Skocz do zawartości

Super program partnerski

gielo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 204
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Jak nie podlinkujecie dobrze to żadna mapa, choćby nocami generowana nie pomoże.

Zgadza się. Sklepy mają bardzo dobre linkowanie wewnetrzne, trzeba tylko zadbać aby robot częściej odwiedzał stronę.

A jeżeli chodzi o tą kompresje w GZIP, to jaki % transferu się zyskuje? A przy tym ile % dłuzej skrypty zostają wykonywane? I jaki jest końcowy efekt?

Ja cały czas eksperymentuje z cachowaniem. I z ponad 5-8sek potrzebnych na otwarcie strony zszedłem juz na 1-2sek

Ale w tych sklepach jest większy problem niż transfer. Mam na myśli duplicate content, ktorego bedą po kolei doświadczać za niedługo. Macie pomysły jak tego uniknąć?

.

ja mam około 5-10 % w SI - średnio podlinkowane

Śmiem twierdzić, że tak nie jest, chyba, że całkowita liczba zaindeksowanych stron to 10.

Zaindeksować 500 000 śmiecia to naprawdę dla doświadczonych ludzi małe piwko przed śniadaniem, tylko nic z tego nie wynika, bo sytuacja jest i będzie taka jak u AdamAGP#.

Żeby to rzeczywiście spełniało rolę zarabiającego sklepu, trzeba by chyba bardzo mocno i bardzo głęboko podlinkować.

ale tych stopek nawyrastało :rolleyes:

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Jasne na pewno masz bo jesteś w stanie sprawdzić to si. Google już tego nie udostępnia więc wszystkie te programy do określania SI są tyle samo warte co te do określania PR jaki będziecie mieli przy kolejnym update. Tak na marginesie to moja księgarnia na jednym z dc ma już 36 000 zaindeksowanych podstron więc nie jest źle. Kwestia tylko jak na tych sklepach zmniejszyć obciążenie procka bo u mnie jest powyżej 1% na każdym sklepie + kilka innych stron i mi kei.pl sie zaczęło czepiać że jest zbyt duże.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Hehe 1%?? To masz luzik. U mnie sklep komputerowy na procku 3700+ mial momentami 60% zajetosci, az admin troche oburzony dzwonil :) Wersja php4. Chyba ta na php5 mniej bedzie obciazac serwer, ale musze ja dopasowac do serwa (pliki musza miec rozszerzenie php5 + pare innych zmian)

Na serwerach EscPartners - to dopiero musi być load...

Edit: czy specjaliści od optymalizacji (skryptów PHP, nie SEO ;-) ) mogli by się wypowiedzieć co w tym skrypcie może być procesożerne? Ja nie znalazłem niczego po pobieżnym przejrzeniu kodu.

Program partnerski na Twoje katalogi i precle! Nawet 20% prowizji!

tak 1% to może niezbyt dużo jak ma się jedną stronę ale 5 sklepów to już około 6% + inne strony daje razem ponad 20% a limit w kei mam 5% więc trochę przegiąłem i próbuje zmniejsyć to obciążenie więc w tym wypadku każda optymalizacja strony by mniej obciązała procesor jest dla mnie ważna.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Ja cie doskonale rozumiem, napisalem ze tylko jeden tyle wygenerowal a na tym serwie sa wszystkie 5. Na szczescie nie wszystkie od razu wygenerowaly taki load bo serwer by pewnie padl.

Pytanie tylko co zoptymalizowac by bylo lepiej.

Na serwerach EscPartners - to dopiero musi być load...

Edit: czy specjaliści od optymalizacji (skryptów PHP, nie SEO ;-) ) mogli by się wypowiedzieć co w tym skrypcie może być procesożerne? Ja nie znalazłem niczego po pobieżnym przejrzeniu kodu.

jak kogos interesuje to napisalem do tego cachowanie do plikow, moge sie podzielic jak beda zainteresowani

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności