Skocz do zawartości

Katalogi, a farmy linków

Kalolek

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego katalogi nie są traktowane jako farmy linków i są bezpieczne?

i jak sprawdzić jakie przekierowanie stosuje katalog, jeżeli po najechaniu na link w katalogu pokazuje się adres strony, a nie tak jak w wiekszości katalogów adresy typu: www.katalog.pl/costam?xxx.php

Pozdrawiam

Ka-lolek

https://www.forum.optymalizacja.com/ftopic4063.html

tutaj pisze jak sprawdzić przekierowanie

a co do farmy linków vs katalogi, no to różnica polega na tym, ze w katalogach na jednej stronie jest ograniczona liczba linków zewnętrzncyh np 20-30, a w farmach jest ich mnóstwo przez co link traci na wartości...

KuRT ja wiem jak sprawdzić przekierowanie, ale co mam wkleić jeżeli w katalogu odnosnik do strony jest zwyczajny adres strony, a nie takie adresy jak w większości katalogów. To się chyba nazywają katalogi z linkami bezpośrednimi, ale co to znaczy w praktyce? jakie przekierowanie stosują serwery z takimi właśnie linkami bezpośrednimi? i czy wogóle stosują? czy one są bezpieczne i można się do nich zapisywać?

Pozdrawiam

proszę o odpowiedź

Ka-lolek

chcialem zapisać się do katalogu polskich stron : www.ksp.pl, bo myslalem , że nie stosują przekierowania. Wszekże link z tego katalogu to jest adres strony, a nie żande linki , które mogłyby zawierać przekierowanie (przynajmniej się takie nie pokazują po najechaniu na link z katalogu na jakąś stronę) jednak po zapisaniu się pisało, że link do mojej strony będzie taki i taki, sprawdziłem i pokazało się przekierowanie 302. Także to nie są żarty, tylko grzecznie się pytam, o co chodzi w tych katalogach jak kps.pl?

To oznacza przekierowanie

HTTP/1.1 302 Found 

A to oznacza że nie ma przekierowania choć link nie musi być bezpośredni

HTTP/1.1 200 OK 

A przekierowanie 302 katalogi często stosują do statystyk, np. do zliczania ilości kliknięć w link. Często nawet nie wiedzą, że stosowane u nich przekierowanie może przyczynić się do Duplicate Content w google

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności