Skocz do zawartości

Nagłe zniknięcie w google

necik

Rekomendowane odpowiedzi

w tym konkretnym przypadku jest to ban , natomiast wielu z Was nadużywa określenia ban lub myli z filtrami i nadużywa określenia filtr.

@None - wcale tak byc nie musi, napisze wiecej dostałem 2 bany na strony adsens nie zniknął, na stronach wepchnietych w filtr również adsense nie zniknął.

Tomek ma racje - to ręczny ban , IMO cenzor goglowski najprawdopodobniej uznał, że jeden procent to witryna MFA a na dodatek kasa dla prywatnej osoby wykorzystującej temat dobroczynności dla własnych zysków, taka ich "polityczna poprawność" goglowska (tym bardziej, że odnośniki do witryn z organizacjami pożytu publicznego są nieaktywne).

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Czyli twierdzisz że to ban?

Można pisać w tej sprawie do google i próbować wyjaśniać sytuację ?

Jak widać wyleciałes z indeksu więc jest to ban (no chyba że miałes jakies długie przestoje z serwerem i serwis Ci nie działał)

Napisać do Google mozesz, sam wiesz co namieszałes jesli chodzi o optymalizacje.

Druga opcja , wykup nową domene i będąc bogatszy o to doświadczenie działaj od nowa

pomartwić się może ale jak już pisaliśmy za tydzień trzy. jeżeli po miesiącu nie wróci to to już jest ban na 99%.

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

Mi strony wylatywały kilkanaście razy na 1-2 tygodnie a potem wracały, także bym się nie martwił.

u siebie też zauważyłem taką tendencję, wczoraj znów mi wszystko poleciało i do dziś nie wróciło, ja rozumiem że od systemów rotacyjnych strona lata o kilka oczek ale nie aż o tyle, poprostu google sie pieprzy, ja powoli staram się odizolować od wszelakich wyszukiwarkek i postanowiłem budować bazę mailingową

jedenprocent.pl/

jeden-procent.eu/

Dwie niemal identyczne witryny z ta samą treścia i obie z Adsense. Jakos sie nie dziwie ze jedna musiala wyleciec :)

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

hm, czemu tylko my o tym nie wiedzieliśmy, każdy to leniuch i nie chciało mu się poszukać kopii :(

ech, sprawa rozwiązana:D

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

Dwie niemal identyczne witryny z ta samą treścia
- przecież pisałem już o tym wyżej ;)

Jaka recepta na takiego banana?

- zmienić treść

- napisać list do gugla z przeprosinami i prośbą o ponowną indeksację

Chyba, że ktoś zna lepszy sposób ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności