Skocz do zawartości

To może taraz ja, przedświątecznie :D

c2h5oh

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ja napisałem, że polskie znaki są "idiotyczne"?

Napisałem tylko:

czy polskie znaki w adresie są niezbędne

Jeżeli adresy typu akcja=łącz_produkty nie są istotne z punktu widzenia SEO, ani wymagane w umowie, to dlaczego URL ma być dłuższy, skomplikowany, z krzakami i ma sprawiać problemy cudzoziemcom czy osobom, które chcą podesłać link znajomym?

Lepiej zrecenzuj pracę kolegi, zamiast się czepiać bez sensu - mogę mieć wyjechane na SEO i jako głupiemu userowi podobają mi się proste URL'e bez polskich znaków. To jest MOJA prywatna opinia i mam do niej prawo - staram się recenzować pracę i jako webmaster, i jako zwykły user. Autor pracy może moją PRYWATNĄ opinię zignorować lub nie, albo tylko jej część. I forum jest dla wszystkich, a nie tylko dla tych, co mają SEO wytatuowane na czole :) I co za różnica, czy mam to wytatuowane? Tu oceniamy prace innych tak, jak umiemy, zgodnie ze swoją najlepszą wiedzą i doświadczeniem (przynajmniej co niektórzy tak robią).

To może ja skomentuje: może i niezbędne nie są, ale moim zdaniem dobrze, że są. Poza tym adresy powstają na podstawie tagów i stałych elementów tekstu, tak więc jak tylko uzupełnie pliki tłumaczeń będą również inne wersje językowe wraz z 301 na odpowiednik w aktualnym języku przeglądarki.

c2h5oh

"The day Microsoft makes something that does not suck is probably the day they start making vacuum cleaners"

Kolczyki | Biżuteria Swarovski

Polskie znaki można bez problemu przekazać w adresie. Przykład: https://www.hot.net.pl/test/Testowa.html oczywiście jeśli oprogramowanie jest do tego przygotowane...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 11 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności