Skocz do zawartości

Kredyt w banku na konto adsense

MOUKETTA

Rekomendowane odpowiedzi

W zależności od banku, od stałych wpływów i kwoty o jaką się starasz możesz.

Większość banków, jeżeli posiadasz konto np. 6 msc i stałe wpływy bardzi chętnie udzieli ci kredytu bez zaświadczeń, na tzw. oświadczenie.

Napewno taką możliwośc masz w MBANKU ale sądze że w innych bankach także.

W zależności od banku, od stałych wpływów i kwoty o jaką się starasz możesz.

Większość banków, jeżeli posiadasz konto np. 6 msc i stałe wpływy bardzi chętnie udzieli ci kredytu bez zaświadczeń, na tzw. oświadczenie.

Napewno taką możliwośc masz w MBANKU ale sądze że w innych bankach także.

Mariusz nie rób ludzikom nadziei :)

PS.

znajoma ma konto akurat w Mbanku i od dwóch lat stałe wpływy na konto z zagranicy dosyć wysokie ale nie wynikające z umowy o prace i tyle kredytu zobaczyła co świnia niebo :)

a googe coś takiego może wydać? jakiś autoryzowany wyciąg z konta adsense?

nie nie wyda, poza tym w "umowie" z google masz jasno napisane, że mogą z tej "umowy" wycofać się w każdej chwili i możesz ich pocałować co najwyżej w pępek.

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Kredyt nie, ale debet XXXX PLN dostalem na podstawie wpływów na konto, nie musialem przedstawiac zadnych dokumentów (mBank - ekonto).

Na firmę, czy jako osoba prywatna?

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

jedno i drugie. kredytówki też wciskają komu się da.

w mBanku oprócz firmówki mam zwykłe osobiste, które używam w zasadzie tylko do płatności ekartą (USA). na ogól nie ma tam więcej niz 2k zl, może nawet mniej tam leżakuje - mBank z tego wyliczył kredytówkę z limitem 10k :) hehe posmiałem się i wyrzuciłem w kosz (nie potrzebuje do tego konta nic oprócz eKarty).

Na firmę, czy jako osoba prywatna?

Ja dostalem akurat na to konto jako osoba prywatna. Zadnych dokumentów nie chcieli, a wyliczona kwote przydzieli na podstawie historii konta. Trzeba miec bodajże przez 6 miesiecy jakies stale wplywy (w miare przyzwoite). Nie wiem czy nie liczy sie tez fakt, ze posiadam tam konto juz 4 lata.

Jakiś czas temu dostałem propozycje kredytu w mbanku (do 7k zł). Jedyne wplywy były z googla.

Dlatego tak pisałem, teraz banki nie oczekują umów o prace, zaświadczeń itp. do pewnych kwot, dla posiadaczy rachunku, dla osób z wpłatami.

Krzyśku wynikiem działania Mbanku w przypadku Twojej znajomej mógł być algorytm analizy ryzyka. Banki analizują czy na koncie nie było stanu ujemnego - np. miałeś wpłate, zrobiłeś zakupy przelew do zera, jakaś opłata za prowadzenie konta -2 zł i algorytm już wywala że konto miało w historii wartości ujemne. Wiem że to bezsens ale zdaża sie przy ocenie ryzyka bankowego. Jednak jeżeli nie było takich sytuacji a BIK odpowie pozytywnie to w Mbanku w ciągu 2-3 pojawi się kasa na koncie.

Obecnie jest wręcz inny problem - co krok jakiś bank, jakaś firma stara się wciskać karty kredytowe, mi nawet ostatnio przy delerskim ubezpieczeniu auta wciskali, więc teraz człowiek częściej musi pilnowac by mu gdzieś karty nie wcisneli niż sie prosic.

Niby w tym nic złego - a jednak. Każda karta kredytowa zmniejsza zdolność kredytową o kwote i na czas jej przyznania nawet jeżeli z nich nie korzystamy.

Np. mając zdolnośc kredytową np. na 20 K, jakieś 4 banki wystawiły nam 4 karty po 5 K, my nigdy tego nie używaliśmy i nagle zwracamy się do banku o kredyt - bank odpowiada że nie może nam udzielić kredytu bowiem nie posiadamy zdolności kredytowej. Więc kart warto unikać :) szczególnie większej ilości.

A jest jakiś 'hardkorowiec', który uzyskał kredyt na jakąś większą sumę i dłuższy okres (dajmy na to hipoteczny, na 50%) z zamiarem spłaty głównie z adsense? :)

chodzi o sytuację, w której bank wiedział, iż podstawowe dochody osoby fizycznej są z Adsense?

nie sytuacja typu, że właściciel (pracownik) firmy, który zarabia po części z Adsense wziął sobie kredyt, w razie czego będzie spłacał z innych źródeł...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności