Skocz do zawartości

zakupy w usa

Lok

Rekomendowane odpowiedzi

zalezy jaka firma, np kupujac lustro lub obiektyw nikonowski nawet w chinach gwarancja dziala na calym swiecie...

wydaje mi sie ze duzi producenci np laptopow ( HP, Toshiba ) tez maja taki rodzaj serwisu takze nie ma co sie martwic.

Chyba ze kupujemy cos malych firm to mozna sie pozegnac z gwarancja ;]

kupilem canona z usa i nie placilem zadnych oplat przez ok miesiac. po miesiacu przyszlo mi do zaplaty cos ok 150zl, pismo ze ten co wyslal produkt oplacic najpierw i musialem firmie oddac. gwarancje mialem na swiat i serwisowalem aparat w uk bez zadnego problemu. ale koszty po dodaniu gwarancji i cla wyszlo mi tyle samo co na allegro, tyle ze czekalem dluzej na wysylke.

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

bumfank, owszem "duzi" mają gwarancję na cały świat, ale nie zawsze ten świat (czyt. Polska) je akceptuje.

Niektóre serwisy, nie uznają gwarancji: "bo nie było kupione u nas".

Zawsze można się z nimi szarpać i wykłócać (ale czasem po prostu szkoda zdrowia).

Przed zakupem proponuję zapytać producenta i ewentualnie autoryzowany serwis u nas Kraju, żeby mieć pewność. (dobrze jest mieć kopię takiej odp.)

Pozdrawiam.

... ale HP sprytnie zabezpiecza sie jesli chodzi o gwarancje... radze sie dobrze zorientowac przed takim zakupem ;)

Potwierdzam, laptopy kupione w UK, trzeba tam wysyłać, HP Polska nie serwisuje ich.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

(...) ale koszty po dodaniu gwarancji i cla wyszlo mi tyle samo co na allegro, tyle ze czekalem dluzej na wysylke.

To jest właśnie to. Czasami można porozmawiać z firmą u której kupiliśmy dany produkt aby wysłali jako prezent lub coś w ten deseń często można uciec od opłaty celnej.

rankhouse-logo-top1.png

Pozycjonowanie stron Katowice - www.rankhouse.pl
tel.: 32 307 07 03 / mob.: +48 533 336 613

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności