Skocz do zawartości

Ukrywanie whois dla domen info

bober0

Rekomendowane odpowiedzi

Mozna ukrywac whois w domenach globalnych. Wszystko zalezy od dobrej woli rejestratora lub jego mozliwosci (czasami jest to po prostu płatne). Choc akturat w tym drugim przypadku tak duzy rejestrator (ovh) na 99,99% ma taka mozliwosc i to za darmo. Stawiam na to, ze po prostu nie maja w standardzie takiej mozliwosci a indywidualnego podejscia ciezko oczekiwac za 10 zl :)

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Mozna ukrywac whois w domenach globalnych. Wszystko zalezy od dobrej woli rejestratora lub jego mozliwosci (czasami jest to po prostu płatne). Choc akturat w tym drugim przypadku tak duzy rejestrator (ovh) na 99,99% ma taka mozliwosc i to za darmo. Stawiam na to, ze po prostu nie maja w standardzie takiej mozliwosci a indywidualnego podejscia ciezko oczekiwac za 10 zl :)

dzwoniłem tam właśnie i nie można ukryć,

nie mają takiej opcji.

Zastanawiam się w takim razie nad przeniesieniem jej z ovh.

234x60.gif

Pamietaj, ze przeniesienie wiaze sie z koniecznoscia odnowienia domeny na kolejny rok.

Poza tym, ovh ma w miare dobre ceny za odnowienia, a w Polsce jest z tym raczej nie najlepiej.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

• 3 lata później...

Sorry za odkopanie starego tematu, ale potrzebuję informacji u jakiego registratora można ukryć whois domen globalnych?

Aktualnie jestem w OVH gdzie nie można niestety ukryć wszystkich danych.

Planuję więc transfer domen do innego registratora z taką opcją.

Możecie coś polecić żeby wyszło rozsądnie cenowo za maskowanie i późniejsze odnawianie domen?

• 2 tygodnie później...

I nie ma żadnego registratora, u którego nie musiałbym automatycznie przy transferze odnawiać domeny?

Bo jeśli chcę zrobić transfer domeny info, która rejestrowałem miesiąc temu to generalnie przepada mi kasa za 11 miesięcy dzierżawy domeny, dobrze rozumiem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności