Skocz do zawartości

Ile mniej więcej za link

Getrim

Rekomendowane odpowiedzi

Witam po raz pierwszy na forum :) W tematyce pozycjonowania jestem dość dobrze obeznany. Jednak nigdy nie interesowałem się sprzedażą linków, tutaj jestem newbie. I moje pytanie: na ile mniej więcej wycenić link za miesiąc na stronie pr = 3, zawsze max. 5 wychodzących, w stopce, seo frendly (kod strony jak i tzn. clean url's) ? Tak wiem, link jest warty tyle ile zapłaci za niego klient, ale jak muszę podać mu jakąś cenę, to ile za taki?

Co wyprawia ? Z tego co widzialem to jedynie PR polecial im.

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

Przeanalizuj ceny na allegro.pl, troszkę Ci to powie.

Heh, lepiej nie... 90% opiera swoją cene na PR. Jak czytam ich opisy to myślę sobie, że albo to ludzie nie mający pojęcia o pozycjonowaniu albo krętacze. Dla przykładu: kupiłem linka na 3 miesiące. Po ponad miesiącu wchodze na strone a linka mojego brak :D Jak się spytałem czemu został usunięty gość napisał, że stronie podskoczył pagerank i ja na tym bardziej skorzystam. Jak mu napisałem, że nie ma to wielkiego wpływu na siłe linka czy jego strona miała PR1 a teraz PR2 to odpowiedział że "Wlasnie on ma tylko sile, nic innego" ;]

"W tematyce pozycjonowania jestem dość dobrze obeznany."

Chyba nie do końca skoro podajesz odrazu PR a pomijasz takie rzeczy jak BL, IP oraz tematyke strony. Ważna jest jeszcze unikalna treść... Bynajmniej ja po tym wyceniam linki :D Jeszcze ewentualnie link może być umieszczony w dobrym miejscu i spełniać f-cje reklamy, więc wtedy cena może podskoczyć kilkukrotnie.

podobne_firmy_468x60.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności