Skocz do zawartości

najczęściej wpisywane słowa w google

Michał12

Rekomendowane odpowiedzi

Chcaiłbym sie dowiedzieć czy jest mozliwość sprawdzenia jakie słowa sa najczęsciej wpisywane do wyszukiwarki google ?

Chodzi o to że chciałbym zrobić jakas strone a nic tak nie zniecheca jak niska statystyka odwiedzin, wiec chciałbym sie dowiedziec czego ludzie najczęściej wgoogle szukają.

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

Dzieki, szkoda tylko że tu jest tylko pierwsze 15 pozycji bo jak mówi Maximus Marius w tych zapytaniach nie przedostane sie na szczyt w wyszukiwarce a pozatym nie wiem co bym mogł pisac np. o Gosi Andrzejewicz czy o sputniku ( swoją droga dziwne że tyleludzi tego szuka )

A macie jeszcze jakies strony na ktorych mozna zobaczyc wiecej niz 15 pozycji alo zeby wpiywac fraze i mieć wynik ile razy była ona szukana ( chodzi mi tylko o google.pl )

Michał 12 masz 12 lat? jak tak to możesz otrzymać jedynie 12 wyników.

- - - -
StudioTypo3.com - tworzenie stron w oparciu o TYPO3, aplikacji mobilnych i programów desktopowych. Po ciężkiej pracy zapraszam do odwiedzenia gabinetu kosmetycznego znajdującego się w Rzeszowie na ul. Lwowskiej 6. Więcej informacji o ofercie gabinetu znajdziesz na stronie kamidabrowska.pl, polecam makijaż lub zabiegi na twarz - można się zrelaksować i trochę odmłodzić lub wymalować. Dla facetów też jest kilka zabiegów (depilacja) polecam baaardzo boli ;) ale czego się nie robi dla swojej kobiety.

najczęściej wpisywane frazy/słowa są frazami okazjonalnymi i szybko się zmieniajacymi a dane o nich są publikowane po, także pozycjonowanie ich nawet pod MFA mija się z celem.

Aby przewidzieć takie frazy to trzeba używać szarych komórek a nie statystyk.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

DreamStudio --> Po pierwsze widze 15 a nie 12 wyników i jak sobie wejdziesz na tą strone która podał MartinB to sobie zobaczysz. I wiek raczej nie ma nic do tego ile wyników sie pokazuje

Beerbant --> Wiem ze pierwsze słowa sa okazjonalne dlatego pytałem o to żeby pokazywało mi sie to co jest dalej bo sa takie słowa które sa niezaleznie od okazji cześciej wpisywane niż inne.

Oczywiśce zgadzam sie że mozna sobie przewidzeć co jest częściej a co mniej ale jakby były statystyki to by było łatwiej.

dream: chyba jednak ma 12 ;]

michal: ale dalej nie rozumiesz jednej rzeczy, majac statystyki hasel nawet takich hasel stalych NIE WYBIJESZ sie nawet na 10 dziesiatke, gwarantuje ci to...sam zreszta to powiedziales wczesniej lol ;] uzyj glowy i wyprzedzaj ludzi lepszy efekt...niz jakies statystyki

Ja osobiście używam https://www.google.pl/trends, znam statystyki na jedną fraze, tj. ile jest wejsc z 1 miejsca (moja stronka itp.), i zestawiam inne frazy z moja. Wg. mnie jest to miarodajne, przynajmniej ja sie jeszcze nie pomyliłem z doborem tematyki na nowe stronki :D

* oczywiscie staram sie dobierac frazy w miare stałe, a nie okazjonalne, jak ktos wczesniej wspomniał a'la boze narodzenie, walentynki itp. :D

bumfank --> Ty też dalej nie rozumiesz jednej rzeczy... ja nie potrzebuje frazy która jest najczęsciej wpisywana tylko takiej która jest powiedzmy na 1000 miejscu bo to znaczy że jest w miare często wpisywana i a tu juz moge sie przebić np. do top10. A jak zrobie strone o czyms co nikogo nie interesuje to moge sie nawet wbic na 1 miejsce w google a i tak nikt nie bedzie na nia wchodził bo nikt nie bedzie tego szkał bo nikogo to nie interesuje. Wiec co mi da to wyprzedzanie innych w takim wypadku ?

I własnie dlatego zanim zaczne robic jakąś stroneto chce wiedzieć czy jej tematyka wogóle kiedykolwiek, kogokolwiek bedzie interesować.

I chodziło mi o strone w stylu tej co podał hooli tylko żeby oprócz tego gdzie było to wpisywane było tez ile razy, lub żeby taka lista jak jest na USA była też na polske. Albo przynajmniej porównanie 2 fraz, która cześniej i w jakiej proporcji

No to wszystko jasne kolega myśli o zarabianiu na AdSense lub planuje troszkę pospamować żeby zrobić trafick i na nim zarobić. Tak czy owak mi to pachnie spamem bo już widzę kogoś robiącego dobrą stronę na temat którym się nie interesuje i się w ogóle nie zna.

Powodzenia życzę ale to chyba złe forum :) Jeśli się mylę to przepraszam ale mówię tylko co myślę

TrustSEO --> Nie do końca masz racje bo mozna sie interesowac kilkoma rzeczami i takie statystyki pomogły by w wyborze co zrobic z pośród tego co cie interesuje. Bo robic strone o czyms o czym sie nie ma pojecia rzeczywiście nie ma siensu. Robiłem kiedys do szkoły strone na temat wybrany przez nauczyciela i było ciazko.

Jeśli masz tematykę to masz słowa bazowe :) Jeśli masz słowa bazowe możesz skorzystać z narzędzia dostępnego w AdWordsie i tam masz skale wyszukiwania danego słowa. Mając już taką listę jest łatwo stworzyć kolejne listy bardziej precyzyjne :D

Ogólnie zasada jest bardzo prosta im bardziej ogólne słowo tym trudność pozycjonowania dużo większa. Tak naprawdę już zgłupiałem co tak naprawdę chcesz, najpierw piszesz słowa z TOP potem piszesz że masz już jakieś tematyki więc co jest bliższe prawdzie ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności