Skocz do zawartości

Żeby było szybciej

przemeks

Rekomendowane odpowiedzi

owszem Michale ale myślę że Google chodziło o dodanie np. 6000 stron za jednym zamachem a nie zgłoszenie domeny głównej.

Web Ceo ma służyć zaindksowaniu 1 domeny głównej w wielu wyszukiwarkach.

A że są maniacy którzy przeginają i indkesują odrazu cały serwis spamując formularz ADDURL to już co innego - to masz racje jest spamem.

owszem Michale ale myślę że Google chodziło o dodanie np. 6000 stron za jednym zamachem a nie zgłoszenie domeny głównej.

Web Ceo ma służyć zaindksowaniu 1 domeny głównej w wielu wyszukiwarkach.

A że są maniacy którzy przeginają i indkesują odrazu cały serwis spamując formularz ADDURL to już co innego - to masz racje jest spamem.

Wiez, nie chodzilo mi o interpretacje ile tysiecy sie zalicza do czego, tylko o sam fakt. Poza tym z tego co wiem to dzieki webceo mozesz sprawdzic swoja pozycje w google, a to jest generowaniem sztucznych, automatycznych zapytan, co jest spamem.

I jeszcze raz napisze, ze mi to nie przeszkadza.

mi też nie bo fajny program i działa.

Pozatym heh szkoda że nie usuwają za taki spam :-)

Bo gdyby tak robili to pytając co minutę o strony konkurnecji można byłoby ich zajechać.

Bądź spamowanie forumularza ADD URL z innych IP po 5000 podstron.

Tak czy tak dlatego pozostało google wstawienie obrazka tak jak zrobił MSN i problem z głowy

tak zgadzam się linki do strony to automatyczny i nawet bardziej naturalny sposób indkesowania serwisu

Choć czasami miewam problem z Yahoo pod tym względem - nie zawsze power linków pozwala indksować serwis tak jakbym chciał a czasem dużo mniej działań i zabiegów działa na Yahoo rewelacyjnie.

A yahoo to jakąś teraz magie uprawia ostatnio :-)

Choć analizując szykujące się zmiany algorytmu Google też nie będzie się raczej narzekać

Mariusz, zapomnialem sie wypowiedziec na ten temat w tym innym watku, moze zedytuj swoj post tam i zrob nowy topic w dziale Google na ten temat.

Google ma mase patentow z ktorych nie korzysta i to jest jeden z wielu. Czytalem juz to dawno temu i dla mnie to wyglada jak zbir kryteri do analizy wieku strony i linkow. Watpie, szczerze watpie, zeby wprowadzili te zalozenia do algorytmu, bo gryzlo by sie to z ich dewiza, ze linki prowadzace do Ciebie raczej nei moga Ci zaszkodzic...

a możesz michale jakoś przenieść tego posta żeby nie została dziura, tzn jak usunę zawartość to przeniose go tam a wtedy usuń mojego posta.

Tak co do linków prowadzacych do strony to się z tobą zgadzam raczej to jest mało realne.

Bardziej zainteresowaly mnie te pozostale info

juz go niema :-).

Że ja ten tekst tłumaczony miałem dla siebie tzn czytany bo osobiście angielski znam bardziej informatycznie to nie chciałem pisać dokładnie swojej interpretacji tesku.

Zainteresowało mnie tam tylko kilka ciekawych wzmianek - ale może znajdzie się ktoś kto przetłumaczy zawarte tam informacje dla innych użytkowników którzy nie mają nikogo koło siebie kto mógłby im to przeczytać.

Ja akurat wolałbym się tego nie podejmować, bo zapamiętałem dokładnie to co dla mnie było ważne, tzn to na co znalazłem ewentualne rozwiązania

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności