Skocz do zawartości

kopiowanie z innych stron

Pozycjoner.pro

Rekomendowane odpowiedzi

a jesli ukradne ci samochod ale zostawie na siedzeniu karte z twoim imieniem i nazwiskiem to jest to ok?

Też się z tym zgadzam, dosłownie wyjąłeś mi to z ust :) Świetny przykład Pandha.

Pozdrawiam M.

Lustra magazynowe - Firma "Szymkowiak" - lustra przemyslowe

sklep-nurkowy.png

a jesli ukradne ci samochod ale zostawie na siedzeniu karte z twoim imieniem i nazwiskiem to jest to ok?

Też się z tym zgadzam, dosłownie wyjąłeś mi to z ust :rofl: Świetny przykład Pandha.

Pozdrawiam M.

świetny przykład na ........... brak logiki .

jak ktoś komuś kopiuje artykuł to po skopiowaniu tenże artykuł znika ze strony właściciela artykułu ?

jak juz operujecie przykładami to trochę logiki :) bo powyższy przykład zamiast potwierdzić powage sytuacji wzbudza śmiech :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

jak ktoś komuś kopiuje artykuł to po skopiowaniu tenże artykuł znika ze strony właściciela artykułu ?

hehe moja logika tego nie przewidziała :) Dobrze, że są inni z lepszą logika :)

Pozdrawiam M.

Lustra magazynowe - Firma "Szymkowiak" - lustra przemyslowe

sklep-nurkowy.png

Jeżeli właściciel na to nie zezwoli to nie. :-)

nie masz racji, w niektórych przypadkach nie ma właściciela

Przykład :

przepis na bimber 1410 "bitwa pod grunwaldem"

10 litrów wody

4 kg cukru

10 dag drożdzy

Kto w/g Ciebie jest właścicielem tego przepisu ?

Inny przykład:

teksty/muzyka na które nie ma lub już skończył sie okres ochrony lub wygasł ten okres ???

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

nie popadaj w skrajnosci. public domain i wszelakie materialy na ktore nie ma licencji ani praw autorskich to zupelnie inna bajka. chyba zakladamy ze ktos potrafi czytac i jesli jest napisane iz mozna kopiowac materialy to chyba nie ma pytan co do tego, nie? przyklad z bimbrem? jakos potrafie odroznic artykul ktory ma jakas wartosc i wiem iz nie wolno go kopiowac, bo jesli ktos sie napracowal, to dlaczego inny ma brac z tego profity. jest to kradziez i koniec dyskusji.

ps wg schematu oxfordzkiego, wszystko ma prawa autorskie, jak np piszesz prace/artykul i cos zaslyszysz od kolegi, skonsultujesz sie z nim, to musisz uwzglednic to w przypisac. nie ma informacji pozbawionych praw autorskich.

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

@Pandha - to nie skrajności tylko dowody na to, że jest to temat cholernie skomplikowany pod względem prawnym i czasami niejdnoznaczny w interpretacji.

@Jaro - to kwestia nie tylko cwaneego papugi ale również i inne aspekty w niej są ...

Nie korzystają z ochrony prawem autorskim

* idee i pomysły, chyba że są wyrażone oryginalną formą,

* urzędowe dokumenty, materiały, znaki i symbole,

* akty normatywne lub ich urzędowe projekty,

* opublikowane opisy patentowe lub ochronne,

* proste informacje prasowe,

* pomysły i tematy badawcze oraz teorie i fakty naukowe,

* znane powszechnie od dawna formy plastyczne, przestrzenne lub muzyczne,

* elementy utworów pozbawione charakteru twórczego, np.: typowe tabele, rysunki, zestawienia pozbawione oryginalnej koncepcji np. alfabetyczne.

* utwory wystawione na stałe na ogólnie dostępnych drogach, ulicach, placach lub w ogrodach, jednakże nie do tego samego użytku,

* utwory wystawione w publicznie dostępnych zbiorach, takich jak muzea, galerie, sale wystawowe, lecz tylko w katalogach i w wydawnictwach publikowanych dla promocji tych utworów, a także w sprawozdaniach o aktualnych wydarzeniach w prasie i telewizji, jednakże w granicach uzasadnionych celem informacji,

* znaki firmowe użyte w celach informacyjnych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności