w totalnie zamotanym menu w JS, zatem Google nie powinno sie przez to przegryzc. Jednak strona dalej zostala zindeksowana dalej w momencie gdy na tej stronie zostala wlasnie wstawiona wartswa uktyra z linkami "dalej".

Co prawda nie jest to w samym pliku CSS tylko w tresci kodu strony glownej "<span style="visibility: hidden;">", ale mam nadzieje, ze sie wypowiedzialem w temacie, bo juz nie wiem czy pytanie brzmialo w koncu, czy algorytm google wykryje z pliku css, ze warstwa jest ukryta i zareaguje obnizeniem np. pozycji, czy jeszcze inaczej brzmialo, tak jakbym nie bylo, zalaczam swoje spotrzezenia :] zamotalem sie w tym wątku :lol:

edit: p.s. zauwazyliscie kiedys, ze span, brzmi tak jakos bardzo podobnie i wyglada tez jak spam :twisted:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności