Skocz do zawartości

Zmiana rozszerzenia a pozycja strony i kilka innych pytań

Michał12

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

1. Mam strone która pisałem w rozszerzeniu .html

Ale teraz bym chciał zmienic to na .php abym mógł zainstalowac system wymiany linków...

Powstaje jednak problem, czy jak zmienie rozszerzenie to pozycja jaka mam w google bezie znowu tak niska jak na poczatku czy to jakos sobie poprostu samo podmieni ? Czy jak bede wipsywał coś w wyszukiwarke to bedzie jeszcze znajdowało moje podstrony coś.htm czy w tym samym miejscu pojawiąs ie podstrony cos.php ?

2. czy PageRank znowu bedzie mial 0 czy zostanie taki jaki jest ?

3. czy bede musiał dodawać strone jescze raz do katalogów czy nie ?

4. Pytanie dotyczące PageRanku... na tej stronie https://www.ranking.net.pl/ mozna sprawdzic PageRank ale oprócz tego mam jeszcze google, MSN itd. I do każdgo jest jakas liczba, i co te liczby znaczą ?

Bo na poczatku myslałem ze google maja jakiś swój page rank ale jak tu sa liczby np. 200000 no to juz nie wiem co to jest :/

hm...

po pierwsze to poczytaj poczytaj to forum.

a PR się nie zmieni, gdy zmienisz na .php

nie będziesz musiał nic znowu dodawać do katalogów ani nic.

w miejscu stron .html pojawią się strony .php

to wszystko.

czytaj!

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

TAk sobie myśle że zrobie te strony .php a te .html zostawie narazie tak jak sa ale wszystkie linki na nich dam .php i jak mi zaindeksuje te .php to wtedy te .htm usune.

Czy to jest dobrym pomysłaem czy moze byc uznane za jakies zasmiecanie jak każda strona bedzie 2 razy ( z rozszerzeniem .php i .html) ?

Nie znam się na tym, bo nigdy czegoś takiego nie robiłem, ale wydaje mi się, że kiedyś czytałem, że wystarczy zapisać coś w .htaccess i wtedy polecenia php będą działać w plikach html i wtedy nie trzeba by zmieniać rozszerzenia. Ale może się mylę, skorygujcie mnie...

Moje domeny na sprzedaż znajdziesz tu: https://www.domeneus.pl

oj po co się będziesz tyle bawić.

zmień po prostu rozszerzenia i tyle. usuń stare i wgraj nowe. google prędzej czy później wszystko zauważy...

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

Nie poradzijcie zle!

Jeśli strona ma stare linki do podstron i nie będzie przekierowanie 301 (.htaccess albo php) to po zmianach G otrzyma błąd 404 (strona nie istnieje), tzn. taki backlinki zginią (bedą, ale ich moc jest zero).

Jeśli wszystkie linki prowadzą do domena.prv.pl/ nie powinno być problem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności