Skocz do zawartości

artykuł na web.reporter.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A taki cloaking to fajna sprawa. Można np. zrobić stronę tylko dla określonych adresów IP. Można zablokować dostęp osobom korzystającym z Neostrady (nie wiem po co...).

Albo strona dostępna tylko z mojej uczelni.

A ciekawe... Gdybym zrobił taki cloaking, że dostęp jest TYLKO z mojego IP (stałe IP), to da się to jakoś obejść? czyli IP sobie podmienić na inny konkretny? Wydaje mi się, że nie, ale pewności nie mam.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

A ciekawe... Gdybym zrobił taki cloaking, że dostęp jest TYLKO z mojego IP (stałe IP), to da się to jakoś obejść? czyli IP sobie podmienić na inny konkretny? Wydaje mi się, że nie, ale pewności nie mam.

To sie nazywa IP spoofing. Ogolnie nie jest to takie proste, ale napewno mozliwe. :lol:

Ale sie tu wszystko zagmatfało, tak na forum jest używana zmiana pod roboty Google - usunięcie identyfiaktora sesji z URL'a, ale podrzucanie specjalnie spreparowanych H1 wypchanych ile sie tylko da keywordami to już jest zupełnie inna sprawa.

Logiczne, że każdy komu zależy na wypozycjonowaniu forum (phpBB) zrobi małą modyfikacje pod roboty Google.

Ale udostępnianie za pieniądze treści, które dotyczą spamu wyszukiwarek to nie jest dobry pomysł.

EDIT:

Pomysł może dobry ale lekko nieSEOetyczny :lol:

Na forum kilkakrotnie tez byl opisywany cloaking i inne techniki, ktore zaliczaja sie do spamu. Propnuje przetlumaczyc na angielski i wyslac do Google

ale nie zostało to opisane na takiej zasadzie jak w reporterze 8)

"PROBLEM >>>>> ROZWIĄZANIE ....."

wg mnie jest to zachęta a nie informowanie , co innego gdyby artykuł został sformułowany np. "zabronione techniki pozycjonowania ....." czy coś w tym stylu :(

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

nie rozumiesz roznicy..?

postaraj sie nie trzeba zbyt wiele wysilku

mozna napisac: 'sa kraje, w ktorych dla pieniedzy organizuje sie brutalne walki psow z niedzwiedziami, niedzwiedziom wyrywa sie pazury, aby wyrownac szanse, walki te sa okrutnym popisem chciwosci czlowieka'

albo: 'aby uatrakcyjnic walki dla zadnych krwi turystow mozna wprowadzac do walki niedzwiedzie, ktorym wyrywa sie pazury, zarobicie wtedy duzo wiecej'

Propnuje przetlumaczyc na angielski i wyslac do Google, moze wtedy zbanuja cale forum. Rolling Eyes

i siebie samych... ;)

ale nie zostało to opisane na takiej zasadzie jak w reporterze Cool

"PROBLEM >>>>> ROZWIĄZANIE ....."

wg mnie jest to zachęta a nie informowanie , co innego gdyby artykuł został sformułowany np. "zabronione techniki pozycjonowania ....." czy coś w tym stylu Smile

Zabronione :?: #-o :mrgreen:

Podobnie jak dodawania linków do Guestbookow... ;)

Live Free or Die

nie rozumiesz roznicy..?

Roznice widze jak najbardziej, ale to i tak nie zmienia faktu, ze jest to strata czasu aby zglaszac cos takiego. Nikt z tym niczego nie zrobi. W interneci jest wiele przepisow na rozne rzeczy w celach edukacyjnych (np. na bombe atomowa ;)).

Poza tym taki skrypt mozna wykorzystac do wielu rzeczy, a cloaking nie zawsze jest zly. ;)

Dajcie tu ten caly artykul i sie nie cackajcie

To jednak byloby wbrew ustawie o prawach autorskich.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności