Skocz do zawartości

[strona] www.recenzje-filmow.net

bunitas

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

Stworzyłam serwis z recenzjami filmów -

https://www.recenzje-filmow.net

Oparty na skrypcie wordpress, aczkolwiek grafika i inne zmiany dokonane przeze mnie, ponieważ szablon nie był dostosowany do automatycznych zmian, sama dodałam dodatki.

Chciałam poprosić o ocenę, albo prosze o ewentualne propozycje zmian.

Pozdrawiam.

Ostatnio piszę o finansach na obcasach.

Witam :)

Stworzyłam serwis z recenzjami filmów -

https://www.recenzje-filmow.net

Oparty na skrypcie wordpress, aczkolwiek grafika i inne zmiany dokonane przeze mnie, ponieważ szablon nie był dostosowany do automatycznych zmian, sama dodałam dodatki.

Chciałam poprosić o ocenę, albo prosze o ewentualne propozycje zmian.

Pozdrawiam.

po pierwsze primo - NTG

po drugie primo, nie wiem czy to był najlepszy pomysł (mówię o tematyce strony), ciężko będzie Ci się przebić

po trzecie primo białe obramowanie trochę mi się gryzie (poza tym ciemność widzę ciemność, ale to jescze ujdzie)

Powodzenia

Niestety nie wróże tej stronie wielkich sukcesów :) Recenzje pisze się przesdstawiajać fabułe obiektywnym okiem, a odczucia jakie wzbudza w Tobie film, nadają się jedynie na komentarz lub wątek na forum. Przeczytałem jeden z nich, konkretnie recenzje filmu "1408" i jej poziom nie jest na tyle zadowalający, zeby filmowy wyjadacz i maniak kina, chciałby chociażby przeczytac ja do końca :) "

Przyznam szczerze, że" --ten zwrot powtarza się zbyt często w Twoich recenzjach :rofl:

Ale powodzenia życze :rofl:

Edit:

"Recenzja to krytyczne omówienie utworu artystycznego lub naukowego, którego celem jest poddanie ocenie wartości tego dzieła w oparciu o powszechnie przyjęte kryteria, lub w sposób czysto subiektywny."

Strona filmowa sięgająca do źródeł wikipedi, pozbawia się całkowicie atmosfery, jaką strona filmowa powinna tworzyć.

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

oj niestety nie masz racji, w recenzji nie powinno przedstawiać się fabuły.

Co do "Przyznam szczerze, że..." to możliwe, że nadużywam, ale dopiero się uczę pisać tego typu teksty :)

źródło z wikipedii sobie odpuściłam :)

Recenzja, pomijając bzdurną definicje z wikipedi, to skrótowe przedstawienie filmu, które ma zachęcić czytającego do obejrzenia. Wiec musi byc wzmianka na temat fabuły, bo innej możliwości zachęty nie ma :) W recenzji nie pisze się tego, czy autorowi który ją pisze, podobał się czy nie, bo to że jemu sie nie podobało, może zbyt wielu zniechęcić do obejrzenia (od tego są komentarze). W recenzji nie ma "film dobry, czy "film niedobry" bo ruch trzeba nakręcać i mnożyć potencjalnych użytkowników, nawet jesli po obejrzeniu, sami uznają ze film to kiszka. :) A im więcej użytkownikow niezadowolonych i różnic w ich zdaniu na dany film, tym większy site :rofl:

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

Temat powinien się znaleźć w dziale strony do oceny.

Forma mi się podoba. Serdecznie dość mam 'tradycyjnych' recenzji. Jeżeli strona będzie wypozycjonowana pod poszczególne tytuły filmów to pewnie nie raz na nią trafię i może nawet znajdę to czego szukam. Duży plus za unikalne i może nawet wartościowe ;-) informacje.

Zamiast:

https://www.recenzje-filmow.net/index.php/2...ede-twoja-2007/

Proponuje:

https://www.recenzje-filmow.net/recenzja-fi...ede-twoja-2007/

Nie morduj tego systemem wymiany linków. Zyskujesz pewnie tyle co nic.

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

gostku, owszem, można namówić widza do obejrzenia filmu innym sposobem niż opowiedzenie fabuły.

I tego się własnie uczę...

Uważasz, że autor nie powinien wyrażać swojej opinii na temat swojego filmu?

to spójrz sobie na większość profesjonalnych recenzji, gdzie podają wartość liczbową, lub po prostu ocenę. A czy to nie jest jawne nakreślenie czy film się podobał lub nie?

Zresztą w sumie ta rozmowa jest troszeczkę OFFtopikiem...

Jeśli temat jest w złym dziale, to proszę o przeniesienie :)

Dziękuję Adamie za chociaż 'łyk' miłych słów.

ps. rzeczywiście ten system wymiany linków niewiele mi dał, wyrzuciłam go.

sposób formatowania adresu postaram się zmienić.

Pozdrawiam.

Czy się przebije czy nie, może sobie stworzyć wartościowe zaplecze. A i zabawy trochę przy pisaniu. Ja piszę sobie z żonką recenzje filmów które naprawdę widziałem - postanowiliśmy sobie zrobić takiego bloga, gdy po raz kolejny się okazało, że notki wydawnicze mówią o zupełnie innym filmie niż ten z okładki...

Ja nie mam ambicji przebijać się z tym gdzieś wysoko, ale mam zabawę przy pisaniu.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Recenzje są średnio ciekawe, ale nasunał mi się pewień pomysł: kup sobie piątkową gazetę wyborczą i przeczytaj i zanalizuj dodatek "gazeta telewizyjna" - są tam na każdy dzień opisane krótkie recenzje filmów wraz z rankingiem (gwiazdki) oraz parę dłuższych recenzji filmów - tam również nie mówią o fabule ale o poruszanym problemie. W dodatku do GW "Co jest grane" są marne recencje - sma nie wiem czy na ten film iść czy nie.

Co do wyglądu to bardzo ciężko się czyta. Podkreślone, białe linki też nie za fajne a top raczej za ciemny (mam starszy monitor crt to może dlatego)

joketown, a co to znaczy NTG?

Radeq blog - już mniej o SEO ;)

Za pierwszym razem pojawił mi się następujący błąd:

Error establishing a database connection

This either means that the username and password information in your wp-config.php file is incorrect or we can't contact the database server at localhost. This could mean your host's database server is down.

Are you sure you have the correct username and password?

Are you sure that you have typed the correct hostname?

Are you sure that the database server is running?

If you're unsure what these terms mean you should probably contact your host. If you still need help you can always visit the WordPress Support Forums.

Po odświerzeniu ruszyło.

Moim zdaniem ten czerwony za bardzo wali po oczach. Miejsce na content jest według mnie strasznie wąskie. Dziwnie się czyta dłuższe artykuły kiedy po pięciu słowach kończy się wiersz. Poza tym paroma mankamentami to strona bardzo mi się podoba. Artykuły ciekawie pisane :-)

Dużo lepiej :), jak zrobisz coś jeszcze z tym czerwonym to będzie idealnie :P. Możesz jeszcze pomyśleć o ujednoliceniu artykułów. Chodzi mi o to aby dane typu rok produkcji, reżyser, długość filmu znajdowały się zawsze w jednym miejscu. Teraz wyświetlają się, raz na początku, raz na końcu. Miło by było gdybyś powklejał pod recenzjami, zapowiedzi filmów z youtuba ;p. Pisze tak bo już nie mam do czego się przyczepić ;)

mogłabyś a nie mógłbyś :)

Zastanawiam sie nad zmianą koloru czcionek z czerwieni na jasny niebieski, chyba byłoby bardziej czytelnie, czyż nie?

a co do informacji o filmie, to chyba wszystkie wylądują na dole, pod recenzjami...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności