Skocz do zawartości

Ile to kosztuje?

Heniek

Rekomendowane odpowiedzi

Samemu w necie można wygenerować o wiele większy dochód

tak można tylko żeby go wygenerować musisz mieć zapleacze a to zaplecze najpierw trzeba jakoś zarobić i min pracą za 150 czy 200 zł miesiecznie, mam znajomego studenta który zrobił strone, uaktualnia ją i pozycjonuje za... 200zł miesięcznie pytam go czemu tak mało a on że ma pół semestru dzięki temu na studiach opłacone - firma dla której to robi sprzedaje automatykę pomiarową, kasy jak lodu ale płacić nie chcą, jak on zrezygnuje będzie robił to inny student za 150 zł miesięcznie i gdzie tu 6000zł?

Canon sony aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe - promocja. Atrakcyjny system ratalny. Katalog stron www

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

a wracajac do wypowiedzi Janka to ma troche racji. Chociaz ta pozycja powinna generowac ponad 6k zl zysku a nie 12k przychodow (chyba kazdy wydzi roznice). Wniosek? Zaden pozycjoner nie jest w stanie wypozycjonowac tak strony zeby przyniosla taki wzrost zyskow(no chyba ze to jest calkowicie nowa stronka ktora trzeba odpowiednio usadowic).

pozycjonuj.png

Zaden pozycjoner nie jest w stanie

chyba że zleca się pracę przy n-stronach które się posiada, jesli ktoś płaci nk zł to zazwyczaj posiada więcej niż jedne serwis a wtedy zysk 6k jest jak najbardziej możliwy

Canon sony aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe - promocja. Atrakcyjny system ratalny. Katalog stron www

Tak tylko wtedy nie mowimy o jednym serwisie tylko o kilku. Normalnie spadlem z krzesla jak zobaczylem te 6k zl jak ktos sobie wymarzyl. Nie w polskich warunkach!!. Moze jakby ktos pozycjonowal zagraniczny serwis to moze mu sie uda wytargowac tyle.

Jak ktos znajdzie mi firme ktora zatrudni inforamatyka tylko po to zeby wypozycjonowal jej serwis za 6tys/mc to dokladam drugie tylke od siebie.

pozycjonuj.png

Jest wiele dziedzin, na których zarabia się więcej od sprzedaży jednej rzeczy, więc na pokrycie miesięcznej pracy pozycjonera-informatyka wystarczy.

Ta..tylko rzadko internet jest jedynym kanalem dystrybucji.

To tym bardziej stać na to firmę!

Wykreowanie marki, to podstawa! Internet staje się tak powszechny, jak telewizja, więc dziwne by było pominąć go. Zna ktoś cennik emisji reklam w TV? Tam ceny są pewnie jeszcze wyższe, a do tego trzeba mieć co pokazać przez te... 30 sekund.

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

Odp kierowana do Janka,

zgadza się: może nie zarobi 12000 na jakiejś frazie ale powiedz mi czy to moja sprawa ?

Ja uważam że należy się np. 6000 a to jego biznes że on nie potrafi zarobić 12 ? prawda ?.

Ja nie powiedziałem ile ktoś może zarobić bo to jest kwestia jego możliwości i smykałki do biznesu ja tylko powiedziałem że takie stawki nie są przesadzone.

Jak ktoś zacznie sprzedawać ziemniaki przez internet to może nawet nie zarobić na pozycjonera z allegro - ale czy jest to wina pozycjonera ? nie.

Dlatego też uważam że za wykonanie czynności taka stawka nie jest przesadzona.

Przykładowo robiąc to dla dobrego wortalu, małego portalu któremu zależy na ruchu a ruch to reklama, sprzedaż itp. taka stawka nie będzie wygórowana i są wstanie ją zapłacić.

Znajdziesz 10 podobnych serwisów które niestety nie generują takich dochodów ale czy z tego tytułu ? należy im się opłata promocyjna ? dlatego uważasz że taka stawka jest przesadzona.

Stawka jest opowiednia jeżeli klient i pozycjoner ją akceptują - może to być nawet 10 zł jeżeli się to komuś opłaca i nawet 50 tys jeżeli ktoś ma ochote tyle zapłacić i widzi w tym interes - tzn jest np. bardziej daleko wzroczny.

Tak czy tak znam wielu ludzi w tej branży którzy za 2000 nie podjeliby się stałej opieki nad pozycjonowaniem całości serwisu i do tego jeszcze jego modernizacją.

Ci co potrafią to robić i mieliby na to czas woleliby robić to dla siebie.

Podkreślam - nie mówię tutaj o pozycjonowaniu słów kluczowych ale o generowaniu ruchu dla serwisu bo wg. mnie przy dużym CMS tylko o takiej formie pozycjonowania można mówić. A nie o pozycjonowaniu w oparciu o metatagi mieszczace 255 znaków ;-)

ASL:

Nieruchomości i pojazdy mechaniczne też kupujesz klikając w "dodaj do koszyka"?

Jeszcze mi sie nie zdazylo (chociaz pewnie mozna :) ). Ale skoro pytasz to pewnie juz wiesz jakie serwisy zaplaca Ci te 6k/mc :)

To było pytanie retoryczne.

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

To było pytanie retoryczne.

Wiem ale dobry pretekst dla mnie aby zadac Tobie to pytanie ;)

A tak na serio to zastanawia mnie ilu ludzi naprawde zrezygnowaloby z oferty opiekowania sie serwisem za 2-3k zl/mc i czy byloby to wynikiem lenistwa czy moze na wlasna reke (zapewne 'siedzac i nic nie robiac' ;) ) zarabiaja wiecej. Bo tutaj ludzie rzucaja kwotami takimi ze glowa boli - niech najpierw sproboja zarobic chociaz polowe tego w uczciwej robocie, a tak to siedzi jeden z drugim przed kompem i uwaza ze przyjdzie jakis frajer i zacznie rzucac milionami.

Jak narazie wiekszosc duzych firm (ktore byloby stac na wydatek 6k/mc na rozpromowanie serwisu) traktuje internet jako dodatkowy kanal dystrybucji a jak ktos juz chce zwiekszyc obroty to wykupuje kampanie w agencji i nikogo nie musi zatrudniac (w dodatku ma wieksza pewnosc ze bedzie udana - nawet jesli wiekszymi kosztami).

pozycjonuj.png

ilu ludzi naprawde zrezygnowaloby z oferty opiekowania sie serwisem za 2-3k zl/mc i czy byloby to wynikiem lenistwa

Ja bym zrezygnował, ale to zapewne z lenistwa i zdoświadczeń czego ludzie mogą oczekiwać za te 2 tysiace złotych (czasem za 500zł), wolę 'nic nie robić' :mrgreen:

...

Jak narazie wiekszosc duzych firm (ktore byloby stac na wydatek 6k/mc na rozpromowanie serwisu) traktuje internet jako dodatkowy kanal dystrybucji a jak ktos juz chce zwiekszyc obroty to wykupuje kampanie w agencji i nikogo nie musi zatrudniac (w dodatku ma wieksza pewnosc ze bedzie udana - nawet jesli wiekszymi kosztami).

Ok ale z drugiej strony. Ile kosztuje takie jedno ogloszenie w wyborczej ?? Sporo min 10 tys zeby ktos to zauwazyl. Za podwoja kwote mozna wygenerowac spory ruch z wyszukiwarek i nie tylko. A pamietajmy ze w wiekszosci internauci trafiaja na strone ktorej szukaja.

Wniosek. Reklame prasowa czy bilbordy ogladaj tysiace ludzi czy tego chca czy nie. A tutaj jest wrecze przeciwnie.

Check email deliverability tool Maildog

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności