Skocz do zawartości

ile sobie policzyć?

rpnet

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czy zadawanie takich pytań jest etyczne ? :)

Nie wiem jak Wy, ale ja się zajmuje SEO, a etykę zostawiam etykom i filozofom. Niech też mają coś do roboty w życiu.

Ilu jest pozycjonerów w Polsce? Kilkuset? Kilka tysięcy ? A ilu jest tych dobrych? Klikudziesięciu ? To normalne, że takie wąskie grono może dyktować ceny, gdyż jest popyt na ich usługi, mogą żądać godziwych pieniędzy, bo są najlepsi. Prosty mechanizm rynkowy.

Aha, na pewno zapytacie po czym poznać dobrego pozycjonera:

+ słaby pozycjoner weźmie słabe hasło i będzie miał efekt, bądź weźmie trudne i efektu nie będzie

+ dobry pozycjoner może zrobić wszystkie hasła, które może wykonać słabszy, a przy okazji zrobi te dla słabego niewykonalne

Dała matka rozum? To kombinuj.

To mi przypomina ostatnie spotkanie z klientem co chciał sprzedać mieszkanie.

Tacy są najlepsi mówie 2.5 % on mówi, że może się zgodzic na 1.5%

Wniosek ?

Dziękuję nie jesteśmy zainteresowani dowidzenia.

Można to łatwo przełożyć na SEO

Zgłasza się np. do firmy KB klient i mówi chcem to hasło.

KB mówi powiedzmy 1000 zł a klient na to, a na Allegro.pl to mi za 20 zł zrobią ?

Co robi KB daje mu wizytówke i mówi dowiedzenia :)

Tak teoretycznie (bo nie wiem czy wizytówke by dał dla takiego człowieka :P ).

Co nie zmienia faktu, że drożej znaczy zawsze lepiej bo na niektóre hasła można powiedzieć wielką sumę a potem się z tego nie wywiązać (niby strata mała klient nie zapłaci, dla nas to małe piwo powiemy sobie "no cóż nie udało się może nastepnym razem", ale taki klient ma powiedzmy zazwyczaj 3-8 miesiecy w plecy (bo można go zwodzić wiecznie). A przez ten czas klient mógłby zarobić już tysiące jakby tylko lepiej wybrał, temu też powinno się selekcjonować lub wybierać firmy bo to zawsze jest pewniejsze niż zwykły człowiek (oczywiście nie mówie o wszystkich bo znam i takich którzy sami w pojdynke są dobzi w pozycjonowanie, ale nie wszyscy to sa nieliczni).

Dlatego tego przy liczeniu trzeba wziąść swoje możliwości również do tego, co z tego że powiemy dla klienta 1000 zł w tym wydamy z 800 zł na linki, (bo się okaże w ostatniej chwili że jesteśmy za słabi).

Dobra zaraz zamknę

Hm wiesz K ja nigdy nie pomyslałem o tym że tracę na tym wizytówki :)

Hmmm faktura na wizytówki :D

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Wszystko zależy od firmy, od etyki jaka się kieruje.

W takich wypadkach moga być dwie skrajne postawy

1. wyłączność

2. kto da więcej :)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

nie jest ważna data zgłoszenia, ważna jest etyka.

Jeżeli chcesz być fair w stosunku do klienta/klientów to informujesz go o zaistaniałej sytuacji.

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Beerbant też tak kiedyś myślałem, ale powiedz mi czy to ważne kto będzie w top10. tzn czy dwóch z nich to będą Twoi klienci czy jeden. Bez różnicy bo ktoś i tak w top10 będzie więc dlaczego kolejnych pieniążków nie zainkasować :)

Jak poinformujesz klienta, że zgłasza się do ciebie jago konkurencja to co Ci to da. Nagle klient zacznie płacic 2 razy więcej? Zacznie Cię podziwiać?

Nie. Prędzej stwierdzi, że chcesz od niego więcej kasy wyciągnąć i go wkręcasz. Więc darujmy sobie rycerskość w takiej sytuacji

Ja bynajmniej umowy o lojalności nie podpisuję.

Pozdrawiam

Każdy orze jak może - ja zawsze informuje klienta, że juz pozycjonuje na daną fraze , ale tylko mam jeden przypadek gdzie mam trzech klientów w top 5 na te same frazy (najbardziej sie cieszą z burdelu rotacyjnego w googlach bo czasami zamieniaja się miejscami) :)

Ostatnio tylko przyjmujemy zgłoszenie na pozycjonowanie od dużych firm - dlaczego?

Zanim zaczymamy pozycjonowanie mamy takie koszty:

dojazd do klienta, spotknie z zarządem spółki, ustalenie istotnych dla firmy fraz .... czyli około 2 dni

w tym czasie opłacamy hotel i ewentualne spotkania w pubach :D po pracy

Czyli robi sie na wstępie juz koło 1200zł

Następny krok to podpisanie umowy zazwyczaj na 5 - 10 fraz i okres 1 roku na minum 2000zł za miesiać lub % od zwiększonego ruchu na stronie :) to najbardziej kocham.

A branie 30 zł za frazę to wybaczcie ale podpada mi to pod allegro.

Sam kosz utrzymania wartosciowych stron na serwerach tzw zaplecza to koszt kilku tysiecy. Nie mówiać o zakupie linków na długie okresy...

Tylko duze firmy i kontakt osobisty z klientem gwarantuje zyski.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności