Skocz do zawartości

To może taraz ja, przedświątecznie :D

c2h5oh

Rekomendowane odpowiedzi

https://modna.pl

Można mnie bić za wszystko - odpowiadam za grafikę (celowo minimalistycznie), cały pehap, części js które nie sią jquery i thickboxem <_<

Domeny gratulować można osobno (wolna była :))

c2h5oh

"The day Microsoft makes something that does not suck is probably the day they start making vacuum cleaners"

Kolczyki | Biżuteria Swarovski

Za pierwszym razem nie mam pojecia w ktora ikonke mam kliknac <_<

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

No właśnie .... nie wiadomo w co klikać, a okazuje się że praktycznie we wszystko na stronie można ;-)

Może jakieś podświetlenie delikatne obrazka gdy myszka nad ? Albo jakaś ramka itp ..

Menu również możnaby uwidocznić, może zmiana tła przy nakierowaniu....pokombinuj <_<

logo-stat4seo-blue-small.png

No właśnie .... nie wiadomo w co klikać, a okazuje się że praktycznie we wszystko na stronie można ;-)

Może jakieś podświetlenie delikatne obrazka gdy myszka nad ? Albo jakaś ramka itp ..

Menu również możnaby uwidocznić, może zmiana tła przy nakierowaniu....pokombinuj <_<

tak jak sugeruje mela, to bylo by dobre rozwiazaniem

ta ilosc obrazkow z przedmiotami jest przeogromna, nie lepiej byloby powiekszyc troche obrazki a zmniejszyc ich ilsoc na stronie? mozna dostac od nich oczoplasu ;p

Blog Technologii WWW: DailyWeb.pl

O kurka wodna... Na początek polecam miniartykuł Grids are good. Następnie odstaw ten projekt do jutra. Jutro, natomiast, gdy spojrzysz na niego pierwszy raz, spróbuj patrzeć w środkową część i jednocześnie klikać w lewą część menu "Przypatrz się" ruchom swoich gałek ocznych. Potem zrób to samo, ale klikając w koloru. Powinieneś tutaj odczuć ulgę, bo gałki oczne wykonują ruch góra-dół.

Kolejna sprawa. Widzę tutaj na siłę wpychanie stylu "łeb dwa zero". Chodzi o to, że jest tutaj zbyt dużo wolnej przestrzeni i nie można na niczym zawiesić oka. W tekstach pozbądź się justowania (koniecznie usuń letter-spacing), bo przeglądarki internetowe nigdy nie zapanują nad światłem między wyrazami i zawsze będą jakieś dziury, które utrudniają czytanie. Najlepszym rozwiązaniem jest wyrównanie do lewej (a na pewno w przypadku tekstu, gdy w wierszu ma do ok. 30 znaków w wierszu. Nie nadużywaj pogrubień kroju. Umiejscowienie promowanych produktów jest całkowicie chybione. Wzrok skupia się tylko na: lewe menu>zawartość, górne menu>zawartość. Promocje umieść między lewym menu, a zawartością.

Zanim będziesz projektować w programie graficznym, chwyć najpierw za kartę i ołówek. Rozrysuj przykładowe szkice układów. Oznacz, które części są najważniejsze, a które mniej.

...

Co do okodowania:

- taki widzę adres po kilku klikach w kolory

.pl/%C5%BC%C3%B3%C5%82ty,br%C4%85zowy,niebieski,srebrny,%C5%BC%C3%B3%C5%82ty.html
- czy polskie znaki w adresie są niezbędne?

- "kliknij na tagu aby usunąć go z wyszukiwania" - to mi się nawet podoba, ale mam wątpliwości - warto by zrobić może ankietę wśród klientek? Czy nie za dużo klikania? Ciągle trzeba klikać, aby usunąć niepotrzebne tagi - ten kij ma dwa końce. Może wystarczy prosty formularz wyszukiwania?

- szybko chodzi, duży plus za silnik i serwer

- można by zrobić każde menu na liście (<ul> + <li>)

<div class="frame">

- bez tego diva można by się obyć

- ta lista produktów na głównej - nie prościej byłoby zrobić tabelkę?

Wygląd itp.:

- ten napis w topie moim zdaniem zbyt duży - za mało tam przestrzeni (lubię oszczędność miejsca, ale ciasnota ciut przytłacza)

- nie wiem czemu, ale mam wrażenie, że nikt nie znajdzie menu czy wyboru kolorów bez podpisu (głupota userów jest już legendarna). Rzecz warta zastanowienia

- strona główna zbyt wolno się ładuje - za dużo elementów. Czy musi to być aż tyle produktów? Może warto dodać jakiś tekst powitalno/informacyjny, rozrzedzić trochę zawartość, liczbę produktów obciąć o połowę? Strona główna ma być lekka, przyciągać klientów designem a jednocześnie być estetyczna i funkcjonalna - wiem że ciężko, ale można jeszcze pokombinować

- dałbym title dla linków, chociaż dla niektórych

- "Przeglądasz: kolczyki

kliknij na tagu aby usunąć go z wyszukiwania" - moim zdaniem przydałby się tu jakiś nagłówek, tło, ta część jest słabo ostylowana, może to na środek, albo do lewej czy coś?

- przydałyby się wyraźniejsze separatory - rozumiem, że minimalizm, ale coś na wzór tła pod menu nie powinno zaszkodzić - przecież jest używany zarówno szary, jak i niebieski. Delikatne bordery lub tło nie powinno popsuć estetetyki, a wzrok nie będzie się gubił na stronie. I gradient moim zdaniem w menu nie pasuje - lepiej delikatny monokolor, albo gruby lewy border zmieniający odcień po najechaniu myszą, tudzież kwadrat lub koło - np. coś w takim stylu:

https://css.maxdesign.com.au/listamatic/vertical14.htm

- widać to wyraźnie, kiedy przegląda się konkretne produkty - zdjęcie ładnie obramowane + menu z szarym tłem, a opis produktu nic. Z kolei "zarezerwuj kup" w boksach mamy okrąglutkie rogi i są one obcięte z prawej strony - w dodatku całość jest nierówno. Tak nie może być - jak już jest ten minimalizm to stosuj go! Moim zdaniem to najsłabsza część strony i wymaga korekty.

- nie podoba mi się rozmieszczenie elementów w produktach. Tagi dałbym po prawej, a bezpośrednio obok zdjęcia, pod opisem, "kup" i "zarezerwuj" - tak jest bardziej intuicyjnie i user nie musi przewijać. Sporo userów pracuje z węższym oknem, bo mają po lewej zakładki czy coś tam.

Ogólnie bardzo mi się podoba - lubię prostotę i funkcjonalność. Ale czy kobitki też, to się okaże ;) Jest tu jakaś kobieta? Może rzuci okiem?

To może po kolei:

- ramki :hover przy obrazkach - zgadam się w 100%, będe poprawiał

- menu (gradient) stanowiło element, którego najmniej byłem pewny - poeksperymentuje jeszcze

- strona główna (naćpanie/ilość produktów) - docelowo, gdy userzy będą dodawać ~20 produktów dziennie (po 2 tygodniach działania mam połowe tego) 2 górne wieksze zastąpią aktulne trendy i akcje tematyczne

- podpisy w kolorkach będą (jtooltip rulez ;))

- wyszukiwarka jako uzupełnienie jest jak najbardziej w planach (kończe pare bonusów)

c2h5oh

"The day Microsoft makes something that does not suck is probably the day they start making vacuum cleaners"

Nie wiem czy Zauważyłeś co się dzieje pod IE w tym okienku - warstwie logowania po kliknięciu na button zaloguj? Mianowicie w tym okienku wczytuje się strona główna serwisu!

Jak chodzi o design to IMHO uważam, że strona index jest za pusta i jak dla mnie sprawia wrażenie niedokończonej, bo w sumie nie wiemy co to za serwis jest. Portfolio artysty, złotnika itd.... Stopoka też sprawia wrażenie niedokończonej.

I jeszcze dodam, że zamieszczenie na stronie listy produktów kategorii do jakich dany produkt się zalicza też uważam za zły pomysł ponieważ kupujący powinien skupić się na zdjęciu i opisie a nie czytać do jakiej kategorii został kolczyk przypisany. Co innego na stronie prezentacji pojedyńczego produktu...

Te cyfry 1 2 3 + pod malymi zdjęciami produktów sygnalizują, że są dostępne jeszcze inne zdjęcia produktowe a tym czasem ich nie ma i jest tylko jedno pod +. Jest to mylące.

Prawdę powiedziawszy jak chodzi o oprogramowanie sklepu internetowego to nie zgodził bym się na takie...

Pozdrawiam

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Serwis mi się podoba. Lekki, prosty, intuicyjny. Tylko jeden zgrzyt, o którym właśnie wspomniał Mion:

(...)bo w sumie nie wiemy co to za serwis jest.(...)

Jako użytkownik nie cierpię się domyślać o co chodzi. Brakuje tzw. tagline.

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

Nie wiem czy Zauważyłeś co się dzieje pod IE w tym okienku - warstwie logowania po kliknięciu na button zaloguj? Mianowicie w tym okienku wczytuje się strona główna serwisu!
Przez pomyłkę wrzuciłem przedostatnią wersję js wywalającą się pod IE6 i pochodnych - naprawione.
Te cyfry 1 2 3 + pod malymi zdjęciami produktów sygnalizują, że są dostępne jeszcze inne zdjęcia produktowe a tym czasem ich nie ma i jest tylko jedno pod +. Jest to mylące.
Wyróżniłem te aktywne, dołożyłem odpowiedni wygląd kursora (nie śmigało samo z ciebie w IE)
Już jest :-)
nie wiem czemu, ale mam wrażenie, że nikt nie znajdzie menu czy wyboru kolorów bez podpisu (głupota userów jest już legendarna). Rzecz warta zastanowienia
dodalem tooltipy

dzieki za uwagi - czekam na dalsze :-)

c2h5oh

Odrazu lepiej :drink: Pomyślałbym jeszcze nad tym co pisał Pilsner

delikatny monokolor, albo gruby lewy border zmieniający odcień po najechaniu myszą, tudzież kwadrat lub koło - np. coś w takim stylu:

https://css.maxdesign.com.au/listamatic/vertical14.htm

Na stronie głównej wciąż wiele grafik. ... może lepiej byłoby gdybyś dał na głównej tylko pare przedmiotów z krótkim opisem ? ( najnowsze, bestseller, losowe, polecamy albo jescze cos innego ;)

pozdrawiam :P

logo-stat4seo-blue-small.png

Tak jak już pisałem tyle przedmiotów na głównej i w tej formie jest tymczasowo.

Jak ilość dodawanych produktów przekroczy w ciągu tygodnia średnio 20 dziennie 2 pierwsze rzędy zostaną zastąpione przez "akcje tematyczne" i "najnowsze trendy"

Gdy ruch na stronie przekroczy 1000-1500uu dziennie pozostałe 4 rzędy zostaną podzielone na najnowsze produkty (5 kolumn) i najwyżej oceniane (3 kolumny) - obecnie mam 400-700uu.

c2h5oh

Dobra, obiecałem sobie że nie będę komentował dosyć idiotycznych uwag (zwłaszcza pewnej osoby) ale jedno muszę skomentować...

Jak ktoś związany z SEO może komentować negatywnie polskie znaki w adresach? Tego to już chyba nie zrozumiem.

No chyba że komuś tylko wydaje się że ma pojęcie o SEO...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności