Skocz do zawartości

ile sobie policzyć?

rpnet

Rekomendowane odpowiedzi

Trzymajcie się starej praktyki nie wkładania rąk do cudzych kieszeni (zostawicie to prawnikom i krwiopijcom z US - oni w tym są najlepsi) bo to trąci praktykami z tego starego systemu, co to się cudem trzyma w kilku krajach na świecie. Najważniejsza rzecz to pilnowanie kieszeni własnej :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No tak - wszyscy myślą że pozycjonowanie jest bardzo proste. Wystarczy daddać do XXX = katalogów lub dowalić linkora i po sprawie.

Ale ?

Co jeśli wpadniemy w filtr ?

Jeśli tak ? To jak z niego wyjść ? [ Są sposoby]

Co jesli wpadniemy w sandboxa ? [ są sposoby] - jakie ? No są!!

Co jeśli naszej domeny nie widać ? [ Też są sposoby]

I tu pozycjonerzy zarabiają....

Dlaczego ? Bo znają swoją prace.

Wiele z was powie że filtr czy sandbox to sprawa nie do przeskoczenia.

Zapewniam że jest.......

Lecz to wszystko dotyczy jednego : "Ceny"...... za usługę.

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

Chyba żartujesz ? Siedzę w branży 8 -lat : i to nie stawia mnie w pozycji : "ALA Perfekt".

Ale znam sposoby na wymienione prze zemnie kryteria i znam sposoby na konkurencje. Więc o co ci chodzi ?

Pisze tylko, że jeśli ktoś ma wiedze potrafi na niej zarobić!!

A co niektórzy z nas utrzymują z tego rodziny.

Zaraz powiesz że chcesz przykłady? Owszem posiadam sporo - tylko to oczywiste że ich nie zdradzę.

Ps. Chcesz wyciąć moją konkurencję? Napisz na PW! Nawet podam ci linki.

Co ty myslisz, że to jest tak sobie ? No to Extra

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

w sumie to musze przyznac slusznosc kill billowi - nie rozumiem czemu sie tak najezdza na pozycjonerow za 10 zl - bo psuja rynek? haha wlasnie jest odwrotnie - to oni napedzaja rynek - jesli chodzi o pozycjonowanie - to jest bardzo mala swiadomosc obywateli - malo kto wie co to wogole jest i na co to - ja osobiscie dowiedzialem sie na allegro co to jest pozycjonowanie jakies dwa lata temu - bo ktos sprzedawal linki pozycjonujace;) zaczalem drazyc temat - znalazlem oferty po 10 zl - tez przez to przechodzilem;) akurat ja mam takie podejscie ze jak ktos mi chce cos za darmo dac to szukam haczyka :) bo za darmo to dzis w morde nawet nikt nie da;) i zaczalem szukac - znalazlem to forum... pozniej znalazlem firmy... hehe a ze firma (znalazlem wtedy 1 firme, bo reszta umywala rece! bo za trudne hasla!) mi zaoferowala za moje hasla kluczowe ogromna sume - nie dysponowalem wtedy takim budzetem - postanowilem zrobic cos swoimi silami;) ( i szczerze powiedziawszy... teraz po takim czasie jestem na te hasla w top10 - i powiem jedno zrozumialem ze cena ktora mi zaoferowala wtedy firma - nie byla wzieta z kosmosu - bo sam bym nawet wiecej zaspiewal za tyle czasu poswieconego na pozycjonowanie) i to jest normalna droga - duzo osob trafia na ta branze z np. allegro - czesc sie zawiedzie na pozycjonerach z allegro i moze dac sobie spokoj - ale druga czesc - ci ktorzy chca zarabiac pieniadze, ktorzy sie chca liczyc w e-biznesie - pojda zawiedzeni do firm, ktore zaproponuja normalne spotkanie w biurze, wytlumacza co i jak, podpisza umowe, wystawia fakture.

I tak sie zarabia prawdziwe pieniadze - a ktos kto krzyczy na taka konkurencje to jest po prostu troche smieszne - bo to nie jest zadna konkurencja - wrecz to tylko przyneta;)

A psucie branzy? Psucie branzy to zupelnie co innego jak dla mnie - branze psuja wg mnie osoby, ktore lapia jakas firme na umowe za jakas 4-cyfrowa sume, zalozmy firma rezygnuje po kilku miesiacach z uslug, i co na zlosc depozycjonowanie strony, zdejmowanie linkow nawet z katalogow? To jest niepowazne - za cos przeciez firma placila przez ten czas, wypadaloby zostawic linki ktore nic nie kosztuja, strona i tak spadnie po jakims czasie.

zdejmowanie linkow nawet z katalogow?

chyba żartujesz :) komu by sie chciało w to bawić (więcej z tym roboty niż pozycjonowaniem innej strony) poza tym ja przynajmniej jak dostaje emila z prośba o zdjęcie linku z konta innego niż konto danej strony to rzucam za 3.

A ja znam sposób na skuteczne wycięcie konkurencji w ciągu tygodnia

noo to tydziń mniej niż to skuteczne wyciągnięcie nówki na top :P

Jeszcze pare takich topiców i padnie stwierdzenie o 24 godzinnym efekcie !!!

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Witam.

Ostatnio spędziłem nieco czasu (wiele godzin), by znaleźć najbardziej nas interesujące oferty na pozycjonowanie naszego serwisu. Najklikalniejsza fraza ma około 4,5 mln odsłon w Google.pl i Google.com. Średnio zebrane przeze mnie oferty oscylowały wokół kwot 1000 - 3000 PLN netto.

Powiem obecnie, że pomimo iż pozycjoner mógłby być (jak to nazywam) cudotwórcą, to ponieważ nie ceni należycie lub chociaż konkurencyjnie swoich umiejętności, nie wziąłbym pod uwagę jego oferty. A rozważałbym wyłącznie te droższe, ponieważ większość z nas, w tym moi szefowie, posługują się archetypem: drogie=dobre. A nasza domena to nienajlepsze miejsce na eksperymenty: uda się czy się nie uda.

Dodam do tego, że wspomniana fraza to "opony", na którą konkurencja jest niemała.

W tym miejscu skorzystam z okazji i zapytam: co sądzicie o ofercie, którą otrzymałem? W niej pozycjoner proponuje za określoną stawkę utrzymanie naszej witryny (również na frazę "opony") na pozycjach 1-3 w Google. Uważacie, że jest w tym choćby cień prawdy? I proszę: nie oceniajcie według swojego widzi-mi-się, tylko według tego, czy jest to możliwe.

"...wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy..."

Zawiodły i rozczarowały, więc nie polecam: ReMedia z Bydgoszczy, Net-Sukces Krzysztof Ziółkowski.

Wszystko jest możliwe, to tylko kwestia:

1.optymalizacji

2.budżetu

3.czasu, konsekwencji i cierpliwości

P.S.

Jeden z konkurencji na te fraze ma wykupione ponad 10 róznych domen, było chyba to poruszane na forum.

ja osobiscie dowiedzialem sie na allegro co to jest pozycjonowanie jakies dwa lata temu

Kiedyś z ciekawości kupiłam jakiegoś ebooka z allegro. Chciałam sprawdzić czy opinia o pseudopozycjonerach z allegro jest prawdziwa i mogę to teraz potwierdzić. Mniejsza z tym, że w ebooku tym było mniej niż na pierwszej lepszej stronie na ten temat, ale gdybym się zastosowała do wskazówek z niego, szybko by mi strona wyleciała. Oczywiście były tam rady dotyczące ukrywania tekstu pisząc go najmniejszą czcionką, w kolorze tła albo w komentarzach. Co gorsza, autor chyba nawet nie wiedział, że są to nieetyczne sposoby.

Poza tym, jeśli chodzi o ceny... jak idziecie do sklepu kupić np. odtwarzacz mp3 to kupujecie ten za 50 zł z nieznanej firmy, czy ten za kilkaset z firmy, o której już dawno słychać? Jasne jest, że za grosze nic dobrego się nie stanie. Gdybym miała jakąś ważną stronę do wypozycjonowania, zapłaciłabym kilkaset zł, ale w tej chwili takiej nie mam i sama sobie na nich testuję różne sposoby, o których czytam m.in. na tym forum.

BTW - zdejmij jeden link ze stopki zanim jakiś mod da Ci pretekst do podejrzewania go o meski szowinizm ;)

Co gorsza, autor chyba nawet nie wiedział, że są to nieetyczne sposoby.

Czy sztuczne zawyżanie ilości linków katalogami i systemami jest etyczne?

To taka luźna uwaga do przemyślenia - w kwestii dyskusji na ten temat zostało powiedziane wystarczająco wiele w innych wątkach.

Pozdr,

Z

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności