Skocz do zawartości

Polacy zjadają mlode niemieckie dzieci

marlonk

Rekomendowane odpowiedzi

to jest tylko niepotrzebne straszenie w gazecie..ja tu nic takiego nie obserwuje (dziennikarze licza na sensacje i rzucaja chwytliwym glosnym tytulem czy akapitem publikacji bez zadnego oparcia w rzeczywistosci)

poza tym utrzymanie takich ruin kosztuje, a wyburzenie czesto przewyzsza ceny mieszkan - kto wie tez, ile z budynkow jest napakowanych azbestem

NIemcy problem widza w Polakach, ale problemem sa oni sami, nieefektywnie pompowano przez ostatnich prawie juz 20 lat pieniadze RFNu do bylej NRD i teraz maja pretensje o wszystko, ze Polakom odszkodowania musieli zaplacic za wojne, ze Zydom odszkodowania musieli zaplacic za wojne, ze dofinansuja Unie Europejska i tym samym POlakow, a teraz ze jeszcze niewdzieczni POlacy im przyjda i zabiora i wykupuja

Tymczasem na co dzien obserwuje postepujace ubozenie spoleczenstwa (szczegionie tego na wschodzie), ceny zaczely ostatnio galopowac w gore i fakt faktem, korporacje i wielkie molochy zaczynaja wykorzystywac maluczkich robotnikow i konsumentow zarazem. Tylko ze to spolecenstwo nie dostrzega tego problemu, ze wine ponosza sami NIemcy, lecz ziarno nienawisci najlepiej pada na antypolski i w ogole anty-cudzoziemczy grunt.

A jeszcze jak zniosa ograniczenia w dostepie do rynku pracy, oj, to bedzie sie dzialo (podburzane oczywiscie przez prase tu i owdzie). Tymczasem Niemcy zapominaja, ze stali sie fundamentem Unii Europejskiej, ktora wspoltworzyli, a podstawowymi wartosciami tej unii sa wolnosc, rownosc i braterstwo oraz swoboda przeplywu osob i kapitalu

Lepiej by NIemcy pomysleli, jak lepiej traktowac Polakow, choc liczebnie ustepujemy tylko Turkom (i nie wiem, czy nie czasem rowniez obywatelom Federacji Rosyjskiej) to nie mamy zadnego przedstawicielstwa i musimy zyc w ukryciu (bo wielu Polakow czuje sie gorszymi, co jest absurdem)..nie mamy zadnych zwiazkow polonijnych w Niemczech, a Niemcy maja nawet przedstawiciela w naszym parlamencie, Turcy maja swoich poslow (niemcow tureckiego pochodzenia) w Bundestagu.

A tak na marginesie, dziennikarze sie glupotami zajmuja a zycie toczy sie najnormalniej w swiecie dalej ... jesli mi jakis urzedas zakazalby czegos tutaj tylko dlatego, ze "Polaczek" to ide do sadu i nie ma zmiluj...

ja bym był ostrozny w stosunku do atów takiego brukowca jak gazeta wybiórcza

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

"Za kilka lat Frankfurt będzie polskim miastem" - relacjonuje słowa starszej mieszkanki "Südwest Presse".

Bardzo w to wątpię. Irlandia może i tak, ale Niemcy już wcale nie są takim rajem jak kiedyś. :)

btw. Tak się boją, a przyjeżdżają do nas tankować czy robić zakupy. Troszke to dziwne.

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

ogolnie to zenujace podejscie o ile prawdziwe.

Mieszkam 5 min od granicy, od dawno na dowod i bez brykalem na wschodnie landy i nie bardzo wiem co tam polacy mieliby okradac. To jakas propaganda :). Przeciez to jakies bzdety, w urzedzie niemieckim az chetni by jakis polak ze szczecina tam poszedl mieszkac, mieszkania naprawde ladne a domy za 1/3 polskiej ceny.

Jakis taki artykul jak dla mnie z kosmosu. Pozatym nie Polacy macowo brykaja na wschodnie landy tylko oni do nas. Jak brykam 2 km do marketu to co chwile mijam wschodnich z kartkami na wozku kupujacych dosie ktore pozniej pakuja do passata z 90'.

Uwazam ze sie nic nie zmieni, a wschodnie landy powinny sie cieszyc ze granica zostanie otwarta bo dosie hurtowo beda mogli wywozic.

Prawda jest taka ze spoleczenstwo ze strony granicy np. szczecina ma duzo wiekszy rozwoj od strony granicy PL niż DE i jedyne czego moga sie obawiac wschodni niemcy to faktu ze polak :) potrafi.

Na cale szczescie typowy zachodni niemiec ma inne myslenie niz ten wschodni, bo ci wschodni daleko za polakami.

I musze sie zgodzic z GIELO - bylbym ostrony, bo jezeli GW pisze takie bzdury to nie wysila sie nawet by pozna prawdziwe stosunki przygraniczne. Ja akurat wiem ze przygraniczni niemcy bardzo dobrze podchodza do polakow, stale zachecajac ich do przybycia i rozwoju tych terenow, szczegolnie ze ich radacy wyjechali za praca wglab niemiec. Dlatego jak dla mnie GW sie nie popisala i napisal shit na skale brukowca pobudzajac zle opinie na temat niemcow nie majac tak naprawde o tym zielonego pojecia.

Niemieckie dzieci karmione bratwurstami, golonką i nienawiścią do sasiadów są bardzo smaczne :)

nieprawda, po upieczeniu śmierdzą pigułkami antykoncepcyjnymi :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

gielo, Ty pewnie za PiSem?

Nie jestem fanem żadnej partii, chociaż najbliższy moim przekonaniom jest upr. Pewne elementy programu pisu jak chociażby zaostrzenie kar dla morderców i innych ciężkich przestepstw nie powiem żeby mi się nie podobały, chociaż w innych sprawach jest on daleki od mojego ideału.

Jestem za wolnym rynkiem a takie partie jak LID czy PO są bardzo dalekie od wolnorynkowych poglądów. Uważam że kilkadziesiąt lat komunosocjalizmu jest wystarczającym okresem by przekonać się ze pomoc spoleczna to mzonki i prowadzi do postepujacego ubustwa. Ja nie potrzebuję jałmużnych od rządu za nasze pieniądze. Mnie wystarczy ze rzad nie przeszkadza w prowadzeniu dzialalnosci gospodarczej i nie tworzy co nowych ustaw utrudniajacych przedsiebiorcy zycie.

Dla mnie i pewnie nie tylko dla mnie idealnym modelem jest ze jak zarobisz 1zł to płacisz 0.22zł podatku jak 100 000 zł to 22 000 zł a nie jak obecnie, ze jak masz dzialalnosc i zarobisz 100 zł masz zapłacic 22 zł + kilkaset zł zus + chorobowe + zdrowotne + wypadkowe i czort wie co jeszcze a które tak naprawde jest jednym i tym samym podatkiem. Przynajmniej w normalnych krajach. W podatku powinien byc juz zawarty podatek wlasciwy zus, srus i inne podatki ukryte których sie namnozyło jak grzybów po deszczu.

Obecnie to panstwo wie lepiej jak ma wygladac twój sklep czy tez stodola u rolnika. Nie wiem to chyba w trosce, by mu się krowa na podłodze nie pośliznęła :)

Wiem ze rzadne panstwo nie jest idealne ale np w takiej anglii masz chyba z 3 tygodnie na rejestracje dzialalnosci od czasu jej rozpoczęcia. Jak cie nie stac na zaplacenie podatku bo miales kiepski rok to ci to na raty rozkładają na 3 lata. a w polsce ? uwazaja cie za najgorszego recydywe straszac z kazdego mozliwego zródła jak ci sie gdzies noga posliznie i po prostu nie masz kasy na spłate dlugu w zusie czy tez us. Fakt czasami rozkładają na raty. Mi rozłożyli kiedys jak miałem do zapłaty 20 000. 5 000 mialem wplacic do konca tygodnia a reszte w ciagu najblizszych 2ch miesięcy.

Ilu z was tak naprawde ukrywa swoje dochody i kombinuje ? Pewnie wielu bo jak by chciał byc uczciwy to fiskus dawno by puścił z torbami.

Polska posiada wielu zdolnych ludzi ale niestety nie daje im się możliwości rozwoju. Całe szczescie ze wiekszosc z nich wyjechala za granice i tam zaklada swoje biznesy. Szkoda tylko że polak ma możliwości gdzieś na obczyźnie a nie u siebie w kraju.

Tak na zakończenie, kiedys rozmawialem z pewnym angolem na temat kredytów pod działalność gospodarczą. Zawzięcie mi odradzał pewien bank gdzie oprocentowanie wynosi blisko 5%. Jak mu powiedziałem że u nas wynosi często ponad 20% to się za głowe złapał i spojżał jakbym był nie spełna rozumu. Już nic mu nie mówiłem że ludzie potrafią brać kredyty na niemalże 50% w jakichś skokach czy prowidentach.

Takie to jest życie w kraju gdzie zwykły człowiek pracujący fizycznie zarabia jakieś 1000zł a zdzierają z niego jakby był najbogatrzy na świecie. Tasiek juz wspominał ze PO bedzie szukalo nowych zródeł pieniedzy i wzrosna koszty prowadzenia firmy. Pewnie podwyzszy którys z części podatku i nie omieszka wprowadzic kilku nowych opłat i płatnych licencji czy tez certyfikatów w pewnych sektorach działalności gospodarczej.

Może znowu eutanazja powróci na forum publiczne i przejdzie tym razem bo po jaką cholerę płacić kludziom emerytury ? Przecież to ludzie maja płacić a nie tzw Państwo socjalne.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

ladnie napisane.. ;)

Ps. dlatego zachecam wszystkich znajomych tzn dwie osoby, ktore jeszcze zostaly w PL do zalozenia dzialanosci w luxemburgu, sa rozne progi 3/6/7 i maksymalny standardowy 15 ale np sasiadka sprowadza kawe i podatek ma 6 procent - okres wolny przed zalozeniem dzialanosci wynosi 15dni mozna sie sprawdzic..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności