Skocz do zawartości

Dostałem bana bez ostrzeżeń! i bez powodu!

XONIC

Rekomendowane odpowiedzi

Jest mi niezmiernie miło iż tak zaangażowaliście się w ten temat! Za co bardzo dziękuję...

Formularz wysłałem w piątek i czekam... może coś odpiszą.

Co do bana to wydaje mi się że wiadomość którą wtedy dostałem to automat, a pisało w niej że doszły ich słuchy iż generowano na mojej stronie nie prawidłowe kliknięcia..

Myślę że atutem dla mnie może być to że nie dostałem ostrzeżenia a z miejsca bana... no nic poczekamy zobaczymy

Jeśli odblokują to dokładnie opiszę Wam jak to zrobiłem oraz podzielę się łupem z wszystkimi którzy mi pomogli a więc z Wami...

Dzięki Wam :)

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Moim zdaniem nie masz szans, ja jeszcze sie nie spotkałem z czymś takim? Ooo, raz chyba komuś zwrócili konto, bo miał korespondencje z nimi, w której napisali, ze może, a potem zbanowali, bo sie okazało ze jednak nie można. Czy ktoś słyszał o innych sytuacjach/przypadkach?

Ja bym juz zaczal dzialac z nowym kontem itp. Doczekasz sie na odpowiedz z automatu, ze im przykro i juz nie chca z Toba wspolpracowac itp.

Moze jest tak, ze sie odpowiada ze te refy i jak ktos tam cos cuduje i mu zablokuja konto to blokuja tez temu co mial go jako poleconego. Bo mozna sobei wyobrazic sytuacje, gdzie ktos by nazdobywal refow na jakis pokemonach i kazal im zachecac ludzi do klikania w swoje reklamy liczac ze G. sie kapnie dopiero po zarobieniu przez nich 100$, a sam de fakto by pozostawal 'czysty'.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Lis - myślę, że jeżeli chodziłoby o to to by napisali to, a nie o naklikiwaniu.

Zgadza się... Ale konto i tak było na rodzica.. tak więc o to nie ma problemu

CYTAT(XONIC @ 26.11.07 - 20:13) *

Chyba raczej nie ale wiem że jest tak że jeśli ja dostałem bana to i również moi poleceni

A na jakiej podstawie tak twierdzisz??

Moich 2 kolegów zarejestrowało się pode mną i zaraz po tym kiedy ja dostałem bana oni również

Może to były te nieprawidłowe kliknięcia? Czy w wiadomości napisali wyraźnie, że chodzi o kliknięcia w boksy reklamowe (linki), a nie w butony do polecania produktów?

A jak powód bana dla kolegów był?

Może po prostu przeginałeś z tymi poleceniami? Czy były to w 100% uczciwe polecenia, obcych osób? poza tymi kolegami...

Na swoich doswiadczeniach, wiem, ze jesli osoba przeze mnie polecona dostała bana, to mnie to sie nie tyczylo w zadnym wypadku. Jego konto, jego ban.

Moich 2 kolegów zarejestrowało się pode mną i zaraz po tym kiedy ja dostałem bana oni również

Bardziej bym sie w tym doszukiwał bana, a mianowicie, mogli to byc koledzy ktorzy mieszkali w tej samej klatce/ulicty itp. Ewentualnie zarejstrowales sie na kogos z rodziny na te same dane = google jest na tym punkcie przewrazliwione.

XONIC - napisalem Ci PW, odpisz.

noi mamy chyba powód Twojego bana... Ilu jeszcze miałeś takich poleconych? Pytam, bo czasami pomysłowość młodych ludzi naprawdę potrafi rozbroić :) A wracając do naklikiwania, koledzy rejestrowali się z Twojego polecenia to może i chcieli zrobić Ci przysługę i trochę poklikać.

Wejdź i nakarm głodne dziecko.

baner4.gif

Dziękuję.

Nie to nie było tak...

Ci koledzy to tacy koledzy na gg (nie wiem gdzie mieszkają itd) było ich 2 a reszta (160) to ludzie których nie znam... Naprawdę wszystko było w najlepszym porządku

Zresztą w mailu wyraźnie pisało że były nie prawidłowe kliki! Jutro Wam prześlę kopie tego maila..

Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności