Skocz do zawartości

Polacy zjadają mlode niemieckie dzieci

marlonk

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejny bzdurny artykuł.

Z wieloma już Niemcami gadałem i jakoś nie czuli do mnie specjalnej niechęci. Co prawda wszyscy pochodzili z zachodnich landów, ale obraz jaki pokazuje Gazeta jest absurdalny. Wschodnie Niemcy tak naprawdę niewiele różnią się od Polski, a kiedy jeżdżę po rodzince po zachodnich rubieżach widzę, że to oni do nas walą gromadnie. Pojedzie taki na bazar, nakupuje towaru u Wietnamczyków i będzie tym handlował u siebie.

Dawno też nie spotkałem żadnego Polaka, który za pracą jechał by do Niemczech. Więc naprawdę nie wiem czego mają się obawiać.

No i ostatni fakt, który mnie tak kuźwa denerwuje. Każde przestępstwo we wschodnich landach jest od razu przypisywane Polakom. Tylko, że jakoś nie słyszę żeby ujęli jakiegoś Polaka w Niemczech na przestępstwie. A przecież media Niemieckie poświęciłyby takiej rzeczy całe wydanie wiadomości.

multikonto

No i ostatni fakt, który mnie tak kuźwa denerwuje. Każde przestępstwo we wschodnich landach jest od razu przypisywane Polakom. Tylko, że jakoś nie słyszę żeby ujęli jakiegoś Polaka w Niemczech na przestępstwie. A przecież media Niemieckie poświęciłyby takiej rzeczy całe wydanie wiadomości.

He, he, wczoraj Berliner Morgenpost pisal o tym jak dwoch Polakow zatrzymano we Frankfurcie nad Menem z 18! kg kokainy przemycanej z jednego z panstw karaibskich... tlumaczyli sie tak, ze nabrali kredytow w Polsce nie do splacenia i tylko to im zostalo, by dostac pare grosza a to czy wpadna czy nie wisialo im im...

Globalna opinia o Polakach nigdy nie byla najlepsza, a bo tu łabędzie w Angli jedzą, ryby im ze stawów wyławiają. Tak sie sklada ze mam rodzicow w Norwegii, opinia o polakach jest tam na prawde dobra, polacy traktowani sa jako najwyzszego stopnia specjalisci, pracujacy z nimi norwegowie musza ich uspokajac z tempem pracy ;)

co do artykułu, jestem przekonany ze to tylko czysta prowokacja, osoby wypowiadajace sie tam byly skrupulantnie szukane, by pod artykul podpasowalo.

Swoja droga zawsze sie zastanawiałem, gdyby nie klasa robotnicza uciekała za granice kraju naszego tylko 'wykształciuchy', czy wowczas opinia o naszym narodzie zmienila by sie?

Blog Technologii WWW: DailyWeb.pl

• 3 miesiące temu...

Niemców nienawidzę od dziecka

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności