Skocz do zawartości

wzajemne linkowanie - czy warto

chomik3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Na wstepie od razu mówie, że czytałem już tematy o wzajemnym linkowaniu... niektóre są jednak sprzeczne ze sobą, dlatego postanowiłem zapytać.

Jestem adminem kilku wiekszych i mniejszych serwisów (5 wiekszych i 5 mniejszych). Chciałbym na kazdej z tych stron dac pod logo odnośnik do pozostałych serwisów (tak jak ma np mocny.com), by podnieść liczbe odwiedzin mniejszych serwisów. Boje się jednak, że większe serwisy polecą w dół w googlu czego bym bardzo nie chciał nie mówiąc juz o banie tych mniejszych serwisów

Oczywiscie wszystkie serwisy stoją na tym samym IP

Co radzicie? Dac linki bezposrednie? Czy moze jakas rameczka lub link w formie out.php?=adres_strony.pl ?

Z góry dzieki za pomoc

Pozdrawiam

Nasz ulubieniec Matt jakiś rok temu zajął stanowisko wobec kwestii crosslinkingu w tej samej klasie C (co dotyczy również stron na tym samym ip) stwierdzając że takie działanie jest złe i negatywnie wpływa na ranking stron, ale restrykcje nie są stosowane wobec niewielkiej grupy serwisów wzajemnie linkujących między sobą: "This does not apply to a small number of sites hosted on a local server".

I teraz pojawia się wiele pytań: czy to prawda? czy na dzień dzisiejszy jest to jeszcze aktualne? ile to jest te small number of sites? :)

respect.gifgoogle.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności